Login to your account

Username *
Password *

Išvykų sezonas atidarytas: išmanūs aksesuarai, be kurių kelionėse neišsiversite

By Tele2 Birželio 02, 2023 207

Dabar susikurti komfortišką aplinką gamtoje paprasta – gerą nuotaiką užtikrinti padeda muzika, sklindanti iš kolonėlių, telefonus galima įkrauti su išorinėmis baterijomis, o su nešiojamaisiais modemais internetas veiks net tolimiausiuose kampeliuose. Kokiais išmaniaisiais aksesuarais vertėtų pasirūpinti kelionių metu? Į šį klausimą atsako Rūta Gabriūnė, „Tele2“ produktų kategorijos vadybininkė – ekspertė rekomenduoja kokybiškus, tačiau nebrangius įrenginius, praversiančius išvykose.

„Anksčiau vykstant į išvyką gamtoje užtekdavo pasiimti tik palapinę, tačiau dabar ryškėja kitokia tendencija. Klientai nori iškylauti kuo patogiau, todėl prieš išvykas pasirūpina kolonėlėmis ar išorinėmis baterijomis, o retkarčiais net ir nešiojamaisiais projektoriais filmams po dangumi“, – sako R. Gabriūnė.

Kaip pasakoja ekspertė, populiariausiųjų išmaniųjų aksesuarų asortimente puikuojasi nešiojamos kolonėlės ir ausinės. Tačiau R. Gabriūnė pastebi, kad dabar žmonės kelionėms dažniau ieško ir interneto modemų, išorinių baterijų.

Populiariausi pasirinkimai nesikeičia 

Labai patogu išvykų metu su savimi pasiimti belaidę kolonėlę, kuri yra atspari vandeniui. Viena iš tokių – kolonėlė „JBL Xtreme 3“, kuri yra pagaminta iš ypatingai atsparių medžiagų. Įrenginys pasižymi ne tik mobilumu, bet iš išskirtinės kokybės garsu, kuris atkuriamas itin švariai bei detaliai – puikiai girdisi tiek aukšti, tiek žemi muzikos garsų dažniai net ir triukšmingiausioje aplinkoje. Šia kolonėle galima naudotis net iki 15 valandų. Be to, prireikus su ja galima įkrauti ir kitus įrenginius. 

Jei muzikos norėtumėte klausytis privačiai, o ne kompanijos apsuptyje, išvykoje jums pravers ir asmeninės ausinės. Štai dėvėdami naujos kartos ausines „JBL LIVE400BT“ aiškiai girdėsite kiekvieną natą, galėsite lengvai pasinerti į savo mintis ir pailsėti nuo garsios kompanijos. Tačiau tuo pat metu ausinėse veikia ir „Ambient Aware“ bei „TalkThru“ technologijos, kurios leidžia mėgautis muzika neizoliuojant savęs nuo aplinkos ir girdint viską aplink. 

Kaip sako ekspertė, puikūs ausinių pasirinkimai yra ir gamintojų „Samsung“ bei „Apple“. Pavyzdžiui, daugelis „Samsung Galaxy Buds“ ausinių modelių turi specialią šurmulio slopinimo technologiją, kuriai naudojami 3 aukštos kokybės SNR mikrofonai – jie aptinka ir pašalina nereikalingus išorinius garsus. Ausinės „AirPods“ skirtos „Apple“ įrenginių mėgėjams – vos per kelias akimirkas jie prisijungia prie įrenginio, atpažįsta, kada kalbate, taip pat filtruoja išorinį aplinkos triukšmą.

Gamtoje taip pat, kaip namuose

Jeigu išsiruošėte į išvyką ir žinote, kad joje jums reikės interneto, su savimi galite pasiimti „Alcatel“ „Wi-Fi“ modemą „LINKZONE CAT12“. Jame integruota 4300 mAh baterija, su kuria modemas veiks net 15 valandų. Be to, galėsite mėgautis internetu būdami toli nuo namų ir net atokiausiose gamtos vietose. Šiame modeme esanti funkcija suteikia galimybę įkrauti ir kitus savo išmaniuosius.

Kaip puiki įkrovimo stotelė veikia ir kompaktiška, daug vietos neužimanti išorinė baterija (angl. „power bank“). R. Gabriūnė išvykoms rekomenduoja rinktis 20 000 mAh galingumo išorines baterijas. Viena tokių – „Rivacase VA2580“, kurios baterijos talpa užtikrins, kad išmanųjį telefoną galėtumėte iš viso įkrauti net 5 kartus.  

Be to, išvykų metu galite susikurti net namų kino atmosferą. Tai padaryti paprasta su nešiojamuoju projektoriumi „Samsung Freestyle“. Šis įrenginys – tarsi jūsų asmeninis nešiojamas kino teatras. Projektorius yra itin minimalistinio dizaino, veikia tyliai ir pasižymi „Full HD“ raiška. Įrenginius susieti su projektoriumi – nesudėtinga. Tai galima padaryti naudojantis „Bluetooth“ ryšiu. 

Jei be išmaniojo – nė žingsnio

Daugelis žmonių nei vienos kelionės nepraleidžia be išmaniojo telefono. Tačiau ten, kur nuotykiai – ten tyko ir galimybės netyčia sudaužyti ar kitaip sugadinti išmanųjį. Didžiausios pasaulio telekomunikacijų bendrovės „AT&T“ duomenimis, 77 proc. žmonių iki 30 metų yra bent kartą sudaužę savo išmanųjį. Panaši statistika ir kiek vyresnių žmonių tarpe – bent kartą telefoną yra išmetę 74 proc. žmonių iki 40 metų. 

Išorinę apsaugą įrenginiams suteikia įvairūs telefono dėkliukai ar apsauginiai ekranai. Papildomai apsaugo ir telefono ekrano draudimo paslauga, su kuria galėsite jaustis ramiai, jei telefoną sudaužysite ar įskelsite. 

Nuo vidinių įrenginio gedimų apsaugo pratęsta garantija. Ši mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ paslauga užtikrina, kad garantinis taisymas vidiniams gedimams įrenginiui galios net prabėgus 1–2 metams nuo oficialios pirkinio garantijos pabaigos. Pastebėjus, kad įrenginio ekranas pradėjo neįprastai mirguliuoti, strigti, nustojo veikti mikrofonas ar garsiakalbiai užtenka pranešti apie gedimą, o operatorius pasirūpins įrenginio paėmimu, tvarkymu ir pristatymu atgal klientui. 

Rate this item
(0 votes)