Login to your account

Username *
Password *

Debesija – kertinė ateities technologija: kaip sklandžiai į ją pereiti?

By Integrity Lapkritis 08, 2022 366

 

Debesų kompiuterija iš esmės pakeitė mūsų gyvenimą ir verslo kraštovaizdį. Tai, kas visai neseniai buvo madinga, mokslinę fantastiką primenanti sąvoka, neseniai tapo mūsų asmeninio ir profesinio gyvenimo dalimi. 2021-aisiais debesų kompiuterijos rinka sugeneravo beveik 400 milijardų JAV dolerių pajamų, o per artimiausius keletą metų prognozuojamas dar spartesnis augimas. Daugelis sutinka, kad modernioms bendrovėms persikelti į debesį yra būtina, tačiau išlieka klausimas, kaip tai padaryti sklandžiai ir efektyviai?

Norint įgyvendinti sklandų perėjimą prie debesų kompiuterijos, reikia naudoti modernius technologinius įrankius, pasirinkti patikimus partnerius ir organizuoti mokymus darbuotojams. Apie svarbiausias migracijos į debesiją tendencijas bei būdus, kaip tai atlikti tikrai sklandžiai bus kalbama nemokamame šių metų lapkričio 16 dieną vyksiančiame migracijos į „AWS“ debesiją renginyje „CEE Smooth Cloud Migration“. Jį organizuoja dirbtinio intelekto, mašininio mokymosi, debesijos ir programinės įrangos sprendimus siūlanti tarptautinė bendrovė „Crayon“.

Forumo metu aktualiausius perėjimo į debesiją aspektus aptars patyrę šios srities ekspertai, tarp kurių ir „Crayon“ paslaugų ir debesijos sprendimų komandos vadovas Baltijos šalyse Linas Pečiūra bei „Crayon Group“ debesijos paslaugų techninių konsultacijų vadovas Milos Kitanovic.

Strategija yra pirmas žingsnis į sėkmę

Duomenų perkėlimas į „debesis“ iš pradžių gali pasirodyti kaip komplikuotas ir daug laiko atimantis procesas, todėl išsamus migravimo planas yra būtinas.

„Daugelis organizacijų pradeda perėjimą į „debesis“, neskyrus pakankamai laiko ir dėmesio strategijos kūrimui ir įgyvendinimui. Tačiau sėkmingas technologinių sprendimų pritaikymas reikalauja kruopštaus migracijos į debesiją plano, kadangi konkrečiai programai ar duomenų rinkiniui gali būti keliami skirtingi reikalavimai. Dėl šios priežasties renginyje kalbėsime ne tik apie strateginio mąstymo būtinybę, bet ir išskirsime svarbiausius sėkmingos migracijos bruožus“, – mintimis dalijasi Linas Pečiūra.

Į „debesis“ – su patikimu partneriu

Kuriant duomenų perkėlimo planą, reikia atsižvelgti į daugelį klausimų: kokių priemonių reikia migruojant, kokie duomenis yra patys svarbiausi ir ar jų visų prireiks darbui ateityje? Tai tik dalis sudėtingų problemų, kurias spręsti padeda „AWS Migration Competency“ partneriai, padedantys tūkstančiams organizacijų migruoti į debesiją, pritaikant moderniausius perkėlimo metodus.

„Savo klientams „Crayon“ gali pasiūlyti plačius „AWS“ kompetencijos centro įrankius, kurie padeda paspartinti debesijos diegimą ir sumažinti migracijos sąnaudų burbulą, dažnai pasitaikantį ankstyvaisiais migracijos etapais. „Migration Competency“ partnerių vardą turinčios įmonės padeda klientams gauti finansavimą diegiant šią technologiją ir turi įvairiapusės patirties įgyvendinant sklandų perėjimą prie debesų kompiuterijos“, – teigia Milos Kitanovic.

Jei apie galimybes migruoti į „debesis“ norite sužinoti plačiau, kviečiame užsiregistruoti į nuotolinį skaitmeninį renginį „CEE Smooth Cloud Migration“ šioje nuorodoje.

„Crayon“ turi daugiau nei 20 metų patirtį teikiant programinės įrangos ir debesų kompiuterijos optimizavimo paslaugas. Bendrovės būstinė įsikūrusi Norvegijoje, Osle, bet kompanija nuolat plečiasi ir šiuo metu turi daugiau kaip 3 500 darbuotojų beveik 40 valstybių. Bendrovė palaiko glaudžias partnerystes su tokiomis įmonėmis kaip „Microsoft“, „IBM“, „AWS“, „Oracle“, „Google“, „Workplace from Meta“ ir kitomis. „Crayon“ buvo pripažinta patikimiausia „Microsoft“ pasauline partnere dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi srityje bei yra viena iš nedaugelio „Microsoft“ partnerių pasaulyje, turinčių „Azure Expert MSP Managed Services Provider“ sertifikatą. Be to, 2021 m. „Gartner“ jau antrus metus iš eilės pripažino „Crayon“ lyderiu programinės įrangos valdymo paslaugų kategorijoje. Kompanija yra listinguojama Oslo vertybinių akcijų biržoje.

Rate this item
(0 votes)
„Tele2“ tinkle jau veikia nauji dvylikaženkliai numeriai: padės spręsti numerių trūkumo klausimą

Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno

Mobilų telefoną naudojo net kelis dešimtmečius: kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?

Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“

Išlaisvinkite žaidimų galią su epiniu AOC 44,5 colių OLED monitoriumi

Iš savo patirčių nesimoko: tyrimas atskleidžia, kad tėvai apie grėsmes vaikams internete žino, bet abejingumas auga

Pasitikrinkite dar kartą: primena, kaip telefone įsijungti saugos pranešimus

Artėja technologijų cunamis: atskleistos keturios technologijų tendencijos, kurios pakeis pasaulį

„Samsung“ pristatė naujus populiariosios „Galaxy A“ serijos telefonus: ryškesnė naktinė fotografija ir flagmanų lygio duomenų sauga

Išrinktos geriausios Lietuvos „fintech“ įmonės, pristatytas ir šalies „fintech“ žemėlapis

Ar solidarumo mokestį mokės ir kriptoturto rinkos dalyviai?

Siekiama visiškai uždrausti „TikTok“ programėlę: kaip tai palies Lietuvos naudotojus?

„Samsung“ skelbia apie atnaujinimą, dėl kurio „Galaxy AI“ funkcijos pasieks ir ankstesnių įrenginių savininkus

„Sony” išleidžia didelės talpos bei spartos atminties korteles CEB-G480T/CEB-G240T

Išgirskite pirmieji: dirbtinis intelektas pirmą kartą uždainavo lietuviškai

Kovodama su kibernetinėmis atakomis „Bitė“ investuoja 5 mln. eurų į tinklų apsaugą