Login to your account

Username *
Password *

IT sprendimų įmonė „TeleSoftas“ tampa savo partnerių – „kurts toolbox“ – akcininkais

By Dovilė&Berta Balandis 04, 2023 325

Gerai žinomai vokiškai įmonių grupės „Kurt König” įmonei „kurts toolbox“ sukūrę mobiliąją bekontaktę statybinių įrankių nuomos sistemą, TeleSoftas toliau vykdo skaitmeninę įmonių grupės transformaciją ir tampa įmonės akcininkais. Užsimezgusi glaudi tarptautinė partnerystė pažymėta įmonių vadovų ekspedicija į Kilimandžarą, kurio viršūnėje plevėsavo abiejų įmonių vėliavos. 

„Kurt König“ – viena iš pirmaujančių statybos, prekybos ir paslaugų įmonių, nuomojanti, atliekanti servisą bei pardavinėjanti statybų įrankius ir mašinas. Per 90 metų skaičiuojantis šeimos verslas, kurį prižiūri jau trečia jos karta, šiuo metu išgyvena esminį skaitmenizacijos virsmą.   

„Mūsų bendradarbiavimas nuo užsakymo sukurti mobiliąją aplikaciją galiausiai išaugo į tai, jog tapome jų pagrindiniais technologiniais partneriais, jiems diegiančiais IT sistemas. Išvystę bekontaktę įrankių nuomos sistemą „kurts toolbox“, skirtą DIY (do-it-yourself) mėgėjams, toliau padėjome skaitmenizuoti jų motininės įmonės – „Kurt König“ – procesus. Taip užsitarnavome pasitikėjimą ir sukūrėme santykį, leidusį mums įsigyti jų akcijų“, – dvejų šalių partneryste džiaugiasi „TeleSofto“ vadovas Šarūnas Putrius. 

„Kurt König“ atstovas, verslo ir skaitmeninės transformacijos strategas Fabian Schuster, apie kolegas iš Lietuvos atsiliepia itin šiltai – pasak jo, „TeleSofto“ komanda jiems suteikė galimybę tapti technologiškai pažangiems ir sėkmingiems sparčiai technologiškai besikeičiančioje rinkoje.  

„TeleSoftas“ pastaruosius penkerius metus „kurt toolbox“ yra kur kas daugiau nei paslaugų teikėjas – ši komanda tapo lygiaverčiu visos grupės partneriu. Tarpusavyje šalys dirba itin glaudžiai, tad išmaniosios technologijos ir produkto dizainas žengia koja kojon, taip virstant į tobulą simbiozę. Abiejose pusėse netrūksta aukšto lygio specialistų, kurie dalinasi savo žiniomis – taip tampame viena didele komanda“, – sako Fabian Schuster. 

Sunkus darbas, davęs saldžių vaisių 

Šarūnas Putrius pastebi, jog ši partnerystė yra ne tik puikus jo komandos darbo pavyzdys, tačiau platesne prasme – postūmis ir vietiniam IT sektoriui, kuomet Lietuvos įmonės tampa žinomų tarptautinių organizacijų akcininkais.    

„Tik atsisėdęs pasirašyti įsigijimo dokumentų notarų biure Vokietijoje supratau, jog ši situacija gali pasirodyti ir kiek neįprasta, kuomet lietuviškas verslas ateina įsigyti gerai žinomos vokiškos įmonės akcijų. Ilgą laiką žvalgėmės ir lygiavomės į skandinavus ar kitus vakarų europiečius, bandėme pasiekti jų lygį – dabar ne tik jį pasiekėme, tačiau padedame augti ir jiems patiems“, – rezultatais džiaugiasi Š. Putrius. 

Šią progą pažymėti Š. Putrius bei F. Schuster nusprendė kiek neįprastai – leistis į nuotykį mėginant pasiekti aukščiausią Afrikos viršukalnę. Tanzanijoje stūksančio Kilimandžaro kalno aukštis siekia net 5895 metrus.     

„Kartu su Fabianu dalinamės bendra aistra ieškoti ekstremalių potyrių. Kartą aptarinėjant verslo planus bei šovus šiai minčiai daug nedvejojome – privalome ten kopti. Ši aštuonių dienų kelionė kalba apie įmonių požiūrį ir vertybes: kartu visada nueisi toliau nei vienas, o nuoseklus darbas tikslo link apdovanoja daugiau, nei tikiesi. Legendinė Tanzanijoje paplitusi frazė “Hakuna matata” byloja, jog aukščiausi tikslai gyvenime – kaip ir  šioje kelionėje – gali būti pasiekti su plačia šypsena, nepamirštamais nuotykiais ir draugyste”, – įspūdžiais dalinasi Š. Putrius.  

Vokietijoje susilaukęs pripažinimo įrankis 

Kaip pasakoja „kurts toolbox“ produkto vadovė Žydrė Palaimaitė, „TeleSofto“ sukurta mobili aplikacija ir nuomos sistema vis labiau prisijaukinama vartotojų Vokietijoje. Esą nuo pat programėlės sukūrimo pradžios bei iki šiol įmonė sulaukia pozityvių vartotojų vertinimų, aplikacijai pasiūlius visiškai kitokią, vartotojams ypač patogią profesionalių įrankių nuomos patirtį. 

„Šiuo metu sparčiai plečiamės, nes praėjusiais metais pristatėme naują atsiėmimo būdą partnerių fizinėse parduotuvėse bei tam sukūrėme parduotuvėms pritaikytą palengvintą nuomos procesą. Su mūsų įrankiu tiek atsiėmimo punktuose, tiek fizinėse parduotuvėse vartotojai gali išsinuomoti ir atsiimti įrankį per kelias minutes“, – sako Ž. Palaimaitė. 

Š. Putrius priduria, jog „Kurt König“ kuriamų sistemų sėkmės paslaptis – bendradarbiavimas tarp dviejų įmonių, kai esi ne tik užduočių vykdytojas, bet ir lygiavertis partneris priimant pačius svarbiausius verslo sprendimus. IT įmonės vadovas svarsto, jog tokia praktika galėtų tapti dažnesne: komandų įgalinimas, abipusis pasitikėjimas ir įsiklausymas – tai efektyviausia bendradarbiavimo forma.  

„Nors mūsų įmonės ašis yra IT sprendimai, tačiau savo klientui dažnai tampame technologiniu partneriu, kuomet kuriame papildomą pridėtinę vertę verslui. Tačiau pabrėšiu svarbią detalę – toks santykis negali būti tartum užsakovo ir vykdytojo. Kartu su „Kurt König“ nuo pirmos dienos jaučiamės kaip viena komanda. Taip matome, kur vieni kitiems galime duoti patarimų – mokomės, klausomės ir augame kartu. Savo įmonėje matuojame laimės indeksą – komanda, dirbanti su šiuo projektu, yra tarp laimingiausių.“, – dalinasi „TeleSofto“ vadovas Šarūnas Putrius. 

“Žvelgiant į priekį, kartu su „Kurt König“ esame numatę įkopti dar ne į vieną viršūnę. Naujų projektų ir tikslų mūsų komandos turi tokių, nuo kurių net šiurpsta oda. Toks jausmas, kad Kilimandžaras – tik pradžia”, – džiaugdamasis rezultatais Š. Putrius linki niekada nepamiršti Afrikos išminties – “Hakuna matata!”  

Rate this item
(0 votes)