Login to your account

Username *
Password *

Jūsų smegenys yra galingas kompiuteris: sužinokite, kas padeda joms geriau veikti 

By Tele2 Gegužė 19, 2023 216

Žmogaus smegenys informaciją apdoroja daugiau nei 3000 GHz greičiu, kuris prilyginamas galingiausiam kompiuteriui, rodo „Winstono“ medicinos centro duomenys. Smegenims reikalingos nuolatinės žinios – tokiu būdu jos išlieka aktyvios ir greičiau priima sprendimus. Visiems, kurie nori kasdien pramankštinti smegenis, Arnoldas Lukošius, „Tele2“ inovacijų ekspertas, rekomenduoja tam skirtas aplikacijas.

„Žmonės greitai pripranta prie rutinos ir jiems įprastų veiklų, kurias gerai moka – tada nereikia daug galvoti, o smegenys įpranta būti ramybės būsenoje. Tačiau mūsų smegenims yra reikalingos nuolatinės žinios, galvosūkiai – tokiu būdu jos nepraranda savo neuroplastiškumo. Smegenys geriausiai treniruojamos atliekant įvairius pratimus ir tam nebūtina investuoti daug pinigų – gali pakakti specialių aplikacijų telefone“, – sako A. Lukošius.

Norite sutelkti daugiau dėmesio darbui, mokslams, o gal tiesiog siekiate suaktyvinti protinę veiklą? Protinius įgūdžius galite pradėti lavinti labai paprastai – tiesiog savo telefone atsisiuntę specialias programėles, kurios gali pagerinti jūsų atmintį, koncentraciją, loginį mąstymą ir net padėti atsikratyti negatyvių minčių. 

Priverčia galvoti ir lavina atmintį

Viena populiariausių programėlių, kuri lavina loginį mąstymą, vadinasi „Lumosity“. Šioje programėlėje rasite skirtingus pratimus – priklausomai nuo išsikeltų tikslų galėsite gerinti atminį, labiau sukaustyti dėmesį, spręsti loginius uždavinius, net išmokti greičiau mąstyti. Šioje aplikacijoje paprasta stebėti savo progresą ir nuolat lyginti rezultatus. Didžioji dalis aplikacijoje esančių žaidimų nieko nekainuoja, tačiau tam, kad galėtumėte pasiekti juos visus, reikės susimokėti.

Dar viena programėlė, kurioje rasite įvairiausių žaidimų protinei veiklai skatinti, yra „CogniFit Brain Fitness“. Joje rasite daugiau nei 60 skirtingų neuromokslininkų sukurtų  žaidimų – galėsite lavinti ne tik atmintį, bet ir koncentraciją bei pamatyti įžvalgas apie savo smegenų veiklą. Žaidimų aplikacija pritaiko užduočių sudėtingumą pagal jūsų progresą. Programėlę galite išbandyti nemokamai, o tam, kad pasiektumėte visus žaidimus, reikės įsigyti mokamą jos versiją.

Sustiprina rašymą, skaitymą, kalbėjimą

Išmaniojoje aplikacijoje „Elevate“ galite treniruoti rašymo, skaitymo, klausymo, kalbėjimo ir net matematinius įgūdžius. Ši programėlė tinka praktiškai visiems dirbantiems ar studijuojantiems žmonėms, norintiems mesti iššūkį savo protui. Susikūrę šios programėlės paskyrą galite iš karto pradėti mokytis – kiekvieną dieną jums pateikiami 5 nauji pratimai. Jų metu turite spręsti įvairias užduotis, kurios plečia žodyną, gerina rašymo įgūdžius, lavina skaitymą, skatina spręsti matematinius uždavinius. Programėlė seka, kaip jums sekasi ir sumuoja rezultatus. Tokiu būdu galite pastebėti, kurioje srityje dar trūksta žinių ir verta pasitreniruoti. Programėlę galite išbandyti nemokamai, tačiau pasibaigus baigiamajam laikotarpiui reikės įsigyti mokamą versiją.

Jeigu mėgstate puzles ir galvosūkius, tačiau tam sunkiai surandate laisvo laiko, jums puikiai tiks išmanioji programėlė „Fit Brain Trainer“. Programėlė siūlo daugiau kaip 360 unikalių žaidimų ir galvosūkių, kurie padės sukoncentruoti dėmesį, greičiau spręsti ir atpažinti problemas ir netgi gerinti kalbos įgūdžius. Pagal tai, kaip jums sekasi spręsti užduotis, programėlė pateikia suasmenintas mokymosi programas, kurios sudarytos pagal rezultatus. Tobulėjant aplikacija pasiūlys vis sudėtingesnes užduotis, o jūs kasdien gerai pramankštinsite protą. Šia aplikacija galite naudotis nemokamai.

Ramina ir gerina nuotaiką

Galima rasti ir kiek kitokio pobūdžio aplikacijų, kuriomis galite sumažinti kasdienę įtampą ir nuraminti protą. Viena iš tokių programėlių yra „Personal Zen“. Šią aplikaciją sukūrė Niujorko Hunterio koledžo mokslininkų grupė. Jie aplikacijoje įgalino specialius žaidimus, kurie išmoko žmogaus smegenis įprasti galvoti pozityviau. Šia programėle nemokamai galite naudotis pirmąjį mėnesį, o jeigu aplikacija patiks ir norėsite ja naudotis toliau, reikės įsigyti mokamą versiją. 

Kita aplikacija, padėsianti nukreipti neigiamas mintis, vadinasi „Happify“. Šioje programėlėje rasite įvairių viktorinų, apklausų ir dėkingumo dienoraštį – visos šios veiklos padės nukreipti neigiamas mintis, sumažins stresą ir leis pasijusti geriau. Šia programėle galite naudotis nemokamai. 

Rate this item
(0 votes)
„Tele2“ tinkle jau veikia nauji dvylikaženkliai numeriai: padės spręsti numerių trūkumo klausimą

Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno

Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“

Mobilų telefoną naudojo net kelis dešimtmečius: kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?

Išlaisvinkite žaidimų galią su epiniu AOC 44,5 colių OLED monitoriumi

Iš savo patirčių nesimoko: tyrimas atskleidžia, kad tėvai apie grėsmes vaikams internete žino, bet abejingumas auga

Pasitikrinkite dar kartą: primena, kaip telefone įsijungti saugos pranešimus

Artėja technologijų cunamis: atskleistos keturios technologijų tendencijos, kurios pakeis pasaulį

Išrinktos geriausios Lietuvos „fintech“ įmonės, pristatytas ir šalies „fintech“ žemėlapis

„Samsung“ pristatė naujus populiariosios „Galaxy A“ serijos telefonus: ryškesnė naktinė fotografija ir flagmanų lygio duomenų sauga

Ar solidarumo mokestį mokės ir kriptoturto rinkos dalyviai?

„Samsung“ skelbia apie atnaujinimą, dėl kurio „Galaxy AI“ funkcijos pasieks ir ankstesnių įrenginių savininkus

ES reguliavimas „ChatGPT“ ir visam dirbtiniam intelektui: pliusų daugiau, nei minusų?

Siekiama visiškai uždrausti „TikTok“ programėlę: kaip tai palies Lietuvos naudotojus?

„Sony” išleidžia didelės talpos bei spartos atminties korteles CEB-G480T/CEB-G240T

Išgirskite pirmieji: dirbtinis intelektas pirmą kartą uždainavo lietuviškai