Login to your account

Username *
Password *

Pasiruošimas kalėdiniam vaišių stalui: programėlės, padėsiančios ne tik nustebinti, bet ir sutaupyti

By Tele2 Gruodis 23, 2022 264

Neretam šventinis laikotarpis tampa iššūkiu – juk reikia ne tik išrinkti dovanas, dekoruoti namus, tačiau ir nemažą laiko dalį suktis virtuvėje, ruošiant patiekalus kalėdiniam stalui. Sklandų ir greitą šventinių vaišių paruošimą gali užtikrinti aplikacijos jūsų mobiliajame telefone. Jose rasite ne tik receptų su nuotraukomis ar vaizdo įrašais, tačiau ir patarimų, kaip efektyviai išnaudoti namuose turimus produktus bei taip sutaupyti.

Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius rekomenduoja keletą naudingų įrankių telefone, kurie leis atrasti įkvėpimo sudarant šventinį meniu, prisidės prie mažesnio maisto švaistymo, taip pat saugos piniginę nuo neapgalvotų išlaidų.

Virtuvės naujokams – „Tasty“. Daugiau nei 10 mln. šią programėlę atsisiuntusių naudotojų puikiai žino, kad ji yra geras pasirinkimas tiems, kurie virtuvėje praleidžia ne itin daug laiko. Aplikacija išsiskiria patiekalų receptų gausa – čia idėjų šventiniam stalui pasisems kiekvienas. Visi receptai yra suskirstyti į etapus, prie kurių pateikiami ir gaminimo eigą išsamiai paaiškinantys vaizdo įrašai. Dar viena puiki programėlės funkcija – vienu bakstelėjimu galite koreguoti recepto porcijų skaičių, todėl daugiau nebereikės mintyse atlikti skaičiavimų ir spėlioti, ar svečiams užteks maisto.

Ieškantiems naujų skonių – „Yummly“. Ši programėlė turi daugiau nei 32 tūkstančius receptų būtent Kalėdų stalui. Savo paskyrą aplikacijoje galima lengvai personalizuoti, stebėti jums patinkančius receptus ar gauti informaciją, kokių ingredientų trūksta norimam patiekalui paruošti. „Yummly“ išmanūs įrankiai aiškiai suskirsto receptus pagal jūsų gaminimo tikslus, įgūdžius ir mitybos įpročius. Aplikacijoje galima lengvai nustatyti alergenus, skonių filtrus ir net pridėti mėgstamus ingredientus. Naudojant šią programėlę tikrai spėsite paruošti visus norimus patiekalus, čia veikiantis planavimo įrankis nustatytu laiku primins, kada reikia turėtumėte pradėti gaminti.

Įkvėpimui – „BBC Good Food“. Ši aplikacija turi tiek daug kalėdinių receptų, kad jie suskirstyti į beveik 100 skirtingų šventinių patiekalų kolekcijų. Čia galima rasti įvairiausių rūšių ir sudėtingumo receptų: nuo padažų iki vėlyvų pusryčių idėjų ar patiekalų be pieno, tad su šia programėle jums tikrai netrūks įkvėpimo. Visi aplikacijoje skelbiami receptai yra išbandyti ir patikrinti „BBC“ maisto komandos. Vartotojams naudinga peržiūrėti ir programėlės komentarų skiltis, kuriose kiti vartotojai dažnai dalijasi naudingais patarimais ir virtuvės gudrybėmis.

Tradicijoms išlaikyti – „Cookpad“. Kartais geriausi receptai yra tie, kuriuos saugote daugelį metų arba tie, kuriuos jums kadaise perdavė močiutė. „Cookpad“ yra ypatinga programėlė – čia esantys receptai nėra sukurti profesionalių virėjų, juos talpina paprasti žmogės, norintys pasidalinti savo patirtimis. Aplikacijoje rasite daugiau nei 1000 tradicinių kalėdinių receptų ir daugybę patarimų, kaip panaudoti namuose esančius maisto produktus. Programėlėje taip pat galite filtruoti visus receptus pagal ingredientus, kuriuos norite panaudoti.

Tiek pradedantiesiems, tiek ir profesionalams – „Kitchen Stories“. Ši programėlė išsiskiria tuo, kad joje profesionalų komandos sukurti patiekalai derinami su bendruomenės pasidalintais receptais. Visi duomenų bazėje esantys receptai skirstomi į skirtingų šalių virtuves, taip pat jie gali būti filtruojami pagal asmeninius poreikius. Čia esantys patiekalų aprašymai itin išsamūs ir aiškūs – įtraukiamas ir patiekalo atvėsinimui skirtas laikas bei pateikiama informacija apie kiekvienos porcijos maistinę vertę. Gaminimo eigą sekti itin paprasta, nes per visą įrenginio ekraną rodomos aiškios instrukcijos ir nuotraukos.

Daugiau informacijos:

Asta Buitkutė

Tele2“ atstovė ryšiams su visuomene

M +370 668 00 467

@ Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Rate this item
(0 votes)