Login to your account

Username *
Password *

Pirmieji Lietuvoje: „NordPass“ jau galima saugoti slaptarakčius

By Nordsec Kovas 16, 2023 293

Lietuvos vienaragiui „Nord Security“ priklausančios slaptažodžių tvarkyklės „NordPass“ verslo ir individualūs klientai savo programėlėse jau gali laikyti slaptarakčius (angl. passkeys) bei dalintis jais su kitais. Tai pirmoji lietuvių įmonė, savo produktui pritaikiusi slaptarakčių technologiją, kuri, ekspertų nuomone, palaipsniui visai pakeis slaptažodžius.

Technologijų gigantės „Microsoft“, „Google“, „Apple“ ir kelios dešimtys kitų progresyvių įmonių pasaulyje (pavyzdžiui, „PayPal“, „KAYAK“, „eBay“) savo vartotojams jau pristatė galimybę paskyras internete pasiekti ne su slaptažodžiais, o slaptarakčiais. Tai nauja ir lig šiol pažangiausia sukurta asmens autentifikacijos internete technologija. Galimybė saugoti turimus skirtingų svetainių sugeneruotus slaptarakčius „NordPass“ virtualioje saugykloje padės naudotojams lengviau ir saugiau rūpintis turimomis paskyromis.

„Jei vos tik atsiradus slaptažodžiams žmonės būtų turėję technologinių įrankių patogiai jais rūpintis, galbūt ir nebūtume įsigudrinę naudoti silpnų slaptažodžių, dėl kurių įvyksta per daug kibernetinio saugumo incidentų. Asmens autentifikacija internete pereina į visai kitą, kur kas brandesnį, etapą ir mes džiaugiamės, galėdami iš anksto pasiūlyti pažangių įrankių rūpintis slaptarakčiais”, – sako Tomas Smalakys, „NordPass“ technologijų vadovas.

Pasak jo, vartotojui jungiantis prie slaptarakčių technologiją naudojančios interneto svetainės, jo įrenginys sugeneruoja du prieigos raktus – viešąjį ir privatųjį. Privatusis saugomas pačiame vartotojo įrenginyje, viešasis – interneto svetainės serveryje. Vienas be kito jie neveikia, todėl atskirai yra kur kas mažiau vertingi programišiams.

„NordPass“ sukurtas sprendimas leis privačiuosius raktus saugoti naudotojo saugykloje, todėl interneto vartotojai galės pasiekti visus savo slaptarakčius skirtinguose įrenginiuose ir nepriklausomai nuo operacinės sistemos. Taip pat, jais bus galima saugiai dalintis su kitais naudotojais.

Dar šiais metais „NordPass“ ketina pristatyti ir daugiau naujienų. Viena jų – produkto naudotojai galės prie „NordPass“ prisijungti be slaptažodžių. Verslams

Rate this item
(0 votes)