Login to your account

Username *
Password *

Kviečia įgyti svarbiausias IT kompetencijas su finansine parama

 

Karjera technologijų srityje nuo šiol prieinama visiems:  reikia tik noro mokytis naujų dalykų. Tai aktualu tiek persikvalifikuoti siekiantiems specialistams, tiek ir įmonėms, kurios nori užsiauginti IT talentus savo viduje. Viena iš didžiausių paskatų tai padaryti – Užimtumo tarnybos (UŽT) finansuojamos mokymo programos. 

„Tarp geidžiamiausių profesijų IT specialybės atsiranda jau eilę metų. Nenuostabu, nes darbuotojai yra viliojami ne tik puikiomis darbo sąlygomis, dideliu uždarbiu, bet ir galimybe spręsti visuomenei aktualias problemas. Nepaisant to, mūsų rinkoje egzistuoja didelis IT specialistų trūkumas, kurį padeda mažinti verslo ir valstybės iniciatyvos. Puiku, kad nuo šiol įmonėse technologijų pozicijas užima ne tik universitetines studijas baigę specialistai, bet ir persikvalifikavimo kelią nuėję asmenys“, – teigia „Baltijos kompiuterių akademijos“ pardavimų ir mokymų skyriaus vadovė Laura Linkė. 

Kas gali pasinaudoti IT mokymų finansavimu?

Pasak įmonės atstovės, „Baltijos kompiuterių akademijos“ studentai gali pasirinkti mokytis kibernetinio saugumo, robotinių procesų automatizavimo (RPA) ir DevOps praktikos bei debesijos inžinerijos dalykus. Be to, jau netrukus startuos ir duomenų analitikos, verslo inteligencijos programa, kurią taip pat bus galima pasirinkti.

Šios specialybės prieinamos tiek siekiantiems persikvalifikuoti, tiek ir įmonių atstovams, kurie norėtų įgyti svarbiausių IT kompetencijų. Visos mokymų programos yra pilnai finansuojamos besinaudojantiems UŽT paslaugomis. Taip pat mokymų dalyvis gali gauti stipendiją (0,5 MMA arba 252,00 Eur).

Norintiems pasinaudoti parama, reikia išsirinkti kursus. Jei dėl kursų specifikos ar aktualumo kiltų klausimų, būtų suteikta konsultacija. Tuomet praeiti priėmimo procesą ir kreiptis į Užimtumo tarnybą dėl kursų finansavimo. Gavus UŽT patvirtinimą, beliks pradėti mokslus ir skinti naujas karjeros galimybes. 

Mokymus galima rinktis ir nuotoliniu būdu, todėl mokytis gali žmonės iš visos Lietuvos. Bendrovės mokymus veda ilgametę patirtį sukaupę lektoriai, kurie yra savo srities specialistai.

Laikas pokyčiams jau buvo vakar

Šiandienė darbo rinka nedviprasmiškai signalizuoja: esamos darbuotojų kompetencijos nesiekia modernios ekonomikos poreikių.

„Esama gilios prarajos tarp darbuotojų įgūdžių ir darbdavių lūkesčių. Tai reiškia, kad tie, kurie šiuo metu ieško darbo ar jau dirba, privalo ieškoti galimybių mokytis ir įgyti naujų kompetencijų. Prabanga turėti vieną profesiją su stabiliu žinių bagažu jau neegzistuoja, ir net tiems, kurie jau yra kvalifikuoti IT srityje, gali tekti įgyti papildomų įgūdžių. Todėl dabar yra puikus laikas pasinaudoti profesinio tobulėjimo kursais ir užsitikrinti rinkos poreikius atitinkančią profesiją“, – pastebi Laura Linkė.

Pasak „Baltijos kompiuterių akademijos“ pardavimų ir mokymų skyriaus vadovės, UŽT finansavimas sprendžia ir įmonėse dirbančių darbuotojų IT kompetencijų stygiaus problemą.

„Vis dažniau įmonės pasirenka investuoti į esamų darbuotojų kompetencijų plėtrą, o ne ieškoti naujų specialistų itin konkurencingoje IT darbo rinkoje. Toks požiūris leidžia efektyviau išnaudoti turimus žmogiško kapitalo išteklius ir garantuoja stabilesnį augimą. Darbuotojai, augantys kartu su įmone, turi gilesnį supratimą apie jos veiklą ir procesus, todėl specialistų tobulėjimas yra ekonomiškesnis pasirinkimas, skatinantis didesnį produktyvumą“, – sako Laura Linkė.

Rate this item
(0 votes)