Login to your account

Username *
Password *

Kaip susikurti asmeninį kino teatrą po atviru dangumi? Ekspertas dalijasi, kokios įrangos gali prireikti

By Samsung Balandis 26, 2024 61

Gyvename laikais, kai kino teatras – tarsi ranka pasiekiamas. Artėjant vasarai daugiau laiko leisime gamtoje, draugų kompanijoje. Tačiau tai nereiškia, kad turime atsisakyti pramogos žiūrėti filmus – kino teatrą galime susikurti ir lauke. Išskirtinei patirčiai sukurti rekomenduojame pasitelkti išmaniąsias technologijas – štai keletas patarimų, kurie leis sukurti asmeninio kino teatro erdvę ir mėgautis filmų peržiūra savo pasiriktoje vietoje.

Pradėkite nuo svarbiausios įrangos

Jeigu šiltojo sezono vakarą nuspręsite praleisti lauke, žiūrėdami filmą, pirmiausia pasirūpinkite svarbiausia įranga – projektoriumi ir ekranu ar plokštuma, ant kurios rodysite vaizdą.

„Vienas iš pagrindinių komponentų, padedančių sukurti įspūdingą lauko kiną, yra aukštos kokybės projektorius. Dėl technologijų pažangos nešiojami projektoriai tapo lengviau prieinami ir galingesni nei anksčiau. Renkantis projektorių atsižvelkite į jums asmeniškai svarbiausius aspektus – tai gali būti kokybiškas vaizdas, garsas, kaina, o galbūt projektoriaus dydis ir patogumas jį nešiojant ar transportuojant”, – dalijosi „Samsung Electronics Baltics“ produktų treneris Andrius Mateika.

Jis pridūrė, kad pasirinkus kokybišką projektorių, būtina apsvarstyti, ar jūsų pasirinktoje lauko vietoje yra projektoriaus šviesai nukreipti tinkama plokštuma – ja gali tapti įtempta antklodė, pakankamai lygi namo siena ar specialiai pritaikytas baltas ekranas.

Nepamirškite reikiamų priedų

A. Mateika akcentuoja, jog reikėtų apsvarstyti ir tai, kokių priedų gali prireikti sklandžiai žiūrėjimo patirčiai. Pavyzdžiui, įvairių jungčių, papildomų garso kolonėlių.

Eksperto teigimu, planuojantys kino seansą lauke turėtų rinktis „Bluetooth“ ryšiu veikiančius garsiakalbius, užtikrinančius aukštą garso kokybę.

A. Mateika taip pat pridėjo, jog naudojant senesnius projektorius reikėtų iš anksto pasirūpinti reikiamomis kompiuterio jungtimis, pavyzdžiui, HDMI laidu, prijungiančiu kompiuterį prie vaizdo įrenginio, kompiuterio įkrovikliu ar kitomis įvestimis.

„Naujausios technologijos, kaip, pavyzdžiui, „The Freestyle 2nd Gen.” mobilusis ekranas, turi integruotus garsiakalbius, todėl papildoma garso technika ne visada būtina. Be to, jis valdomas tiesiai iš jūsų išmaniojo telefono.“, – sakė A. Mateika.

Keletas dalykų, kuriuos reikia apgalvoti iš anksto

Vis dėlto, planuojant seansą laikinai įrengtame kino teatre, svarbios ne tik technologijos, bet ir bendra atmosfera.  

Kaip žinia, šiltuoju sezono metu orai Lietuvoje gali būti nenuspėjami – net ir orų prognozėms pranašaujant saulėtą dieną, oras per dieną gali kardinaliai pasikeisti. Todėl reikėtų pagalvoti apie „planą B“ – vietą, į kurią galėtumėte perkelti visą įrangą ir pratęsti filmo peržiūrą užklupus lietui ar itin smarkiam vėjui.

Taip pat turėkite pledų, kurie pravers tiek nusprendus įsitaisyti ant žolės, tiek esant vėsiam orui. Turėdami užklotus po ranka būsite tikri, jog filmu su šeima ar draugais galėsite mėgautis net ir orui staiga atvėsus. Nepamirškite ir mėgstamų užkandžių, gėrimų bei apšvietimo, kurie padės sukurti norimą atmosferą.

Rate this item
(0 votes)