Login to your account

Username *
Password *

Svarbus pokytis naudojantiems „Facebook“ prekyvietę: atsinaujinus platformai veiks kitaip

By Tele2 Vasario 05, 2024 118

Lietuvos ir visos Europos „Facebook“ ir „Instagram“ naudotojų laukia pokytis. Jį ypač pajaus tie, kurie naudojasi „Facebook Marketplace“ prekyviete – sumažės šios paslaugos funkcionalumas.

Be to, pasak Justinos Antropik, „Tele2“ skaitmeninių kanalų turinio vadovės, bus galima atsieti „Facebook“ ir „Instagram“ paskyras vieną nuo kitos, taip pat naudotis „Messenger“ susirašinėjimo platforma neturint „Facebook“ paskyros. 

Daugiau privatumo

Socialinius tinklus „Facebook“ ir „Instagram“ valdanti bendrovė „Meta“ pranešė, kad jau visai netrukus vartotojai galės atsieti savo „Instagram“ ir „Facebook“ paskyras.

Šis sprendimas susijęs su šių metų kovo mėn. Europoje įsigaliosiančiu Skaitmeninių rinkų įstatymu (DMA). Pakeitimai bus taikomi Europos Sąjungoje, Europos ekonominėje erdvėje ir Šveicarijoje, o artimiausiu metu vartotojus pasieks pranešimai, informuojantys apie pokyčius.

„Šie pakeitimai reiškia, kad naudotojai galės naudotis daugeliu „Meta“ paslaugų kaip ir anksčiau, bet jų informacija nebus dalijamasi tarp platformų. Žmonės galės naudotis „Facebook Messenger“ kaip atskira paslauga neturėdami „Facebook“ paskyros, o jei anksčiau susiejo savo „Facebook“ ir „Instagram“ paskyras, galės šią sąsają panaikinti“, – sako J. Antropik.

Ekspertės teigimu, iki šiol to paties asmens „Instagram“ ir „Facebook“ paskyros buvo susietos tarpusavyje. Tokiu būdu naudotojams suteikiama galimybė abiejose platformose skelbti vienodą turinį, bendrauti su tais pačiais žmonėmis. 

Tačiau „Instagram“ ir „Facebook“ taip pat buvo paliekama teisė tarpusavyje dalintis žmonių naršymo šiuose tinkluose duomenimis. Pagal šiuos duomenis yra nukreipiamos reklamos, pritaikomos turinio rekomendacijos ir dalijimąsi pranešimais.

„Tai suteiks naudotojams daugiau privatumo. Jei, pavyzdžiui, „Facebook“ daugiau naudojate kaip naujienų kanalą, čia ieškote rekomendacijų ir atsiliepimų, o „Instagram“ pasiliekate pramogai ir laisvesnio pobūdžio „reels“ peržiūroms, tai šiose dviejose platformose jums ir bus siūlomas skirtingas turinys, rodomos skirtingos reklamos“, – paaiškina J. Antropik.

Mažės funkcionalumas

Dėl šio pokyčio kai kurie „Facebook“ naudotojai sulauks ir nepatogumų. Pranešama, kad jie labiausiai palies „Facebook Marketplace“ ir „Facebook Gaming“ naudotojus. 

„Pavyzdžiui, jei naudositės „Marketplace“ nenaudodami savo „Facebook“ informacijos, su pirkėjais ir pardavėjais turėsite bendrauti el. paštu, o ne per „Messenger“, kaip iki šiol. Jei „Facebook“ žaidimų naudotojai atjungs savo „Facebook“ informaciją, jie galės žaisti tik vieno žaidėjo žaidimus, o ne tarpusavyje“, – pastebi J. Antropik.

Ši „Meta“ naujovė primena neseniai pasirodžiusį „Google“ pranešimą, kad naudotojai galės sustabdyti dalijimąsi duomenimis tarp „Google Search“, „YouTube“, „Google Maps“ ir „Chrome“ platformų. Be to, „Meta“ praėjusių metų lapkričio mėn. taip pat pristatė mokamos „Facebook“ ir „Instagram“ prenumeratos be reklamos galimybę.

Pasak „Tele2“ skaitmeninių kanalų turinio vadovės, visa tai taip pat susiję su minėtu skaitmeninės reklamos įstatymu, kuris siekia pagerinti konkurenciją ir suvienodinti sąlygas įmonėms naudojančioms slapukus (angl. „cookies“). 

Rate this item
(0 votes)
Dirbtinis intelektas, nuo kurio nepasislėpsime: į „Facebook“ ir „Instagram“ atkeliauja neišjungiamas „Meta AI“ asistentas

„Vinted“ po spartaus augimo metų fiksavo pelną ir toliau investuoja į ateitį

Viešasis sektorius ir technologijos – kaip „GovTech Lab“ surado nestandartinį inovacijų kūrimo modelį

5G, dirbtinis intelektas ir dronai – verslas su įvairių Lietuvos universitetų mokslininkais kurs įnovatyvų įrankį nuotoliniam transporto stebėjimui be žmogaus įsikišimo

Skandaluose skendintis „TikTok“ naudotojus nustebino dar vienu sprendimu: blokuos „problematiškus“ kūrėjus

Tyrimas: ko prireiks norintiems uždaryti mirusiojo paskyras internete?

Kaip susikurti asmeninį kino teatrą po atviru dangumi? Ekspertas dalijasi, kokios įrangos gali prireikti

Kriptovaliutų apmokestinimo aspektai. Kaip „prikasus“ pelno, nesulaukti VMI dėmesio

„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą

Primena, kam būtina atsinaujinti SIM kortelę: dėl vykstančių pokyčių kai kurie gali likti nepasiekiami

Daugiau galimybių investuoti: per „Paysera“ nuo šiol galima investuoti į „InRento“ siūlomus NT nuomos projektus

„Samsung“ pristatė 2024 m. televizorių liniją: centre – „AI TV“ dirbtinis intelektas geresniam vaizdui ir garsui

Ekspertai rekomenduoja: mobilieji žaidimai, kuriuos privalo išbandyti kiekvienas 

Elektromobilių vairuotojus Kaune pasitinka pokyčiai: atsiskaitymas už įkrovimą – mobiliąja programėle

Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami

Naudojatės „WhatsApp“ savo „Android“ telefone? Netrukus už vieną pokytį gali tekti susimokėti