Login to your account

Username *
Password *

Išmanusis laikrodis, atitinkantis jūsų poreikius ir veiklas: kokių parametrų ieškoti?

By Tele2 Rugpjūtis 09, 2022 413

Išmanieji laikrodžiai jau ne tik rodo laiką, bet ir seka fizinę veiklą bei stebi sveikatos duomenis. Dėl šių įrenginių populiarumo ir plataus pritaikymo kasdienybėje, rinkoje gausu įvairiausių laikrodžių modelių – kiekvienas jų turi skirtingus funkcijų rinkinius bei parametrus. Ekspertas pataria, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, renkantis geriausiai jums tinkantį išmanųjį laikrodį.

Arnoldas Lukošius, „Tele2“ inovacijų biuro ekspertas pataria, kaip išsirinkti išmanųjį laikrodį, kuris atitiktų jūsų individualius kasdienius poreikius ir veiklas.

Ekranas. OLED ekranai pasižymi aukštesne vaizdo kokybe ir geresniais žiūrėjimo kampais nei LCD ekranai, be to, jų akumuliatorius veikia ilgiau. LCD ekranai yra vertinami dėl savo ryškumo, o AMOLED ekranai išsiskiria geresniu pikselių atnaujinimo dažniu. Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į laikrodžio pikselius – rekomenduojama teikti pirmenybę išmaniesiems laikrodžiams, kurių ekrano ryškumas yra 280 pikselių ar didesnis. Taip tekstas, grafika, laikrodžio ciferblatai ir vartotojo sąsajos elementai bus itin ryškūs.

Operacinė sistema. Renkantis išmanųjį laikrodį, svarbu atsižvelgti ir į operacinę sistemą. Jei naudojatės „Iphone“ įrenginiais, kuriuose veikia „iOS“ operacinė sistema, galite rinktis bet kurį išmanųjį laikrodį, tačiau jis geriausiai suderinamas tik su „Apple Watch“ serijos įrenginiais. Jei naudojate „Android“ išmanųjį telefoną, galite rinktis bet kurį laikrodį, išskyrus „Apple Watch“, nes jis nesuderinamas su „Android“ operacine sistema.

Sveikatingumo stebėjimas. Fizinio aktyvumo ir sveikatingumo stebėjimas yra populiariausia išmaniųjų laikrodžių funkcija. Šie įrenginiai geba fiksuoti žingsnius, kalorijas, treniruotes, o dauguma šiuolaikinių laikrodžių netgi turi širdies ritmo matuoklį. Kuo daugiau sveikatos rodiklių seka laikrodis, tuo geriau, tačiau svarbu išsirinkti tokį įrenginį, kuris turėtų jums reikalingiausias funkcijas. Taip pat dauguma laikrodžių priskiriami IP klasei – tai reiškia, kad jie yra atsparūs vandeniui, drėgmei ir purslams, todėl galėsite drąsiai lankyti plaukimo treniruotes jo nenusiėmę.

Baterija. Vienas iš didžiausių išmaniųjų laikrodžių trūkumų yra baterijos veikimo laikas. Laikrodžiai su integruotu GPS ryšiu, mobiliojo ryšio palaikymu, nuolatiniu širdies ritmo sekimu ir kitais biometriniais jutikliais paprastai greitai iškrauna laikrodį. Tačiau išjungus šias funkcijas galima prailginti šį laiką iki daugiau nei paros. Vidutinės klasės ir biudžetinių išmaniųjų laikrodžių baterija paprastai veikia trumpiau, o brangesnių modelių baterija veikia net iki kelių dienų.

Ryšys. Dauguma išmaniųjų laikrodžių turi tokias ryšio funkcijas, kaip „Bluetooth“, „Wi-Fi“ ir integruotas GPS ryšys. Kai kurie modeliai taip pat siūlo papildomą LTE ryšio funkciją – vartotojai turi galimybę sukonfigūruoti eSIM kartu su originalia SIM kortele. Tai leidžia kai kuriomis laikrodžio funkcijomis naudotis neprijungus jo prie išmaniojo telefono. „Tele2“ šiuo metu siūlo „Huawei Watch 3 Pro Lite“, „Samsung Galaxy Watch 4 LTE“ ir „Samsung Galaxy Watch 4 Classic LTE“ išmaniųjų laikrodžių modelius su eSIM paslauga.

Pranešimai. Su šiais įrengniais taip pat lengva sekti tai, kas nutinka išmaniajame telefone – galite gauti tekstinius pranešimus ir įspėjimus apie praleistus skambučius. Kai kurie laikrodžiai leidžia siųsti trumpus atsakymus ar net balso įrašus. Aukščiausios klasės išmanieji laikrodžiai su eSIM paslauga suteikia galimybę skambinti bet kam arba priimti skambučius net jei telefonas yra išjungtas.

Dizainas. Išmanusis laikrodis turi įvairias ciferblato parinktis – tradicinį apvalų, kvadratinį arba stačiakampio formos. Kvadratinis arba stačiakampis ciferblatas siūlo šiek tiek daugiau erdvės nei apvalus, todėl juose galėsite aiškiau matyti visas laikrodyje esančias programėles, funkcijas ir lengviau atliksite reikiamus veiksmus.

Rate this item
(0 votes)