Login to your account

Username *
Password *

Asmeninių finansų planavimas 2023-iaisiais: 7 programėlių rekomendacijos


Ko gero, vienas didžiausių finansinių iššūkių, su kuriuo šiandien susiduriame, yra greitai augančios maisto ir kitų kasdienio vartojimo prekių, taip pat elektros energijos kainos. Prisitaikyti prie šios situacijos gali padėti biudžeto planavimas – pirkimas apgalvojus ir išlaidų padalijimas. Šiais technologijų laikais jau tapo įprasta, kad biudžetui planuoti nebenaudojame popieriaus ir pieštuko – į pagalbą pasitelkiame įvairias programėlės, kurios kartu padeda mokytis finansinio raštingumo ir planuoti savo biudžetą. „Citadele“ banko ekspertai atrinko keletą populiarių programėlių, kurios gali būti naudingos planuojantiems savo finansus.

„Artėja nauji metai, kai žmonės keliasi naujus tikslus. Tai puiki proga skirti dėmesio ir asmeninių finansų planavimui – nebūtina šį procesą atlikti „Excel“ lentelėje ar kiekvieną mėnesį, atsidarius banko sąskaitą, skaičiuoti išlaidas. Yra ne viena patogi programėlė, kuri gali automatizuoti tam tikrus veiksmus ir padėti efektyviau stebėti asmeninių finansų dinamiką. Tad kviečiu išbandyti bent vieną iš šių programėlių – jose galite sekti tiek asmenines, tiek bendras šeimos išlaidas, sudaryti pirkinių sąrašus, kuriais galite dalintis su artimaisiais arba planuoti mėnesio biudžetą“, – pataria Rūta Ežerskienė, „Citadele“ banko valdybos narė, atsakinga už Baltijos šalių mažmeninę bankininkystę.

„Mint“ – asmeninio biudžeto ir išlaidų planuoklis

Jei kas mėnesį planuoti išlaidas jums yra iššūkis, padės „Mint“ mobilioji programėlė – tai vienas populiariausių asmeninio biudžeto planavimo įrankių. „Mint“ susiejus su banko sąskaita, galima lengvai sekti savo pajamas ir išlaidas. Programėlėje galėsite planuoti biudžetą, ji stebės jūsų išlaidas ir jas suskirstys į kategorijas. Naudotojas galės koreguoti šias kategorijas savo nuožiūra ir, esant poreikiui, nusistatyti limitus. Taip pat programėlėje galėsite pridėti ir sekti informaciją apie atliktus pavedimus, įtraukti finansinius įsipareigojimus, tokius kaip paskolų įmokos ar investavimas.

„ShopSavvy Barcode Scanner“ padės sužinoti, kurioje parduotuvėje labiausiai apsimoka pirkti prekę

Tikriausiai daugeliui pažįstama situacija, kai tenka lakstyti iš vienos parduotuvės į kitą, ieškant norimos prekės už geriausią kainą. Taip darydami sutaupome kelis eurus, tačiau procesas atima labai daug laiko, be to atsiranda papildomų išlaidų transportui, tad ko gero sutaupysite tikrai nedaug. Kad to išvengtumėte, rekomenduojame į pagalbą pasitelkti programėlę „ShopSavvy Barcode Scanner“. Programėlė nemokama ir ja naudotis labai paprasta – tereikia nuskaityti atitinkamo gaminio brūkšninį kodą. Tai padarius, programėlė automatiškai parodys prekybos vietas, kuriose konkretų produktą įsigysite už geriausią kainą. Taip pat programėlė praneš, kai pasikeis konkretaus produkto kaina ar prieinamumas. Tiesa, reikia pabrėžti, kad „ShopSavvy Barcode Scanner“ veikimas tam tikrose šalyse yra ribotas, todėl ji gali neapimti visų Lietuvoje esančių parduotuvių.

„Honeydue“ – skirta biudžetui kartu su partneriu planuoti

Jei gyvenate su partneriu, turbūt planuojate ne tik individualias pajamas ir išlaidas, bet ir turite bendrą biudžetą. „Honeydue“ programėlė sukurta tam, kad partneriai turėtų galimybę vienoje vietoje peržiūrėti ir planuoti savo finansus. Naudotojai gali susieti savo banko sąskaitas, kredito korteles, informaciją apie paskolas, investicijas ir taip susidaryti bendrą pajamų ir išlaidų vaizdą, kartu planuoti biudžetą. „Honeydue“ automatiškai skirsto išlaidas į kategorijas, kurioms galima nustatyti limitus – programėlė įspės, kai juos pasieksite, taip matysite, kuriai prekių kategorijai išleidžiate daugiausia pinigų ir kur galėtumėte sutaupyti.

