Login to your account

Username *
Password *

Mišrus darbas: kaip galime dirbti efektyviau?

Mišrus darbo modelis turi savų iššūkių: reikalauja papildomų investicijų, sudėtingiau išlaikyti ryšius su kolegomis. Tačiau nepaisant galimų sunkumų matome, jog šiuolaikiniai darbuotojai noriai renkasi dirbti iš namų ir vertina lankstaus darbo galimybę. Nors per nuotolį dirbame jau kuris laikas, tai nereiškia, kad viską darome maksimaliai efektyviai – dažnoje bendrovėje hibridinis darbo modelis nėra tinkamai pritaikomas. Tad kokius sprendimus galime priimti, kad darbuotojai jaustųsi vienodai gerai ir biure, ir dirbant nuotoliniu būdu?

Technologijos yra mišraus darbo pagrindas

Dažnai akcentuojama, jog dirbant nuotoliu svarbu asmeninis darbuotojų pasiruošimas, jų psichologinė sveikata ir tinkama darbo aplinka. To ginčyti negalima, tačiau viena iš dažniausiai ignoruojamų sėkmės priežasčių – tai optimalūs verslo sprendimai IT srityje ir technologiniai įrankiai.

Organizacija, kuri renkasi mišriam darbui būtinas sistemas ir programinę įrangą, atsižvelgdama tik į diegimo paprastumą ir kainą, dažniausiai praranda naudojimo kokybę, saugumą ir patogumą. Pasenę technologiniai produktai apsunkina net ir paprastas užduotis, o darbuotojai nežino, jog gali dirbti efektyviau.

Kokybiško ir saugaus bendravimo būtinybė

Pirmas akivaizdus pasikeitimas dirbant nuotoliu – tai pakitę darbo santykiai ir bendradarbiavimo sunkumai. Nors daugelis mūsų naudojame tokias bendravimo programas kaip „Microsoft Teams“, tikrai ne visi pilnai išnaudoja šio įrankio teikiamus privalumus.

„Daugelio jau pamėgta „Microsoft Teams“ platforma yra unikalus sprendimas, apjungiantis „Microsoft“ ir trečiųjų šalių paslaugas į vieną centrą. Liūdna, tačiau iki galo su programos specifika nesusipažinę verslai dažnai praleidžia galimybes dirbti efektyviau. Pavyzdžiui, darbas su projektais galėtų būti daug našesnis, jei konkreti užduotis būtų atliekama „Teams“ kanale su integruotu „Planner“, „OneNote“ bei failų saugykla. Svarbu pažymėti, jog „Teams“ nėra vien susirašinėjimo ar pokalbių programa, bet ir darbo procesus palengvinantis sprendimas“, – teigia Alexander Saad, „Crayon“ debesijos paslaugų konsultantas.

Todėl norint dirbti sklandžiai ir saugiai, reikia naudoti modernius technologinius įrankius bei organizuoti mokymus darbuotojams. Apie svarbiausias mišraus darbo problemas ir jų sprendimo būdus bus kalbama nemokamame šių metų lapkričio 30 dieną vyksiančiame renginyje „CEE Hybrid Work“. Jį organizuoja dirbtinio intelekto, mašininio mokymosi, debesijos ir programinės įrangos sprendimus siūlanti tarptautinė bendrovė „Crayon“.

Saugumą palaikyti su specialistų jau pamėgtu įrankiu

„Microsoft Endpoint Manager” – tai debesų kompiuterijos sprendimais pagrįsta programa, skirta spręsti problemas, susijusias su įrenginių diegimu, valdymu ir apsauga versle. Naudojant „Endpoint Manager“ IT specialistai gali užtikrinti įrenginių ir programų saugumą, valdyti ir stebėti įmonėje naudojamus įrenginius, įskaitant telefonus, nešiojamuosius ir stocionarius kompiuterius bei serverius.

