Login to your account

Username *
Password *

5G telefonų pardavimai Lietuvoje auga dvigubai, pagal srautą vejamės Šiaurės lyderius Norvegiją

By Telia Spalio 04, 2023 188

Per pastaruosius metus 5G įrenginių skaičius „Telia“ tinkle Lietuvoje augo dvigubai, o 5G mobiliojo interneto srautas artėja prie Šiaurės šalių lyderės Norvegijos. 5G ryšį palaiko jau kas ketvirtas lietuviškame „Telia“ tinkle veikiantis prietaisas, kurių kiekvienas per mėnesį vidutiniškai sunaudoja apie 50 GB.

Įmonės atstovų teigimu, šie rodikliai patvirtina, kad sparti „Telia“ 5G plėtra padėjo formuoti naujus vartotojų įpročius.

Pernai rugsėjį Lietuvos institucijoms uždegus žalią šviesą 5G įjungimui, „Telia“ tinkle, jau pačią pirmą dieną juo galėjo naudotis 75 proc. šalies gyventojų. Per mažiau nei metus bendrovei 5G aprėptį pavyko padidinti iki 99 procentų.  

Ryšio operatoriaus duomenimis, dar 2022 m. rugpjūčio pabaigoje „Telia“ tinkle veikiančių 5G įrenginių dalis vos peržengė 10 proc. ribą, o tuo pačiu laikotarpiu šiemet jau fiksuojama daugiau nei 24 proc. Trečdalis „Telia“ klientų Lietuvoje jau šiandien galėtų naudotis 5G paslaugomis, nes turi arba 5G palaikantį įrenginį, arba reikalingą planą.

Vis dėlto, sparčiu 5G prietaisų populiarėjimu Lietuvoje besidžiaugiantys „Telia“ atstovai pripažįsta, jog erdvės augimui dar lieka daug nors Šiaurės šalyse pagal 5G duomenų srautą pirmaujančią Norvegiją Lietuva vejasi sparčiausiai. 

„Visavertė infrastruktūra suveikė kaip degtukas, įžiebęs vartotojų susidomėjimą 5G ir paskatinusi pradėti juo naudotis. Galimybę, bet kuriame Lietuvos kampelyje turėti namų ar biuro Wi-Fi kokybei prilygstantį mobilųjį internetą, išbando vis daugiau klientų ir atgal nebegrįžta.

Tą matome iš didėjančios 5G duomenų dalies bendrame sraute ir augančio mobiliųjų duomenų poreikio tarp jį naudojančiųjų“, – 5G populiarumo potencialą komentuoja „Telia“ radijo prieigos vadovas Ramūnas Mikalauskas.

Pasak jo, jei metų pradžioje 5G mobiliojo interneto duomenų srautas sudarė daugiau kaip dešimtadalis viso „Telia“ srauto, o jau dabar artėja prie penktadalio. Reikšmingiausiai prie to prisideda naudojantieji 5G išmaniuosius telefonus ir 5G modemus. Tikėtina, kad šių įrenginių savininkai gyvena atokiose vietovėse, kuriose 5G prilygsta šviesolaidinio interneto infrastruktūrai ir leidžia mėgautis sparčiu bei stabiliu namų internetu.

„Telia“ ekspertas pastebi ir tai, kad 5G smarkiai prisideda prie mobiliojo interneto patirties gerinimo. Remiantis bendrovės statistika, į naujos ryšio kartos traukinį „įlipę“ klientai per mėnesį suvartoja vidutiniškai 48 GB mobiliųjų duomenų – maždaug 50 proc. daugiau, nei operatoriaus vidurkis. Didesnė tinklo sparta ir patikimumas leidžia nebelaukti, kol atsiras galimybė prisijungti prie Wi-Fi tinklo ir kada panorėjus žiūrėti vaizdo įrašus ir atrasti naujas erdves mokymuisi ar darbui nuotoliu.

„Net ir visą Lietuvos teritoriją padengę 5G ryšiu, neketiname stabdyti investicijų į tinklo vystymą. Artimiausiu metu esame užsibrėžę pereiti į kitą 5G plėtros etapą – esamų pajėgumų ir spartos didinimą, o lygiagrečiai planuojame gerinti ir jau egzistuojančio 4G tinklo talpą.

Tikimės, kad taip vartotojams galėsime teikti aukščiausios kokybės mobiliojo interneto paslaugas, nepriklausomai nuo jų naudojamo įrenginio galimybių ir buvimo vietos“, – ateities planus detalizuoja „Telia“ radijo ryšio vadovas R. Mikalauskas.

Rate this item
(0 votes)
Kaip susikurti asmeninį kino teatrą po atviru dangumi? Ekspertas dalijasi, kokios įrangos gali prireikti

Kriptovaliutų apmokestinimo aspektai. Kaip „prikasus“ pelno, nesulaukti VMI dėmesio

Primena, kam būtina atsinaujinti SIM kortelę: dėl vykstančių pokyčių kai kurie gali likti nepasiekiami

„Samsung“ pristatė 2024 m. televizorių liniją: centre – „AI TV“ dirbtinis intelektas geresniam vaizdui ir garsui

„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą

Ekspertai rekomenduoja: mobilieji žaidimai, kuriuos privalo išbandyti kiekvienas 

Elektromobilių vairuotojus Kaune pasitinka pokyčiai: atsiskaitymas už įkrovimą – mobiliąja programėle

Daugiau galimybių investuoti: per „Paysera“ nuo šiol galima investuoti į „InRento“ siūlomus NT nuomos projektus

Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas

Masyvūs žemi dažniai. „Sony“ pristato naują garsiakalbių ir ausinių seriją ULT POWER SOUND

Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami

Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?

 „Samsung“ užmezgė partnerystę su jauniausia šių metų Lietuvos olimpiete – pasaulio čempione Dominika Banevič

„Samsung“ pristatė naujus populiariosios „Galaxy A“ serijos telefonus: ryškesnė naktinė fotografija ir flagmanų lygio duomenų sauga

Mobilų telefoną naudojo net kelis dešimtmečius: kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?

Išlaisvinkite žaidimų galią su epiniu AOC 44,5 colių OLED monitoriumi