Login to your account

Username *
Password *

Kaip šiandien tinkamai prižiūrėti savo širdį? Atsakymą siūlo ir nauji išmanieji laikrodžiai

By Huawei Gruodis 13, 2022 311

Kiekvieno iš mūsų širdies būkle yra būtina sveikatai palaikyti. Tačiau naujausi tyrimai* rodo, kad beveik trečdalis (30 proc.) respondentų mano, jog širdimi reikėtų rūpintis tik sulaukus 40 metų. Kita vertus, stebime kad hipertenzija, arba padidėjęs kraujo spaudimas, yra viena iš ligų, kuriomis vis dažniau serga 18-35 metų amžiaus žmonės. Pastebėti svarbius sveikatos pokyčius nėra taip lengva, todėl daugelis susigriebia jau po laiko – pastebėjus pirmuosius simptomus.

Dėl šios priežasties dalinamės patarimais į ką vertėtų atkreipti dėmesį ir kodėl išmanusis laikrodis yra puikus įrankis, padedantis rūpintis sveikata.

Pirmas žingsnis – tinkama mityba

Sveikos širdies pagrindas – tai naudingų vitaminų ir mineralų įsisavinimas per maisto produktus. Avižos, žuvis, žalumynai, alyvuogių aliejus ir riešutai yra širdies sveikatą gerinantys produktai, kurie mažina cholesterolio kiekį kraujyje, kraujospūdį ir uždegimą. Mėsa yra svarbi sveikatai palaikyti, tačiau pastoviam vartojimui rekomenduotina rinktis mažiau riebias jos dalis. Rinkdamiesi žalumynus nepamirškite įvairovės: spalvinga lėkštė su raudonomis, oranžinėmis, geltonomis ir žaliomis daržovėmis padeda užtikrinti, kad gausite reikiamų vitaminų ir mineralų.

Tarp dalykų, kurių reikėtų atsisakyti – termiškai apdoroti maisto produktai ir patiekalai. Suprantama, gyvenant skubų gyvenimo būdą ne visada pavyksta to išvengti, todėl nusprendus pasilepinti ieškokite tų pasirinkimų, kuriuose yra mažiau natrio.

Stebėkite širdies veiklą

Reguliarus kraujospūdžio matavimas, kardiograma ir cukraus kiekio kraujyje stebėjimas yra itin svarbūs. Kai kurie žmonės gali susidurti su širdies problemomis net tuo atveju, jei nedemonstruoja jokių išorinių sveikatos sutrikimų, todėl vienintelis būdas įsitikinti – atlikti pastovią širdies parametrų analizę. Nors tikrai ne visi turime būtinus stebėjimui įrenginius, tačiau išmaniųjų technologijų gamintojai pristato modernius sprendimus, gelbstinčius ir šioje situacijoje.

„Naujausias „Huawei“ laikrodis „Watch D“ yra universalus išmanusis laikrodis, kuris siūlo svarbiausias sveikatos stebėjimo funkcijas: matuoja kraujo spaudimą, atlieka širdies kardiogramą. Tikslų kraujospūdžio matavimą užtikrina pažangus laikrodžio dirželis, kuris veikia kaip tradicinis kraujospūdžio matavimo prietaisas ir tiksliai matuoja vartotojo kraujospūdį. Be to, prietaisas palaiko EKG stebėseną, kuri primena vartotojams reguliariai atlikti elektrokardiogramos matavimus, kai tik aptinkamas širdies veiklos sutrikimas. Todėl dėvint „Watch D“ apie svarbiausius sveikatos pasikeitimus sužinosite patogiai ir be papildomų rūpesčių“, – teigia Urtė Eidžiūnaitė, „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje.

Aktyvus gyvenimo būdas

Specialistų teigimu, per savaitę fiziškai pajudėti turėtume bent 2,5 valandos. Sportas ar mankšta padeda pagerinti kraujospūdį, sumažinti cholesterolio ir kitų lipidų kiekį kraujyje bei kontroliuoti svorį. Tačiau tam, kad išlaikytume sveikatą – nebūtina kasdien lankytis sporto klube. Užtenka sparčiai vaikščioti, lipti laiptais, šokti, aktyviai dirbti sodo ar namų ruošos darbus. Bet kuri veikla dėl kurios padažnėja širdies ritmas pratina mūsų kūną prie aktyvių veiksmų ir taip stiprina širdį.

„Išmanusis laikrodis yra nepamainomas pagalbininkas ir sportuojant. Naujausi išmanieji įrenginiai turi keliasdešimt sporto režimų, kurie padeda stebėti atliekamą progresą. Be to, leidžia apžvelgti aktualią informaciją krūvio metu. Geras to pavyzdys – tai laikrodžiuose įdiegta kraujo prisotinimo deguonimi (SpO2) stebėjimo funkcija. Deguonies kiekis kraujyje leidžia įsivertinti treniruotės krūvį: jei deguonies procentinė dalis sumažėjo, sportuojate viršydami savo organizmo galimybių ribas. Tai itin svarbus parametras, kadangi per mažas deguonies kiekis gali sukelti dusulį ar galvos skausmą“, – pažymi Urtė Eidžiūnaitė.

*„Huawei“ užsakymu „Pollster Research Institute“, naudodami CAWI metodą, atliko tyrimą, kurio imtis buvo atrinkta taikant statistiškai pagrįstą atrankos metodą iš 18-65 metų amžiaus žmonių 10-yje Europos šalių. Tyrimo įmtį sudarė 5242 žmonės.

Rate this item
(0 votes)