„Pastebime gana didelį poreikį atnaujinti pasenusius lokalius valdymo sprendimus į lengviau valdomus debesų kompiuterijos įrankius, tokius kaip „Endpoint Manager“. Su šia programa tereikia rūpintis jos administravimu ir valdymu, todėl vartotojai sutaupo ne tik laiko, bet ir pinigų, kurių reikalautų serverių įrangos atnaujinimas, saugumo spragų pildymas ir kitos problemos, kuriomis rūpinasi debesijos paslaugų tiekėjas. Tikimės, kad ateityje ši programa bus visų verslo įmonių kasdienybė, o apie svarbiausias programos naudojimosi subtilybes kalbėsime ir „Crayon“ organizuojamoje konferencijoje“, – dalinasi „Crayon“ debesijos paslaugų konsultantas Saimonas Balinskas.

Jei mišraus darbo efektyvinimo tema norite pasidomėti plačiau, kviečiame užsiregistruoti į nuotolinį skaitmeninį renginį „CEE Hybrid Work“ šioje nuorodoje.

„Crayon“ turi daugiau nei 20 metų patirtį teikiant programinės įrangos ir debesų kompiuterijos optimizavimo paslaugas. Bendrovės būstinė įsikūrusi Norvegijoje, Osle, bet kompanija nuolat plečiasi ir šiuo metu turi daugiau kaip 3 500 darbuotojų beveik 40 valstybių. Bendrovė palaiko glaudžias partnerystes su tokiomis įmonėmis kaip „Microsoft“, „IBM“, „AWS“, „Oracle“, „Google“, „Workplace from Meta“ ir kitomis. „Crayon“ buvo pripažinta patikimiausia „Microsoft“ pasauline partnere dirbtinio intelekto ir mašininio mokymosi srityje bei yra viena iš nedaugelio „Microsoft“ partnerių pasaulyje, turinčių „Azure Expert MSP Managed Services Provider“ sertifikatą. Be to, 2021 m. „Gartner“ jau antrus metus iš eilės pripažino „Crayon“ lyderiu programinės įrangos valdymo paslaugų kategorijoje. Kompanija yra listinguojama Oslo vertybinių akcijų biržoje.

Rate this item
(0 votes)
„Tele2“ tinkle jau veikia nauji dvylikaženkliai numeriai: padės spręsti numerių trūkumo klausimą

Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno

Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“

Mobilų telefoną naudojo net kelis dešimtmečius: kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?

Išlaisvinkite žaidimų galią su epiniu AOC 44,5 colių OLED monitoriumi

Iš savo patirčių nesimoko: tyrimas atskleidžia, kad tėvai apie grėsmes vaikams internete žino, bet abejingumas auga

Pasitikrinkite dar kartą: primena, kaip telefone įsijungti saugos pranešimus

Artėja technologijų cunamis: atskleistos keturios technologijų tendencijos, kurios pakeis pasaulį

„Samsung“ pristatė naujus populiariosios „Galaxy A“ serijos telefonus: ryškesnė naktinė fotografija ir flagmanų lygio duomenų sauga

Išrinktos geriausios Lietuvos „fintech“ įmonės, pristatytas ir šalies „fintech“ žemėlapis

Ar solidarumo mokestį mokės ir kriptoturto rinkos dalyviai?

ES reguliavimas „ChatGPT“ ir visam dirbtiniam intelektui: pliusų daugiau, nei minusų?

Siekiama visiškai uždrausti „TikTok“ programėlę: kaip tai palies Lietuvos naudotojus?

„Samsung“ skelbia apie atnaujinimą, dėl kurio „Galaxy AI“ funkcijos pasieks ir ankstesnių įrenginių savininkus

„Sony” išleidžia didelės talpos bei spartos atminties korteles CEB-G480T/CEB-G240T

Išgirskite pirmieji: dirbtinis intelektas pirmą kartą uždainavo lietuviškai