Login to your account

Username *
Password *

3 situacijos, kuriose planšetinis kompiuteris palengvins jūsų kasdienybę

By Huawei Birželio 21, 2022 424

Nedidelio dydžio ir svorio kompaktiškas planšetinis kompiuteris puikiai tinka tais atvejais, kai nepatogu nešiotis kompiuterį, o išmanusis telefonas nėra pajėgus atlikti visas būtinas užduotis. Hibridinio darbo laikais kokybiška planšetė gali atstoti bent kelis įrenginius, todėl yra populiarus pasirinkimas tarp siekiančių gyventi judriai ir išmaniai.

„Modernūs planšetiniai kompiuteriai savo patogumu nenusileidžia išmaniesiems telefonams, o galingumu prilygsta nešiojamiesiems kompiuteriams. Todėl nenuostabu, jog šie prietaisai susilaukia vis didesnio technologijų gamintojų dėmesio: investuojama į jų funkcionalumą ir techninius parametrus. Dėl to šiandienės planšetės pasižymi ilgu baterijos veikimo laiku, patogia klaviatūra, plačiu ekranu ir kitais privalumais“, – teigia Urtė Eidžiūnaitė, „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje. 

Ekspertė dalinasi 3 priežastimis, kodėl planšetinis kompiuteris yra naudingas įrenginys, tinkantis įvairioms gyvenimo aplinkybėms:

Padeda atlikti darbo užduotis

Nuotolinis darbas yra mūsų kasdienybės dalis, nes vis didesnė darbdavių dalis savo darbuotojams siūlo lanksčias darbo sąlygas ir į rezultatą orientuotus tikslus. Planšetinis kompiuteris yra mėgstamas dirbančiųjų pasirinkimas nes yra kompaktiškas ir išmanus prietaisas, efektyviai atliekantis svarbiausias užduotis. 

„Planšetiniai kompiuteriai išsiskiria savo plonumu ir lengvumu, todėl juos patogu naudoti skirtingose aplinkose: nesvarbu, ar tai būtų biuras, ar mėgstama kavinė. Be to, moderniausi prietaisų modeliai pristatomi kartu su mobiliomis ir išmaniomis magnetinėmis klaviatūromis, kurios lengvai prisitvirtina ir užtikrina sklandžią rašymo patirtį. Jei turimas prietaisas suderinamas su išmaniuoju rašikliu, galėsite patogiai piešti ar rašyti įrenginio ekrane, todėl verslo susitikimo metu lengvai pasižymėsite svarbiausią informaciją bei tvarkomuose failuose atliksite būtinas korekcijas“, – įžvalgomis dalinasi U. Eidžiūnaitė.

Pažangus pagalbininkas mokslui

Situacija, kai naršymo internete patirtį apkartina per mažas įrenginio ekranas pažįstame kiekvienas. Nesmagių situacijų išvengti padeda planšetiniai kompiuteriai, galintys pasigirti didesniu ekranu. Plataus ir patogaus ekrano privalumus ypač įvertina studentai bei mokiniai, kurie kasdien skaito elektronines knygas ar straipsnius bei ruošia namų darbus.

„Planšetiniai kompiuteriai vartotojams suteikia plačias galimybes, tačiau pagalba mokantis yra viena akivaizdžiausių. Modernūs prietaisai veikia efektyviai net ir naudojant kelias programas, o didelis ir tiksliai vartotojo lietimą perteikiantis ekranas leidžia patogiai skaityti ar žiūrėti vaizdo turinį.

Pavyzdžiui, naujasis „Huawei“ planšetinis kompiuteris „MatePad“ rinkoje išsiskiria optimaliu 10,4 colių ekrano dydžiu, kuris palaiko net 16,7 mln. spalvų atvaizdavimą, tad rodomi vaizdai išlieka ryškūs ir sodrūs. Be to, prietaisui suteiktas dvigubas „TÜV Rheinland“ sertifikatas, kuris įrodo, jog planšetinio kompiuterio skleidžiama mėlyna šviesa yra nuslopinta ir neleidžia pervargti akims“, – sako U. Eidžiūnaitė.

Kokybiškas laisvalaikis

Išmaniųjų technologijų gamintojai rūpinasi, kad jų kuriami planšetiniai kompiuteriai veiktų sklandžiai ir būtų naudingi ne tik dirbant, bet ir poilsio metu. 

„Šiuolaikiniai planšetiniai kompiuteriai gaminami su nešiojamiems kompiuteriams nenusileidžiančiais techniniais parametrais, tačiau siūlo ir tik planšetėms būdingus privalumus. Pavyzdžiui, specialiai šiems prietaisams skirtus vaizdo žaidimus ar kasdienybę palengvinančias programėles. Modernūs įrenginiai siūlo ne tik įtraukiančią vaizdo žaidimų patirtį, bet ir leidžia patogiai dalintis žaidimo procesu su artimaisiais, pasinaudojant ekrano filmavimo funkcija“, – teigia U. Eidžiūnaitė.

Rate this item
(0 votes)