Login to your account

Username *
Password *

Pasaulinė atsarginių kopijų diena: kaip neprarasti brangių atsiminimų ir svarbių dokumentų? 

 

Kovo 31-oji – pasaulinė atsarginių kopijų diena, primenanti, jog visus brangius prisiminimus ar svarbius dokumentus, kurių nenorite prarasti, rekomenduojama kaupti virtualiose duomenų saugyklose. Tai jau daro apie 70 proc. interneto naudotojų visame pasaulyje. Prisijungti į jų gretas ir apsaugoti savo failus galite vos keliais mygtukų paspaudimais. 

Svarbių failų atsargines kopijas saugoti virtualioje duomenų saugykloje, pavyzdžiui, „Google Drive“, OneDrive“ ar kt. – ypač patogu, nes reikiamus failus pasieksite bet kuriuo metu prisijungę iš bet kurio įrenginio. Nebereikės jaudintis, kad pakeitus ar praradus įrenginį, neteksite svarbių duomenų“, – pranešime žiniasklaidai sako „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.  

Kaip neprarasti telefono nuotraukų ir vaizdo įrašų? 

Vienas paprasčiausių ir saugiausių būdų išsaugoti telefone esančias nuotraukas ir vaizdo įrašus – perkelti juos į interneto debesis. Pasak M. Vrubliausko, tam puikiai tiks „Google Driveinternetinė duomenų saugykla, prieinama tiek „Android“, tiek „iPhone“ naudotojams. 

„Parsisiuntę ir atsidarę programėlę „Google Photosprisijunkite prie savo „Google“ paskyros ir pasirinkite dešiniame viršutiniame kampe esančią profilio ikoną. Tuomet spustelėkite „Nustatymai“ (angl. Settings), pasirinkite „Atsarginės kopijos ir sinchronizavimas“ (angl. Backup and Sync) ir spustelėkite jungiklį.

 Visos jūsų galerijoje esančios nuotraukos ir vaizdo įrašai persikels į saugyklą, o naujai užfiksuoti failai keliaus tiesiai ten“, – aiškina išmaniųjų įrenginių specialistas. 

Kaip sukurti kompiuterio failų atsargines kopijas? 

Įsivaizduokite, kelias savaites dirbate prie itin svarbaus projekto, pavyzdžiui, metinės ataskaitos „Excel“ skaičiuoklėje. Staiga jūsų kompiuteris netikėtai persikrauna, o neišsaugotas darbo progresas dingsta kartu su vaizdu ekrane. Pasak „Bitės Profo“, tokio scenarijaus galite išvengti, jeigu kompiuteryje esančius failus susiesite su internetine duomenų saugykla. 

Svarbiems failams patogu ir lengva naudoti „OneDrive“ saugyklą.  Su „Windows“ operacine sistema veikiančiame kompiuteryje „OneDrive“ programą pasiekti galite meniu juostoje pasirinkę „File Explorer“, tuomet pasirinkę „OneDrive“ aplanką. 

Windows kompiuterio pranešimų srityje pasirinkę baltą arba mėlyną debesies ikonėlę ir veržliarakčio piktogramą, paspauskite „Parametrai“ (angl. Settings), „Atsarginės kopijos kūrimas“ (angl. Sync and back up) ir „Tvarkyti atsarginę kopiją (angl. Manage backup).

Svarbu įsitikinti, kad lange pažymėti aplankai, kurių atsarginę kopiją norite kurti, tuomet pasirinkite Pradėti kurti atsarginę kopiją“ (angl. Start backup). Sėkmingai sukūrus kopiją, visi jūsų kompiuteryje esantys failai bus automatiškai išsaugomi ir pasiekiami OneDrive“ aplanke“, – sako M. Vrubliauskas. 

Pasak išmaniųjų įrenginių eksperto, „Macbook“ kompiuterių naudotojams atsargines failų kopijas patogiausia saugoti iCloud Drivetalpykloje.  

Mac kompiuteryje pasirinkite Apple meniu ir „Sistemos nustatymus (angl. System Settings). Tuomet spustelėkite „Apple ID“ ir „iCloud“. Įsitikinkite, kad „iCloud Drive yra įjungtas. Šalia iCloud Drive spustelėkite „Parinktys“ (angl. Options). Beliko pasirinkti darbalaukio ir dokumentų aplankus (angl. Desktop & Documents Folders) ir paspausti „Atlikta“ (angl. Done)“, – teigia M. Vrubliauskas.

Rate this item
(0 votes)
„Tele2“ tinkle jau veikia nauji dvylikaženkliai numeriai: padės spręsti numerių trūkumo klausimą

Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno

Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“

Mobilų telefoną naudojo net kelis dešimtmečius: kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?

Išlaisvinkite žaidimų galią su epiniu AOC 44,5 colių OLED monitoriumi

Iš savo patirčių nesimoko: tyrimas atskleidžia, kad tėvai apie grėsmes vaikams internete žino, bet abejingumas auga

Pasitikrinkite dar kartą: primena, kaip telefone įsijungti saugos pranešimus

Artėja technologijų cunamis: atskleistos keturios technologijų tendencijos, kurios pakeis pasaulį

„Samsung“ pristatė naujus populiariosios „Galaxy A“ serijos telefonus: ryškesnė naktinė fotografija ir flagmanų lygio duomenų sauga

Išrinktos geriausios Lietuvos „fintech“ įmonės, pristatytas ir šalies „fintech“ žemėlapis

Ar solidarumo mokestį mokės ir kriptoturto rinkos dalyviai?

ES reguliavimas „ChatGPT“ ir visam dirbtiniam intelektui: pliusų daugiau, nei minusų?

Siekiama visiškai uždrausti „TikTok“ programėlę: kaip tai palies Lietuvos naudotojus?

„Samsung“ skelbia apie atnaujinimą, dėl kurio „Galaxy AI“ funkcijos pasieks ir ankstesnių įrenginių savininkus

„Sony” išleidžia didelės talpos bei spartos atminties korteles CEB-G480T/CEB-G240T

Išgirskite pirmieji: dirbtinis intelektas pirmą kartą uždainavo lietuviškai