Login to your account

Username *
Password *

Klaidos, sekinančios telefono bateriją: ekspertas patarė, ko privalu vengti

By Samsung Kovas 09, 2023 247

Laikai, kai telefono bateriją užtekdavo įkrauti vos kartą per savaitę – jau praeityje. Tobulėjant technologijoms, išmanieji telefonai šiais laikais atstoja kompiuterį, todėl natūralu, kad intensyvus naudojimas daro įtaką ir išmanaus telefono baterijos veikimo laikui ir ją tenka krauti kone kasdien. Visgi tam, kad baterija būtų sekinama kuo mažiau, ekspertai tikina, reikia vengti kelių dažniausiai pasitaikančių klaidų.

„Išmaniųjų telefonų atsiradimas, naudotojams suteikė galimybę įrenginiu ne tik paskambinti ar parašyti trumpąją žinutę, bet ir naudotis kamera, rašyti tekstus, redaguoti nuotraukas ir vaizdo įrašus bei siųsti el. laiškus. Deja, aktyviai naudojant šias funkcijas, telefono bateriją tenka įkrauti vis dažniau. Tačiau reikėtų žinoti, kad yra būdų, kaip galime ne tik prailginti telefono baterijos veikimo laiką tarp krovimų, bet ir užtikrinti, kad ji nenusidėvėtų taip greitai ir tarnautų ne vienerius metus“, – sako „Samsung“ išmaniųjų įrenginių ekspertas Andrius Mateika. 

Bateriją kraunate trečiųjų šalių įkrovikliais

Telefono baterijo veikimui įtaką daro ne tik vartotojo naudojimo įpročiai, bet ir tai, kokiu būdu ir priemonėmis jis įkrauna įrenginį. Pasak A. Mateikos, vartotojai dažnai naudoja netinkamus arba nekokybiškus įkroviklius, todėl baterija įkraunama lėčiau ir sutrumpinamas jos tarnavimo laikas ilgalaikėje perspektyvoje.

„Kiekvienas įkroviklis yra pagamintas ir pritaikytas taip, kad atitiktų telefonų, su kuriais jie parduodami, srovės stiprumą. Todėl, jei naudosite netinkamą įkroviklį, telefonas gali būti kraunamas lėtai arba visai neįkraunamas. Norint, kad įrenginio baterija tarnautų kuo ilgiau, reikėtų rinktis originalius gamintojo siūlomus įkroviklius ir nepiktnaudžiauti gaminiais, įsigytais iš trečiųjų šalių“, – tvirtina ekspertas.

Neišjungiate fone veikiančių programų

Reikėtų žinoti, kad telefone esančios programos veikia net tada, kai jų nenaudojate, todėl tai, laikui bėgant, gali daryti įtaką baterijos veiklai. Visų pirma, A. Mateika rekomenduoja uždaryti visas nenaudojamas programėles.

„Dažnai išmaniuosiuose telefonuose galite „užmigdyti“ rečiau naudojamas programėles. Pavyzdžiui, naujuosiuose „Samsung Galaxy S23“ linijos telefonuose galite pasirinkti, kurių programėlių veiklą norite trumpam pristabdyti, o kurias sustabdyti išvis, jų neištrinant. Verta atkreipti dėmesį, kad pristabdytos aplikacijos atnaujinimus gaus rečiau, o sustabdytos neveiks, jei nebus naudojamos, todėl nešvaistys baterijos energijos“, – dėmesį atkreipia išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Nesinaudojate naktinio režimo funkcija

Pasak eksperto, viena iš klaidų, arba tiesiog neišnaudojamų funkcijų, yra naktinio režimo nenaudojimas. Ir nors ši funkcija yra vis labiau populiarėjanti išmaniuosiuose įrenginiuose, gana maža dalis naudotojų žino apie jos pranašumus.

„Vienas didžiausių šios funkcijos pliusų ir yra būtent tai, kad ji gali padėti sutaupyti baterijos veikimo laiką. Tamsesnėms spalvoms, naudojamoms naktiniu režimu, rodyti reikia kur kas mažiau energijos nei, pavyzdžiui, ryškiai baltoms, paprastai naudojamoms standartiniu režimu. Kai ekrane rodomos tamsesnės spalvos, kur kas mažiau apkraunami pikseliai, įrenginiui nereikia taip sunkiai dirbti, o tai atsispindi baterijos veikimo laike. Be to, naktinis režimas gali sumažinti akių nuovargį ir pagerinti miego kokybę, todėl yra labai naudingas tiek įrenginio baterijai, tiek sveikatai“, – patarimais dalijasi ekspertas.

Nepagalvojate į priekį

Ekspertas taip pat atkreipia dėmesį, kad dar prieš svarstant įsigyti išmanųjį telefoną reikia atsižvelgti ir į jo bateriją. Pasak A. Mateikos, norint, kad įrenginys būtų iš tiesų kokybiškas ir galėtų būti naudojamas daugiau nei vienerius metus, svarbu išsiaiškinti, kiek kokybiška yra ir pati jo baterija. 

„Dažnai žmonės daro klaidą neskirdami pakankamai dėmesio į tokias telefono technines savybes kaip baterijos veikimo laikas dar prieš jį įsigyjant. Tokia klaida lemia kasdienius ar net dažnesnius išmaniojo įkrovimus. Kad to būtų išvengta, dar tik svarstant, kokį telefoną nusipirkus, verta atkreipti dėmesį ir paanalizuoti jo bateriją. Pavyzdžiui, „Galaxy S23 Ultra“ turi pažangią, energiją taupančią bateriją, tad, net jei nepaleidžiate telefono iš rankų visą dieną, galite būti tikri, kad reikiamiausią akimirką jis jūsų neapvils ir neišsikraus“, – tikina A. Mateika.

Naudojate daug judančių aplikacijų

Jei mėgstate žinutėse ar el. laiškuose naudoti daug emociukų ar judančių paveikslėlių, vertėtų žinoti, kad jie taip pat sekina telefono bateriją.

„Jei paveikslėlius ar judančias aplikacijas (GIF) naudojate retkarčiais, nerimauti nereikėtų, kadangi didelės įtakos telefono baterijai jie nepadarys. Tačiau, jei baterijos energijos likutis nedidelis, jos įkrauti artimiausiu metu nėra galimybės, bet žinote, kad bent kelias valandas reikia išlaikyti įjungtą telefoną, vertėtų nenaudoti paveikslėlių ir kitų aplikacijų. Taip būsite užtikrinti, kad telefono baterijos energija seks lėčiau,“ – patarimais dalijasi A. Mateika.

Rate this item
(0 votes)