Login to your account

Username *
Password *

Amžinai paklausi profesija – kaip pasirinkti, kad darbą turėtumėte visą gyvenimą?

By Tele2 Balandis 18, 2023 277

Dėl sparčiai besivystančio technologijų sektoriaus jame daugėja ir laisvų darbo vietų. Jauniems žmonėms ar studentams – tai puiki galimybė pradėti savo karjerą. „TELE2“ IT projektų vadovės Aušros Milkauskienės teigimu, įsidarbinant šiame sektoriuje svarbiausia yra didelė motyvacija ir noras mokytis.

„Technologijų sektoriuje labai vertinami komunikabilūs, kūrybiški žmonės, gebantys analizuoti informaciją, identifikuoti problemas ir greitai jas spręsti. Visuomet žinių bagažą galima pagilinti įvairiuose mokymuose, seminaruose, kursuose, konferencijose. Daug žinių pasisemti galima ir iš knygų ar darbinių praktikų. Jeigu baigęs studijas žmogus nerimauja, ar susiras darbą, galiu nuraminti, kad žmonės, kurie yra motyvuoti, mokosi arba turi žinių technologijų srityje, su šia problema tikrai nesusidurs“, – sako A. Milkauskienė.

Technologijose reikia įvairių darbuotojų

A. Milkauskienė sako, kad technologijos yra tarsi dabartinio pasaulio variklis, o darbas technologijų įmonėje – nuolatinis buvimas inovacijų sraute. Darbuotojų šioje srityje visada reikia, tačiau svarbios bent minimalios žinios.

„Šis sektorius labai platus, jame dabar egzistuoja daug įvairiausių specialybių – nuo programuotojo iki produkto vadovo. Šioje srityje dirbti nėra paprasta – svarbus technologinis išsilavinimas ar bent jau minimalios žinios. Daugelyje pareigybių galima pradėti ir su mažesne patirtimi, tačiau praktinės, pavyzdžiui, studijų metu įgytos žinios bus tikrai pritaikomos ir naudingos“, – paaiškina IT projektų vadovė. 

Technologijų pramonė nuolat kinta, todėl darbo dienos čia – dinamiškos. Čia lyginant su kai kuriais kitais sektoriais, pavyzdžiui, gamybos pramone, suteikiama galimybė dirbti itin lanksčiai. Pasak A. Milkauskienės, jaučiami skirtumai, kai dirbi įmonėje, kurioje idėjos laisvė yra labai apribota ir kada darbe saviraiškai ir augimui suteikiamos beprotiškos galimybės.

„Pas mus niekada nebūna kelių visiškai vienodų dienų. Kiekvieną dieną susiduriame su naujais iššūkiais, išmokstame naujas pamokas. Kartais neužtenka vien techninių žinių – dirbant technologijų ar telekomunikacijų srityje labai reikia kūrybiškumo. Jis padeda augti tiek kaip asmenybei, tiek kaip savo darbo profesionalui“, – papildo A. Milkauskienė. 

Kaip paprastai įsidarbinti technologijų įmonėje?

Kadangi naujų darbuotojų visada reikia, daug galimybių įsidarbinti technologijų įmonėje yra ir visai darbinės patirties neturintiems jaunuoliams ar studentams. Pradėjus studijuoti vertėtų nueiti į universiteto organizuojamose karjeros dienas ir sužinoti apie darbo pasiūlymus. Be to, prieš įsidarbinant technologijų sektoriuje pravartu atlikti bent kelias praktikas. A. Milkauskienės teigimu, visada galima pradėti nuo pozicijos skambučių centre ar asistento darbo ir po truputį kilti karjeros laiptais.

„Pirmiausia jaunuolis turėtų labai aiškiai žinoti, kur eina. Nereikia siųsti savo gyvenimo aprašymo visoms įmonėms iš eilės ir tikėtis, kad gal kur nors priims. Reikėtų labai gerai pagalvoti ir paanalizuoti, ko nori asmeniškai, todėl reikia pasidaryti namų darbus apie kiekvieną įmonę. Tam dabar – begalė galimybių. Paprasčiausias būdas yra susirasti įmonės atstovus ir jiems parašyti per „LinkedIn“ ar kitas socialinių tinklų platformas“, – sako A. Milkauskienė. 

Vadovės teigimu, svarbiausia nebijoti, kai kas nors pasako „ne“, nes net ir žymiausiems pasaulio žaidėjų atstovams ir startuolių kūrėjams yra tekę begalybę kartų išgirsti „ne“ – svarbiausia neprarasti motyvacijos. Drąsa ir atkaklumas yra labiausiai vertinamos savybės šiame sektoriuje.

Daugiau apie karjeros galimybes – artėjančioje mugėje

Balandžio 20-ąją VILNIUS TECH (Vilniaus Gedimino technikos universitete) vyks karjeros diena „Kodas: Rytojus“. Šioje mugėje visų jos dalyvių lauks diskusijų ir pramogų zonos, kuriose studentai turės galimybę susipažinti ir pasikalbėti su populiariausių ir pažangiausių įmonių, tokių kaip „Teltonika“ „EPAM Systems“, „Tele2“ „Ignitis Grupė“ ar „Vinted“ atstovais. Mugėje iš viso dalyvaus 78 Lietuvos ir tarptautinės įmonės bei jų atstovai. 

Rate this item
(0 votes)