Login to your account

Username *
Password *

Dirbtinis intelektas ir erdvinė kompiuterija – ką šioms rinkoms žada 2024 m.

By PR Service Lapkritis 27, 2023 229

Technologijų rinka sparčiai vystosi, todėl visai netrukus rinkoje matysime naujų pramonės šakų. Viena tokių - erdvinė kompiuterija. Tai plati sąvoka, apimanti tokias technologijas kaip papildytoji (augmented) realybė (AR), virtualioji realybė (VR) ir mišrioji realybė (MR).

Šios technologijos gali iš esmės pakeisti mūsų sąveiką su mus supančiu pasauliu ir jau dabar naudojamos įvairiose pramonės šakose, žaidimų, medicinos ir gamybos srityse.

Lyderiai – erdvinė kompiuterija ir elektromobilių infrastruktūra

„Freedom Finance“ ekspertai jau dabar pastebi, jog „Apple“ daug investuoja į erdvinę kompiuteriją, šnekama, jog kuria savo AR ir VR ausines. Jei „Apple“ pavyks pateikti šį produktą rinkai, tai gali sukelti naują susidomėjimo erdvine kompiuterija bangą ir paskatinti naujų pramonės šakų ir įmonių atsiradimą. Erdvinė kompiuterija yra viena sričių, kuriai skiriama vis daugiau dėmesio.

Tai įrodo „Apple“ pristatytas pirmasis erdvinis kompiuteris „Apple Vision Pro“, kurį planuojama išleisti 2024 m. Juo siekiama sklandžiai sujungti skaitmeninį turinį su fiziniu pasauliu, pateikiant visiškai trimatę vartotojo sąsają, valdomą vartotojo akimis, rankomis ir balsu. Tai svarbus žingsnis į ateitį, kurioje skaitmeninė sąveika bus labiau įtraukianti ir intuityvi.

Dar viena auganti sritis - elektromobilių (EV) infrastruktūra. Prognozuojama, kad sunkiųjų elektrinių transporto priemonių įkrovimo infrastruktūros rinka 2024 m. bus verta beveik 7,4 mlrd USD. Be to, iki 2030 m. energijos poreikis elektromobilių įkrovimui gali siekti 53 mlrd. kilovatvalandžių, o tai rodo didelį šio sektoriaus augimo pagreitį.

Naujos pramonės šakos

Be erdvinės kompiuterijos ir elektromobilių infrastruktūros, yra dar keletas sričių, kuriose 2024 m. gali atsirasti naujų pramonės šakų. Vienas tokių pavyzdžių - „Web3“, kuris yra nauja interneto vizija, pagrįsta blokų grandinės technologija. „Web3“ gali sukelti revoliuciją daugelyje pramonės šakų, įskaitant finansus, socialinius tinklus ir žaidimus.

Kvantinė kompiuterija taip pat gali sukelti revoliuciją daugelyje pramonės šakų, įskaitant vaistų atradimą, medžiagų mokslą ir finansus.

Dar vieną potencialų pakilimą galime įžvelgti sintetinėje biologijoje - biologinės inžinerijos srityje, leidžiančioje kurti naujas ir naudingas biologines sistemas. Sintetinė biologija gali sukelti revoliuciją daugelyje pramonės šakų, įskaitant mediciną, žemės ūkį ir energetiką.

Nauda ir galimos rizikos investuotojams

„Freedom Finance“ ekspertai sako, kad investuotojai, besidomintys naujomis ir besiformuojančiomis pramonės šakomis, turėtų atidžiai pasverti riziką.

Šios pramonės šakos yra dar formavimosi stadijoje ir pakankamai naujos, tad jos gali atnešti didelę grąžą, tačiau taip pat yra ir rizikingos. Naujų pramonės šakų sėkmė priklauso nuo daugelio veiksnių, įskaitant technologinę pažangą, rinkos pripažinimą, reguliavimo paramą ir kt.

Nuolat besikeičiančiame technologijų pasaulyje svarbu nuolat sekti naujienas, būti informuotiems ir prisitaikyti prie kintančių aplinkybių.

Rate this item
(0 votes)