„Our Groceries Shopping List“ – apsipirkite kartu su visa šeima

Jei perkate produktus šeimai, jums patiks ši maisto prekių pirkinių sąrašo programėlė. Naudodami „Our Groceries Shopping List“ galėsite susikurti reikalingų pirkinių sąrašą ir sinchronizuoti jį su likusių šeimos narių mobiliaisiais įrenginiais. Taip namiškiai ne tik matys, bet ir realiuoju laiku galės koreguoti pirkinių sąrašą – išbraukti nereikalingas prekes ir pridėti naujų. Kad apsipirkti būtų dar greičiau ir lengviau, prekes galėsite skirstyti į kategorijas, taip pat pridėti produktų nuotraukas. „Our Groceries Shopping List“ – geras įrankis, padėsiantis pirkti tik tai, ko reikia, susitarus su šeimos nariais, įsigyti viską vieno apsipirkimo metu ir sutaupyti pinigų.

„You Need A Budget“ – asmeninių finansų vadybininkas

„You Need A Budget“ programėlė skirta biudžetams kurti, stebėti ir valdyti. Naudotojas gali pasinaudoti rekomendacijomis, kaip sėkmingiau grąžinti skolas, didinti santaupas ir greičiau pasiekti savo finansinius tikslus. Programėlę galite susieti su savo banko sąskaita – tuomet matysite išsamią pajamų ir išlaidų apžvalgą. Naudotojas taip pat gali stebėti savo išlaidas realiuoju laiku – tai pravartu, jei dalijatės išlaidomis su partneriu. „You Need A Budget“ turi ir paskolos skaičiuoklę bei diagramas, kuriose rodomos vidutinės išlaidos kiekvienai produktų grupei – jos padeda geriau susiplanuoti biudžetą ir siekti savo finansinių tikslų. „You Need A Budget“ galima nemokamai išbandyti 30 dienų, po to įsigyti mokamą programėlės versiją.

„Personal Capital“ – asmeniniam kapitalui valdyti

Pradėjus investuoti, jums gali praversti programėlė „Personal Capital“, kuri suteikia galimybę vienoje vietoje peržiūrėti visas turimas banko sąskaitas, pensijų fondus, akcijas, investicijas. Programėlėje pateikiama pinigų srautų diagrama leidžia kiekvieną mėnesį peržiūrėti bendras pajamas ir išlaidas iš visų naudotojo sąskaitų. „Personal Capital“ daugiausia dėmesio skiriama investicijoms, todėl programėlėje galite stebėti pelną ir nuostolius. Naudotojas taip gali peržiūrėti ir palyginti savo dabartinį portfelio paskirstymą su tiksliniu paskirstymu ir suprasti, kaip sumažinti riziką ir padidinti investicijų grąžą.

„Fudget“ – norintiems tik paprastos pajamų ir išlaidų apskaitos

Jei anksčiau išvardytos biudžeto valdymo programėlės atrodo per daug sudėtingos ir norite ko nors paprastesnio, verta pasidomėti „Fudget“. Šios programėlės nereikia susieti su banko sąskaita, tačiau joje rasite į skaičiuotuvą panašų įrankį, leidžiantį lengvai skaičiuoti pajamas ir išlaidas. Programėlė padeda labai supaprastintu būdu susikurti pajamų bei išlaidų sąrašą ir sekti pinigų likutį. Priešingai nei anksčiau išvardytos biudžeto valdymo programėlės, „Fudget“ nesiūlo skirstymo į kategorijas ar kitų išlaidų analizavimo būdų. Jei vienintelis naudotojo noras – išsamiai surašyti visas mėnesio išlaidas ir pajamas, „Fudget“ yra gana paprastas įrankis, kuriuo naudotis išmoksite per kelias sekundes.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Penktadienis, 09 Gruodis 2022 17:27
„Tele2“ tinkle jau veikia nauji dvylikaženkliai numeriai: padės spręsti numerių trūkumo klausimą

Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno

Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“

Mobilų telefoną naudojo net kelis dešimtmečius: kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?

Išlaisvinkite žaidimų galią su epiniu AOC 44,5 colių OLED monitoriumi

Iš savo patirčių nesimoko: tyrimas atskleidžia, kad tėvai apie grėsmes vaikams internete žino, bet abejingumas auga

Pasitikrinkite dar kartą: primena, kaip telefone įsijungti saugos pranešimus

Artėja technologijų cunamis: atskleistos keturios technologijų tendencijos, kurios pakeis pasaulį

„Samsung“ pristatė naujus populiariosios „Galaxy A“ serijos telefonus: ryškesnė naktinė fotografija ir flagmanų lygio duomenų sauga

Išrinktos geriausios Lietuvos „fintech“ įmonės, pristatytas ir šalies „fintech“ žemėlapis

Ar solidarumo mokestį mokės ir kriptoturto rinkos dalyviai?

ES reguliavimas „ChatGPT“ ir visam dirbtiniam intelektui: pliusų daugiau, nei minusų?

Siekiama visiškai uždrausti „TikTok“ programėlę: kaip tai palies Lietuvos naudotojus?

„Samsung“ skelbia apie atnaujinimą, dėl kurio „Galaxy AI“ funkcijos pasieks ir ankstesnių įrenginių savininkus

„Sony” išleidžia didelės talpos bei spartos atminties korteles CEB-G480T/CEB-G240T

Išgirskite pirmieji: dirbtinis intelektas pirmą kartą uždainavo lietuviškai