Login to your account

Username *
Password *

Efektyviam išlaidų mažinimui: be kurio išmanaus įrankio neapsieisite planuodami biudžetą?

By Tele2 Spalio 17, 2022 312
Efektyviam išlaidų mažinimui: be kurio išmanaus įrankio neapsieisite planuodami biudžetą? Pexels

Jeigu norite sutaupyti, reikėtų pradėti nuo tikslaus biudžeto sudarymo ir apgalvoto finansų paskirstymo. Kad nereikėtų kaskart rinkti apsipirkimų čekių ir ranka žymėtis visų išlaidų, naudokitės išmaniomis aplikacijomis telefone – jos ne tik leidžia lengviau kontroliuoti išlaidas, bet ir lavina finansinį raštingumą.

Anot Arnoldo Lukošiaus, „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto, aplikacijose veikiantys įrankiai leidžia nuosekliai stebėti savo finansus, moko atsakingai paskirstyti pinigus ir pateikia naudingų patarimų taupymui.

Išlaidų stebėjimas – „Mint“. Nemokama pinigų valdymo ir finansų stebėjimo programėlė sukurta taip, kad padėtų kontroliuoti savo išlaidas. Ji sinchronizuojama su banko sąskaitomis, todėl galima paprastai stebėti savo pajamas, pirkinius ir santaupas.

Ši aplikacija vertinama dėl lengvo valdymo ir informatyvių finansinių grafikų. Sujungus sąskaitas su programėle, ji seka atliekamas operacijas ir suskirsto jas į tam tikras biudžeto kategorijas. Naudodami „Mint“ galite peržiūrėti savo išlaidų tendencijas ir stebėti, kaip sekasi valdyti biudžetą. Laikui bėgant galima analizuoti savo pinigų naudojimo įpročius ir rasti būdų, kaip pagerinti savo finansinę situaciją.

Finansų sekimas poroms – „Honeydue“. Naudodamos šią programėlę poros gali patogiau sekti ir valdyti savo finansus. Aplikacija suskirstyta į 3 skyrius: vienas iš jų skirtas asmeninėms išlaidoms, kitas – partnerio išlaidoms, o trečias – bendroms išlaidoms. Čia patogu stebėti viską – nuo banko sąskaitų, paskolų ir investicijų. T

aip pat čia galima rasti bendrą kalendorių, skirtą sąskaitų priminimams, todėl būsite užtikrinti, kad nieko nepamiršote. Šis išmanus įrankis yra itin geras sprendimas poroms, kurios siekia sutaupyti konkrečiam tikslui, pavyzdžiui, naujam automobiliui ar atostogoms. Aplikacija automatiškai suskirsto naudotojų išlaidas į kategorijas, pavyzdžiui, „namai ir komunalinės paslaugos“, „transportas“, „pramogos“ ar „maistas“.

Biudžeto planavimas – „Goodbudget“. Ši aplikacija puikiai tinka žmonėms, kurie nori planuoti savo biudžetą, kadangi ji gali padėti sekti kasdienes išlaidas. Programėlė suteikia visus įrankius suskirstyti išlaidas į kategorijas, nustatyti išleidžiamų pinigų ribas ir prioritetus. Naudodami kategorijų suskirstymo sistemą galite pasiekti svarbių finansinių tikslų įgyvendinimo.

Pavyzdžiui, grąžinti skolą arba sutaupyti didelėms numatomoms išlaidomos, automobiliui ar pradiniam įnašui už būstą. „Goodbudget“ teikia ataskaitas, kurios parodo, kaip jūsų pajamos skiriasi nuo išlaidų ir kaip jos kinta kiekvieną mėnesį. Programėlėje pateikiamos aiškios ir išsamios diagramos, kurios gali padėti suprasti jūsų išlaidų įpročius.

Išlaidų padalijimas – „SuperSplit“. Tai vienas iš paprasčiausių įrankių, kuriuo galite pasidalinti išlaidas su draugais ar kolegomis. Programėlė leidžia sukurti grupes, su kuriomis paprastai dalijatės išlaidomis. Grupės gali apimti bet ką – nuo nuomos už butą iki kelionių, nuo filmų žiūrėjimo kino teatruose ir maisto restoranuose. Aplikacija „SuperSplit“ padeda pridėti ir gauti mokėjimus be vargo. Ši programėlė siunčia priminimus apie mokėjimą visiems grupės nariams, tad jums nereikės patiems siųsti priminimų.

Viskas viename – „Pocketguard“. Programėlė yra geras pasirinkimas norintiems visiškai automatizuoti biudžeto sudarymą. Aplikacija naudoja išmaniuosius algoritmus ir leidžia stebėti visas jūsų sąskaitas, taip išmanusis įrankis padeda užtikrinti, kad nepraleisite nė vieno mokėjimo. Sąskaitų sekimo ir organizavimo funkcija yra prieinama, kai tik susiejate savo banko sąskaitas. Naudojant funkciją „In my pocket“, programėlė automatiškai apskaičiuos jūsų mėnesio išlaidas, o tada pateiks rekomendacijas, kiek dar pinigų galite išleisti.

Rate this item
(0 votes)
Kriptovaliutų apmokestinimo aspektai. Kaip „prikasus“ pelno, nesulaukti VMI dėmesio

Kaip susikurti asmeninį kino teatrą po atviru dangumi? Ekspertas dalijasi, kokios įrangos gali prireikti

„Samsung“ pristatė 2024 m. televizorių liniją: centre – „AI TV“ dirbtinis intelektas geresniam vaizdui ir garsui

„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą

Primena, kam būtina atsinaujinti SIM kortelę: dėl vykstančių pokyčių kai kurie gali likti nepasiekiami

Ekspertai rekomenduoja: mobilieji žaidimai, kuriuos privalo išbandyti kiekvienas 

Elektromobilių vairuotojus Kaune pasitinka pokyčiai: atsiskaitymas už įkrovimą – mobiliąja programėle

Daugiau galimybių investuoti: per „Paysera“ nuo šiol galima investuoti į „InRento“ siūlomus NT nuomos projektus

Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami

Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas

Masyvūs žemi dažniai. „Sony“ pristato naują garsiakalbių ir ausinių seriją ULT POWER SOUND

 „Samsung“ užmezgė partnerystę su jauniausia šių metų Lietuvos olimpiete – pasaulio čempione Dominika Banevič

Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?

„Samsung“ pristatė naujus populiariosios „Galaxy A“ serijos telefonus: ryškesnė naktinė fotografija ir flagmanų lygio duomenų sauga

Mobilų telefoną naudojo net kelis dešimtmečius: kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?

Išlaisvinkite žaidimų galią su epiniu AOC 44,5 colių OLED monitoriumi