Login to your account

Username *
Password *

„iPhone“ naudotojai slaptarakčius jau gali saugoti „NordPass“

By Nordpass Rugsėjis 21, 2023 143


Technologijų gigantei „Apple“ ką tik į produkciją paleidus savo naujausią operacinę sistemą „iOS 17“, lietuvių kuriamos slaptažodžių tvarkyklės „NordPass“ kūrėjai netruko į tai sureaguoti. Įmonė skelbia, kad jos klientai nuo šiol gali kurti, saugoti, dalintis bei naudoti slaptarakčius (angl. passkeys) „iPhone“ mobiliuosiuose įrenginiuose. 

„NordPass“ teigimu, šios funkcijos padės naudotojams patogiau naudotis slaptažodžius besikėsinančia pakeisti technologija.

Šių metų birželį bendrovė „Apple“ pažadėjo leisianti trečiųjų šalių programėlių kūrėjams, tokiems kaip slaptažodžių tvarkyklės, savo klientams siūlyti slaptarakčių funkcionalumą ir „iPhone“ mobiliuosiuose įrenginiuose. Lig šiol „NordPass“ klientams slaptarakčiai buvo prieinami tik darbalaukio programose, tinklalapiuose bei naršyklės plėtiniuose. Šią savaitę „Apple“ išleidus „iOS 17“, slaptažodžių tvarkyklėms buvo suteikta galimybė funcionalumą pritaikyti mobiliuose įrenginiuose.

„Esame vieni iš pirmųjų rinkoje, savo naudotojams iš karto suteikusių galimybę slaptarakčiais naudotis „iPhone“ telefonuose, ir laikome tai svarbiu pasiekimu. Technologijų įmonių gebėjimas operatyviai atliepti naujoves slaptarakčių rinkoje padės slaptažodžius greičiau palikti užmarštyje ir pereiti prie modernesnių asmens autentifikacijos internete būdų“, – teigia Tomas Smalakys, „NordPass“ technologijų vadovas.

Pasak jo, būtent slaptarakčiai šiuo metu laikomi perspektyviausia alternatyva slaptažodžiams. Slaptarakčius sudaro du prieigos raktai – viešasis ir privatusis. Viešasis saugomas interneto svetainėje, prie kurios norima prisijungti, o privatusis – vartotojo įrenginyje. Vienas be kito prieigos raktai neveikia, tad programišius, net ir įsibrovęs į svetainės serverį ir gavęs viešąjį raktą, negalėtų pasiekti tinklalapio naudotojo paskyros.

Slaptažodžių tvarkyklės suteikia interneto naudotojams galimybę privatųjį raktą saugoti ne vartotojo įrenginyje, o programėlėje. Ši alternatyva leidžia slaptarakčius pasiekti ir jais naudotis skirtinguose įrenginiuose, net jei jie nepriklauso tai pačiai ekosistemai. Taip pat, kelios slaptažodžių tvarkyklės, tarp jų ir „NordPass“, slaptarakčiais leidžia dalintis su kitais programėlės vartotojais, o tai aktualu turint bendras paskyras.

„Google“ paleidus savo naujausią operacinę sistemą mobiliesiems įrenginiams, „NordPass“ vartotojai galės naudotis slaptarakčiais ir „Android“ telefonuose.

Rate this item
(0 votes)
5G, dirbtinis intelektas ir dronai – verslas su įvairių Lietuvos universitetų mokslininkais kurs įnovatyvų įrankį nuotoliniam transporto stebėjimui be žmogaus įsikišimo

Dirbtinis intelektas, nuo kurio nepasislėpsime: į „Facebook“ ir „Instagram“ atkeliauja neišjungiamas „Meta AI“ asistentas

Viešasis sektorius ir technologijos – kaip „GovTech Lab“ surado nestandartinį inovacijų kūrimo modelį

„Vinted“ po spartaus augimo metų fiksavo pelną ir toliau investuoja į ateitį

Kriptovaliutų apmokestinimo aspektai. Kaip „prikasus“ pelno, nesulaukti VMI dėmesio

Kaip susikurti asmeninį kino teatrą po atviru dangumi? Ekspertas dalijasi, kokios įrangos gali prireikti

Primena, kam būtina atsinaujinti SIM kortelę: dėl vykstančių pokyčių kai kurie gali likti nepasiekiami

„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą

„Samsung“ pristatė 2024 m. televizorių liniją: centre – „AI TV“ dirbtinis intelektas geresniam vaizdui ir garsui

Ekspertai rekomenduoja: mobilieji žaidimai, kuriuos privalo išbandyti kiekvienas 

Elektromobilių vairuotojus Kaune pasitinka pokyčiai: atsiskaitymas už įkrovimą – mobiliąja programėle

Daugiau galimybių investuoti: per „Paysera“ nuo šiol galima investuoti į „InRento“ siūlomus NT nuomos projektus

Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami

Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas

Masyvūs žemi dažniai. „Sony“ pristato naują garsiakalbių ir ausinių seriją ULT POWER SOUND

„Samsung“ pristatė naujus populiariosios „Galaxy A“ serijos telefonus: ryškesnė naktinė fotografija ir flagmanų lygio duomenų sauga