Login to your account

Username *
Password *

Skaitmenizuota logistika: lyderiaujančios bendrovės bendradarbiaudamos kuria ateities krovinių pervežimo standartus

By Publicum Gruodis 06, 2023 147

Ne vieną dešimtmetį logistikos sektoriuje veikiančios bendrovės ieško tinkamų būdų optimizuoti veiklos procesus tam, kad galėtų išspręsti pagrindines efektyvumo, saugumo ir bendros veiklos tvarumo problemas.

Pastaraisiais metais logistikos pramonė Lietuvoje ir Europoje išgyvena transformaciją, kurią lemia technologijų pažanga, besikeičiantis vartotojų elgesys ir dėmesys tvarumui bei atsparumui. Šie veiksniai formuoja sektorių, verčia ieškoti pažangių sprendimų bei suteikia stimulą naujoms partnerystėms.

Inovacijų siekis 

Šiuo metu logistikos sektoriaus lyderė Europos Sąjungoje ir didžiausią transporto bazę turinti Lietuvoje „Girteka Group“ turi daugiau nei 8 tūkst. įmonių grupei pilnai priklausančių vilkikų bei daugiau nei 11,5 tūkst. dirbančių vilkikų vairuotojų. 

Tomasz Weber, „Girteka Group“ įmonių grupės komunikacijos vadovas, pastebi, kad pastaraisiais metais ypač suintensyvėjo technologijų integracija logistikos versle, įskaitant daiktų internetą, AI ir duomenų analizę optimizuojant tiekimo grandinės valdymą, sekimą ir atsargų kontrolę. Automatizavimas ir skaitmeninimas atlieka pagrindinį vaidmenį supaprastinant operacijas ir didinant efektyvumą.

„Ši partnerystė leidžia mums tęsti mūsų procesus ir pateikti vis daugiau į klientą orientuotų sprendimų, taip pat sprendimų, kurie suteikia geresnę patirtį vairuotojams“, – savo įžvalgomis apie „Samsung“ ir „Fleethand“ bendradarbiavimą dalijasi Tomasz Weber.

Tam, kad būtų optimizuoti tokie procesai kaip krovinio sekimas ir valdymas, maršrutų optimizavimas ar transporto priemonių efektyvumas, reikalingas integruotas, pažangus ir patikimas technologinis sprendimas. Būtent tokį sprendimą pavyko atrasti lyderiaujančioms įmonėms.

Logistikos procesus technologijų pagalba optimizuoti siekianti partnerystė yra išskirtinė dėl to, kad į ją įtrauktos trys svarbios šalys: „Girteka Group“ įmonių grupė kaip vartotojas, „Samsung“ kaip įrenginių tiekėjas ir „Fleethand“ kaip programinės įrangos tiekėjas.

„Džiugu, jog per ilgą laiką sukauptą patirtį mobiliųjų technologijų srityje partnerysčių dėka galime išnaudoti įvairiose pramonės sferose. Vienas iš pavyzdžių – bendradarbiavimas su kompanijomis logistikos srityje, kurios siekia būti progresyvios, ieškoti naujausių, inovatyviausių ir daugiausiai galimybių suteikiančių sprendimų“, – sako „Samsung Electronics Baltics“ svarbiausių verslo klientų pardavimų vadovas Edvinas Šimkus.

Tomasz Weber teigimu, bendrovė diegia naujausius pažangiausius sprendimus, kad klientams ir kolegoms užtikrintų geriausią prieinamą patirtį. „Ši partnerystė leis mums efektyviau ir inovatyviau atlikti mūsų veiklą bei pasiūlyti aukščiausio lygio paslaugas mūsų klientams, taip pat gerinant vairuotojų darbo patirtį“, – teigia jis. 

Išmanieji telefonai – vilkikų vairuotojams

E. Šimkus dalijasi, jog „Girteka Group“ įmonių grupės vilkikų vairuotojams buvo pasiūlyti „Samsung Galaxy A14“ įrenginiai su pilnai integruota programine įranga, reikalinga kasdieniam darbui. Tai yra tęstinė įmonės veikla, orientuota į veiklos skaitmenizavimą bei optimizavimą, atsižvelgiant į vairuotojų ir klientų poreikius bei reikalavimus. 

Šio trišalio bendradarbiavimo dėka galime pasinaudoti naujausių programinės įrangos sprendimų, pvz., „Fleethand“, pranašumais su vartotojui draugiškesniais „Samsung“ išmaniaisiais įrenginiais, palyginus su šiandienos įprastiniais kelių transporto sprendimais.

„Mūsų įmonėje plačiai naudojami telematikos sprendimai: duomenų rinkimui, sklaidai, optimizavimui, automatizavimui, komunikacijai, ekologiškam vairavimui ir kt. Visus renkamus duomenis norime surinkti į vieną centralizuotą sistemą kolegų patogumui. Tuo pačiu atsižvelgiame į savo vairuotojus, kurie šiuo sprendimu naudojasi kasdien. „Fleethand“ dėka diegiame lankstesnį ir patikimesnį sprendimą, kuris taip pat yra patogesnis ir suteikiantis daugiau mobilumo. Tai buvo vienas iš pagrindinių vairuotojų rūpesčių“, – sako „Girteka Group“ transporto funkcijų palaikymo skyriaus vadovas Dainius Augutis.

Ši trišalė partnerystė atspindi tai, jog logistikos sektorius yra pasirengęs inovacijoms bei technologijų naudojimui. Pasak Edvino Šimkaus, tokie inovatyvūs sprendimai leidžia ne tik efektyviau valdyti logistikos procesus, bet ir užtikrinti vairuotojų duomenų saugumą bei privatumą, atitinkant aukštus standartus šiame sparčiai besivystančiame sektoriuje. 

Rate this item
(0 votes)