Login to your account

Username *
Password *

„Samsung“ pristatė netolimos ateities namų viziją: tvari buitinė technika ir dirbtinis intelektas

By Samsung Birželio 08, 2023 256

Pastaruoju metu ypač išaugo poveikio aplinkai mažinimo svarba, o technologijos ėmė tobulėti neregėtu greičiu. Todėl tvarumo ir dirbtinio intelekto sąsaja tapo daugelį gyvenimo sričių keičiančia jėga. Išmanioji buitinė technika – ne išimtis. Tai ne tik paveikė mūsų kasdienybę, bet ir atvėrė naujas galimybes tvaresniam gyvenimo būdui užtikrinti. Be to, buitinės technikos įrenginiai tapo dar efektyvesni, naudoja mažiau elektros energijos ir yra dar paprastesni naudotis.

Pasak technologijų gigantės „Samsung Electronics“, svarbiausia, jog kuriamais įrenginiais naudotojas galėtų psikliauti kiekvieną dieną ir palengvinti savo buitį. Būtent tam ir buvo skirtas didžiausias dėmesys buitinės technikos parodoje „Bespoke Life 2023”. Birželio 7 d. vykusio renginio metu buvo pristatyti nauji „Bespoke“ linijos buitinės technikos įrenginiai. 

Tvaraus gyvenimo sprendimai 

Vienas iš tikslų, kuriems skiriamas išskirtinis dėmesys šių metų buitinės technikos parodoje – anglies dvideginio, kuris susidaro tiek gamyboje, tiek produkto naudojimo laikotarpiu (CO2), mažinimas. 

Kasmet vandenyną užteršiame maždaug 12,7 mln. tonų plastiko, o žala, kurią darome jūrų gyvūnijai ir mūsų ekosistemai, tampa nepataisoma. Tai, kiek mikroplastiko į mūsų vandenynus pateks per artimiausius 10 metų, nulems vandenyno būklę ateinančius 10 tūkst. metų. Todėl ypač svarbu atsakingų veiksmų imtis jau dabar.  

Vienas iš Pietų Korėjos technologijų gigantės siūlomų sprendimų – specialus filtras, kuris skalbimo mašinų naudotojams leis sumažinti mikroplastiko taršą net 98 proc. Naudojant filtrą keturis kartus per savaitę, skalbiant du kilogramus skalbinių, jis gali padėti sumažinti iki 132 g mikroplastiko išmetimo vienam žmogui per metus, o tai atitinka maždaug aštuonis 500 ml talpos plastikinius butelius.

Toliau nuosekliai tobulinamos ir tos technologijos, kurios leidžia sutaupyti elektros energiją. Parodoje pristatytos penkios įrenginių kategorijos – šaldytuvai, indaplovės, skalbimo mašinos, džiovyklės ir oro kondicionieriai – kuriose įdiegta išmani ekologiško šildymo sistema. 

Be to, aptartos ir kitos inovatyvios priemonės, kurios įgyvendinamos visuose produkto gamybos cikluose – nuo surinkimo iki pakavimo. Šaldytuvuose esantys laikymo indai gaminami įtraukiant iš alyvos atliekų susidarančias bioplastiko medžiagas, įrenginių gamyboje vis plačiau naudojami perdirbti žuvų tinklai. Taip pat, įrenginiai siunčiami ekologiškose pakuotėse, o didesnių gabaritų įrenginiams pakuoti anksčiau naudotos plastikinės juostos šių metų pradžioje buvo pakeistos į popierių.

Lengvesnei kasdienybei – dirbtinio intelekto sprendimai 

Tyrimai rodo, jog vidutiniškai žmogus, turintis dviejų kambarių butą, praleidžia net pustrečios valandos tvarkydamas namus, o kiekvienas papildomas kambarys prideda vidutiniškai po papildomą valandą tvarkymuisi. Nuolatos skubančiam žmogui tai per didelės laiko sąnaudos, todėl į pagalbą pasitelkiami išmanūs įrenginiai. 

 „Samsung Electronics“ vysto dirbtinio intelekto technologiją, kuri užtikrins, jog namuose esantys įrenginiai gebės kaupti informaciją apie tvarkymosi įpročius ir prisiderins prie jūsų rutinos. Įdiegus specialią mobiliąją programėlę, „Bespoke“ linijos įrenginius bus galima apjungti ir valdyti nuotoliu, kadangi visuose naujuose įrenginiuose bus belaidžio interneto palaikymo funkcija. Vienas iš tokių įrenginių – parodoje pristatytas galingas belaidis dulkių siurblys „Bespoke Jet AI“. 

Šis siurblys veikia kartu su dirbtinio intelekto technologija, todėl gebės mokytis apie jūsų kasdienio gyvenimo įpročius. Be to, jis pasižymi iki 280 W siurbimo galia ir po vieno įkrovimo gali veikti iki 100 minučių. Įrenginys geba atskirti skirtingas aplinkas, įskaitant ir grindų tipą. Sistema automatiškai optimizuoja tokius nustatymus kaip siurbimo galia ir šepečio sukmosi greitis, kad maksimaliai padidintų valymo našumą, naudojimo laiką ir siurblio manevringumą. 

Funkcionali unikalaus dizaino virtuvė

Nuo to laiko, kai pasirodė pirmieji „Bespoke“ linijos šaldytuvai, visame pasaulyje jų buvo parduota daugiau nei 3 mln. Tai rodo klientų susidomėjimą ne tik išskirtiniais dizaino sprendimais, bet ir funkcionalumu, kurį gali pasiūlyti šios linijos įrenginiai. 

Įprastai, renkantis naują šaldytuvą atsižvelgiame į jo talpą ir energijos suvartojimą, tačiau ne ką mažiau svarbus ir šaldytuvo funkcionalumas, pavyzdžiui, galimybė reguliuoti temperatūrą ar lentynų aukštį. Šie funkcionalumai svarbūs ir atsižvelgiant į tai, kokiame namų ūkyje bus naudojamas šaldytuvas. Pavyzdžiui, vienam asmeniui pakaks vienų durų, 40-100 litrų talpos, o štai keturių asmenų šeimai patariama rinktis didesnės talpos, dviejų durų šaldytuvą. 

„Bespoke“ šaldytuvų linija išsiskiria ne tik pažangiausiomis maisto laikymo technologijomis, bet ir elegantišku dizainu, plačiu spalvų pasirinkimu ir galimybėmis juos personalizuoti. Tarp pristatytų naujovių – ir vienetiniai šaldytuvo skydeliai, kuriami panaudojant patinkančias nuotraukas arba paveikslėlius. Tai vartotojams leis sukurti išskirtinį, būtent jų gyvenimo būdą atspindintį virtuvės interjerą.  

Rate this item
(0 votes)