Login to your account

Username *
Password *

Paaiškino, ką daryti, jei stringa mėgstamiausias kompiuterinis žaidimas 

By Bitė Balandis 08, 2024 78
Paaiškino, ką daryti, jei stringa mėgstamiausias kompiuterinis žaidimas  Shutterstock

Vis populiarėjant internetiniams ir virtualiosios realybės žaidimams svarbu žinoti, kas lemia kokybišką jų patirtį. Neretai žaidėjai nusivilia išbandytais žaidimais dėl įvairių trikdžių, kurie suprastina žaidimo kokybę. Ekspertas dalinasi patarimais, padėsiančiais išvengti šių nesklandumų, jog pergales žaidime būtų pasiekti dar lengviau.

„Žaidžiant įvairius kompiuterinius bei virtualios realybės (VR) žaidimus ir norint tą daryti itin kokybiškai, ypač būtina atsižvelgti į vieną aspektą. Kone pagrindiniu elementu tampa greitas ir stabilus interneto ryšys. Jeigu bandysite aukštos raiškos naujausius žaidimus žaisti naudodami senos kartos interneto ryšį – deja, bet tokiu atveju teks nusivilti. Taip atsitiks, nes nebus galima išnaudoti visų žaidimo teikiamų galimybių“, – pranešime žiniasklaidai pasakoja Mindaugas Rauba, „Bitė Lietuva“ technologijų direktorius.

Kokybiškas ryšys būtinas 

Norint mėgautis naujos kartos žaidimais ir jų teikiamomis galimybėmis, būtina pasirūpinti tinkamu ryšiu. Jis turi pasižymėti ne tik stabilumu, bet ir atitinkamu vėlinimu.

„Geras ryšys yra itin svarbus žaidžiant žaidimus internetu tiek per kompiuterį, tiek per įvairias konsoles. Ypač tuomet, kai prie vieno serverio yra prisijungę daug žaidėjų. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad daliai žaidimų yra reikalingi ir VR akiniai. Tam būtinas tinkamas ryšio vėlinimas, jog būtų galima pajausti visas šio įrenginio teikiamas naudas – kokybiško garso ir vaizdo sąveiką“, – pabrėžia M. Rauba.

Ekspertas priduria, jog žaidžiant žaidimus su VR akiniais yra naudojamas labai aukštos raiškos vaizdas. Tam, kad jis būtų tinkamai palaikomas ir nesugadintų potyrių, yra reikalinga pakankama sparta. Kitaip tariant, turi būti naudojamas būtent 5G ryšys, pasižymintis mažu vėlinimu, padedančiu tolygiai sujungti VR akinių garso ir vaizdo raišką.

Naudokite tam tikrą ryšį 

Jei nepavyksta mėgautis aukštos raiškos žaidimais ir yra pastebima delsa, reikėtų dėmesį atkreipti į naudojamą interneto ryšį. Kaip teigia „Bitė“ technologijų direktorius, dažnu atveju 4G ryšys nėra tinkamas norint žaisti video ar VR žaidimus.

„Prastą ryšio kokybę nesunkiai galima pastebėti vos pradėjus žaisti kompiuterinius ir VR žaidimus. Supratus, jog atliekamas veiksmas ne iškart yra užfiksuojamas ekranuose arba jis ima strigti, būtina patikrinti naudojamą interneto ryšį. Naujos kartos žaidimams yra reikalinga tam tikras ryšio pralaidumas ir sparta, tad 4G technologija tam dažnu atveju – netinkama“, – pastebi „Bitė“ technologijų direktorius.

M. Raubos teigimu, 5G ryšys, greta greičio, pasižymi ir dar keliais išskirtinumais: „jis leidžia užtikrinti ypač mažą delsą bei palaikyti gerokai daugiau įrenginių vienu metu.“

Papildomi ryšio įrenginiai

Be kita ko, geram interneto ryšiui yra svarbi ir naudojama įranga. Esant poreikiui, norint sustiprinti turimą 5G ryšį ir pagerinti žaidimo patirtis, rekomenduojama naudoti išorinius maršrutizatorius.

„Išoriniai įrenginiai yra labai svarbūs norint palaikyti gerą 5G ryšio kokybę, ypač gyvenant naujos statybos namuose ar atokesnėse vietovėse. Užtikrinti gero 5G ryšio patirtis, reikalingas aukštos raiškos žaidimams, gali padėti išoriniai maršrutizatoriais, nesudėtingai besitvirtinantys prie išorinės lango pusės. Taip gaunamas ryšys bus ne tik sustiprintas, bet ir pasižymės išskirtiniu stabilumu“, – pabrėžia skaitmeninių paslaugų bendrovės „Bitė“ technologijų direktorius.

„Bitės“ 5G ryšys Lietuvoje pasiekiamas beveik 2 mln. šalies gyventojų, tad net keliaujantys automobiliu gali mėgautis kokybišku ryšiu ir žaisti įvairius internetinius žaidimus. Geras „Bitės“ ryšio padengimas siekia net 99 proc. visos Lietuvos.

M. Rauba priduria, kad žmonės, naudodami namuose vidinius maršrutizatorius gali juos transportuoti kartu su savimi: „Juos galima kartu vežiotis su savimi net ir atostogų metu. Viešbučiai ne visada savo viešnias aprūpina kokybišku internetu, tad ne tik keliaujant, bet ir ilsintis viešbučiuose su 5G internetu galima akimirksniu pagerinti žaidimo patirtį net ir nebūnant namuose.“  

Rate this item
(0 votes)
5G, dirbtinis intelektas ir dronai – verslas su įvairių Lietuvos universitetų mokslininkais kurs įnovatyvų įrankį nuotoliniam transporto stebėjimui be žmogaus įsikišimo

Dirbtinis intelektas, nuo kurio nepasislėpsime: į „Facebook“ ir „Instagram“ atkeliauja neišjungiamas „Meta AI“ asistentas

Viešasis sektorius ir technologijos – kaip „GovTech Lab“ surado nestandartinį inovacijų kūrimo modelį

„Vinted“ po spartaus augimo metų fiksavo pelną ir toliau investuoja į ateitį

Kriptovaliutų apmokestinimo aspektai. Kaip „prikasus“ pelno, nesulaukti VMI dėmesio

Kaip susikurti asmeninį kino teatrą po atviru dangumi? Ekspertas dalijasi, kokios įrangos gali prireikti

Primena, kam būtina atsinaujinti SIM kortelę: dėl vykstančių pokyčių kai kurie gali likti nepasiekiami

„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą

„Samsung“ pristatė 2024 m. televizorių liniją: centre – „AI TV“ dirbtinis intelektas geresniam vaizdui ir garsui

Ekspertai rekomenduoja: mobilieji žaidimai, kuriuos privalo išbandyti kiekvienas 

Elektromobilių vairuotojus Kaune pasitinka pokyčiai: atsiskaitymas už įkrovimą – mobiliąja programėle

Daugiau galimybių investuoti: per „Paysera“ nuo šiol galima investuoti į „InRento“ siūlomus NT nuomos projektus

Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami

Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas

Masyvūs žemi dažniai. „Sony“ pristato naują garsiakalbių ir ausinių seriją ULT POWER SOUND

„Samsung“ pristatė naujus populiariosios „Galaxy A“ serijos telefonus: ryškesnė naktinė fotografija ir flagmanų lygio duomenų sauga