Login to your account

Username *
Password *

„Tele2" grupei – pirmoji vieta „Financial Times“ Europos klimato lyderių reitinge

By Tele2 Gegužė 16, 2023 251

„Tele2“ grupė tarp 500 Europos įmonių užėmė pirmąją vietą klimato lyderių 2023 m. reitinge. Šį sąrašą „Financial Times“, kartu su statistikos bendrove „Statista“, sudarė jau trečiąjį kartą. Bendrovė „Tele2“ pirmąją vietą pelnė surinkusi 86,9 balus. Įmonė į lyderių poziciją išsiveržė perskaičiavus pateiktus duomenis, taip net 2,9 balais aplenkdama antroje vietoje likusią kitą Švedijos telekomunikacijų bendrovę. 

„Mumis pasitiki daugiausiai klientų Lietuvoje. Užimame didžiausią rinkos dalį, tad jaučiamės įsipareigoję ne tik teikti visiems prieinamas aukštos kokybės paslaugas, tačiau ir rūpintis planetos ateitimi. Tai yra svarbi mūsų įmonės strategijos dalis, o šis tarptautinis įvertinimas rodo, kad einame teisingu keliu“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims. 

Europos klimato lyderių reitingo sąrašas sudarytas apskaičiuojant įmonių veiklos rezultatus 3 išmetamųjų teršalų mažinimo srityse. Pirmoji apima išmetamų teršalų kiekio mažinimą tiesioginėje veikloje. Antroji – įsipareigojimą sumažinti netiesioginį išmetamųjų teršalų kiekį, susidarantį įsigyjant energiją. Paskutinė, trečioji sritis, apima netiesioginių išmetamųjų teršalų kiekio mažinimą, susidarantį įmonės vertės grandinėje. 

„Tele2“ savo veikloje vadovaujasi tik aukščiausiais tvarumo kriterijais. Bendrovė yra išsikėlusi ambicingą tikslą – iki 2035-ųjų metų savo veikloje ir vertės grandinėje pasiekti nulinį išmetamųjų teršalų kiekį. Šis tikslas yra patvirtintas „Science-Based Targets“ iniciatyvos. 

„SBTi“ iniciatyva taip pat pripažino, kad „Tele2“ savo išsikeltų ambicingų tikslų tvarumo srityje siekia kur kas greičiau nei numatyta anksčiau. Nors planuota, kad tikslas net 90 proc. sumažinti 1 ir 2 sričių šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą bus pasiektas 2025-aisiais m., šį tikslą pavyko įgyvendinti  trimis metais anksčiau – 2022-aisiais.

Pastaraisiais metais „Tele2“ grupės produktai ir paslaugos padėjo išvengti daugiau kaip 120 000 tonų anglies dioksido išmetimo.

„Tele2“ pripažinimo sulaukė ir „CDP“ metiniame aplinkosaugos informacijos atskleidimo vertinime, kuris yra laikomas „auksiniu“ įmonių aplinkosaugos skaidrumo standartu. 2022 m. „CDP“ paskelbė, kad „Tele2“ grupė tapo viena iš 283 įmonių, gavusių aukščiausią balą, žymimą „A“ raide. 

Rate this item
(0 votes)