Login to your account

Username *
Password *

Penki patarimai, kurie leis televizorių namuose žiūrėti taip, lyg būtumėte kino teatre

By LG Rugsėjis 01, 2023 185

Šiais laikais televizorius, kuriame galime rasti itin daug turinio, tapo viena iš pagrindinių pramogų. Norint kuo geriau išnaudoti televizoriaus galimybes ir pagerinti žiūrėjimo patirtį, svarbu išmanyti jo funkcijas ir nustatymus. Kas bebūtumėte – sporto entuziastas, filmų mėgėjas ar tiesiog  leidžiate laisvalaikį žiūrėdamas mėgstamas laidas, šie penki praktiniai patarimai, pagal bendrovės „LG Electronics“ ekspertą Kiril Miliajev, padės jums pritaikyti LG televizoriaus nustatymus taip, kad galėtumėte mėgautis dar malonesne ir labiau įtraukiančia patirtimi.

1. Sporto aistruoliams

Sporto režimas: patyrinėkite įvairius televizoriaus vaizdo režimus ir išmėginkite „Sporto“ režimą. Šis nustatymas padidina judesio aiškumą, todėl dinamiškų akimirkų ir sporto varžybų vaizdas tampa plastiškesnis. Be to, galite išbandyti sporto varžybų įspėjimų (Sports Alert) funkciją, jog niekada nepraleistumėte savo komandos rungtynių. Kai užregistruosite savo komandą, televizorius jums praneš apie rezultatus, tvarkaraščius ir varžybų pradžios laiką. Taip pat galite stebėti savo komandas automatiškai gaudami atnaujintą informaciją per rungtynes.

Žaidimo optimizavimas: jei žiūrite sporto varžybas arba žaidžiate žaidimus, išmėginkite funkciją „Žaidimo optimizavimas“ (Game Optimizer). Šis režimas sumažina įvesties vėlavimą ir optimizuoja nustatymus taip, kad labiau įsitrauktumėte į žaidimą ir jūsų patirtis būtų prikaustanti.

 2. Kino mėgėjams

Filmo kūrėjų režimas: jeigu jūsų televizoriuje  yra tokia galimybė, įjunkite „Filmo kūrėjų“ (Filmmaker Mode) režimą, jog matytumėte vaizdą tokį, koks jis ir buvo sukurtas. Šiuo režimu išvengiama nereikalingų patobulinimų, todėl filmas rodomas taip, kaip buvo sumanyta kūrėjų.

Garso sistemos („garsiakalbių juosta“, angl. soundbar)malonesniam garsui. Jos pagerina garso kokybę ir dialogų aiškumą, palyginus su televizoriuje įmontuotais garsiakalbiais. Garso juostos yra dailūs sprendimai, lengvai montuojami ir užima mažiau vietos nei tradicinės namų kino sistemos.

3. Nevarginantiems televizijos serialų maratonams

Komfortas akims: norėdami sušvelninti  įtampą akims dėl ilgesnio televizoriaus žiūrėjimo laiko, įjunkite režimą „Komfortas akims“ (Eye Comfort), kad sumažintumėte mėlynos šviesos srautą. Jeigu serialų maratonai namuose vyksta nuolat, rekomenduojama rinktis LG OLED televizorius – jų ekranai sertifikuoti kaip mažai mėlynos šviesos skleidžiantys, nemirgantys ir nemaloniai neatspindintys.

Išmaniosios funkcijos: naudokitės funkcijomis „Automatinis paleidimas“ (Auto Play) ir „Greitas paleidimas“ (Quick Start), kad sklandžiai pereitumėte nuo vieno epizodo prie kito ir išvengtumėte vėlavimo.

4. Tikriems žaidėjams

HDMI 2.1 palaikymas: jei televizorius palaiko HDMI 2.1 jungtį, pasinaudokite tokiomis funkcijomis kaip „Automatinis mažos delsos režimas“ (ALLM) ir „Kintamas atnaujinimo dažnis“ (Variable Refresh Rate), kad grafika būtų tolygesnė.

Suasmenintas žaidimų režimas: tiksliai sureguliuokite tokius nustatymus kaip įvesties vėlavimas, ryškumas ir spalvų balansas, kad sukurtumėte sau tinkančią žaidimų aplinką.

5. Įtraukianti informacija ir dokumentika

Teksto aiškumas: sureguliuokite teksto nustatymus, kad per naujienų laidas ar dokumentinius filmus tekstą skaityti būtų lengviau.

Subalansuotas garsas: sureguliuokite garso nustatymus, kad dialogai per žinias būtų aiškūs, o dokumentinių filmų garsas – sodrus.

# # # 

 

Apie LG Electronics, Inc.     

„LG Electronics“ yra pasaulinė technologijų ir buitinės elektronikos gamintoja, veikianti beveik visose šalyse ir turinti daugiau nei 74 000 darbuotojų visame pasaulyje. Keturios LG bendrovės – „Home Appliance & Air Solution“, „Home Entertainment“, „Vehicle Component Solutions“ ir „Business Solutions“ bendros pasaulinės pajamos 2022 m. sudarė daugiau nei 80 trilijonų KRW. LG yra pirmaujanti vartojimo ir komercinių produktų gamintoja – nuo televizorių, buitinės technikos, oro sprendimų, monitorių, aptarnavimo robotų, automobilių komponentų, o jos aukščiausios kokybės prekių ženklai LG SIGNATURE ir išmanusis LG ThinQ yra žinomi visame pasaulyje. Naujausių naujienų ieškokite svetainėje www.LGnewsroom.com.     

Rate this item
(0 votes)