Login to your account

Username *
Password *

Slidinėjant kalnuose neapsieisite be vieno išmanaus įrankio: leis rasti geriausią trasą ir fiksuoti rekordus

By Tele2 Sausio 20, 2023 236

Įsibėgėjęs slidinėjimo sezonas į užsienio kurortus pritraukia vis daugiau ekstremalaus sporto mėgėjų. Vykstantiems atostogauti į kalnus svarbu nepamiršti ne tik slidinėjimo įrangos, bet ir išmaniojo telefono, kuriame telpa visos reikalingiausios slidinėjimo programėlės. Šių išmanių įrankių funkcijos palengvins ne tik kelionės planavimą, bet ir pasiektų rezultatų fiksavimą.

„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius teigia, kad slidinėjimo programėlės tinka tiek pradedantiesiems, tiek ir profesionalams, kadangi leidžia lengviau orientuotis, stebėti oro sąlygas ir dienos statistiką.

Slidinėjimo stebėjimui – „Slopes: Ski & Snowboard“. Ši slidinėjimo ir snieglenčių sporto sekimo programėlė turi daugybę naudingų funkcijų, kaip trasų sudėtingumas ir būklė bei interaktyvūs žemėlapiai. Čia veikiančios išmaniosios funkcijos gali nustatyti, kada esate trasoje ar keltuve, tad nereikės kaskart spustelėti pauzės mygtuko. Čia taip pat turėsite galimybę dalintis savo buvimo vieta ir bendrauti su draugais. Aplikacija leidžia stebėti savo rezultatus išmaniajame laikrodyje ir telefone, čia matysite informaciją apie pasiektą greitį, laiką ar atstumą, taip pat galėsite varžytis bei lyginti rezultatus su draugais. Be to, programėlė palaiko „Siri“ funkciją, tad „iPhone“ savininkai gali naudotis įrankiu net nenusiimdami pirštinių.

Žemėlapiams – „FatMap: Ski, Hike, Bike“. Aplikacijoje esančiuose 3D žemėlapiuose susiplanuosite slidinėjimo maršrutą itin paprastai. Naudodami programėlę ne tik tiksliai matysite, kur esate, bet galėsite stebėti išsamią informaciją apie viršūnių pavadinimus, upes ar pėsčiųjų takus. Aplikacija suteikia pasirinkimą iš daugiau nei 10 tūkst. maršrutų, kuriuos sudarė kiti slidininkai ar vietiniai kalnų gidai. Atsisiuntę žemėlapius į telefoną, galėsite jais naudotis net ir tada, kai neturite prieigos prie interneto. Programėlę galima naudoti ne tik slidinėjant, bet ir užsiimant kitu kalnų sportu, pavyzdžiui, važiuojant dviračiu ar žygiuojant pėsčiomis.

Lenktynėms su kitais – „iSKI – Ski & Snow“. „Google Play“ ir „App Store“ galite rinktis iš skirtingų aplikacijos versijų, priklausomai nuo šalies, į kurią vykstate slidinėti. Programėlėje rasite kiekvienai šaliai pritaikytus slidinėjimo žemėlapius, orų prognozę, tiesioginius kamerų vaizdus iš kalnų bei geriausias rekomendacijas. GPS įrankis leidžia įrašyti savo veiklą trasose, analizuoti savo pasiekimus ir varžytis su savo draugais. Aplikacijoje rasite ir virtualių lenktynių skiltį, kurioje slidininkai iš viso pasaulio rungiasi dėl realių prizų.

Sniego kiekio stebėjimui – „OnTheSnow Ski & Snow Report“. Aplikacija kasdien pateikia išsamią informaciją apie sniego kiekį ir slidinėjimo sąlygas iš daugiau nei 2 tūkst. vietovių visame pasaulyje. Naudodamiesi šiuo įrankiu galite peržiūrėti ir įkelti pranešimus bei nuotraukas apie trasų būklę, stebėti interneto kameras ar sniego prognozę. Aplikacijoje veikia ir įspėjimo pranešimai apie šviežiai iškritusį sniegą, kad nepraleistumėte geriausių sąlygų slidinėjimui. Čia galėsite išsisaugoti kurortus, kuriuose lankėtės, taip viską patogiai matysite viename lange ir pasirinksite geriausią variantą.

Oro sąlygoms – „OpenSnow: Snow Forecast“. Išmanus įrankis leidžia per kelias sekundes rasti labiausiai apsnigtą kalną ir peržiūrėti mėgstamų slidinėjimo kurortų kameras. Aplikacija gali parodyti ne tik 10 dienų sniego prognozę, bet ir debesuotumo žemėlapį bei informaciją apie slidinėjimo sąlygas bet kurioje pasaulio vietoje. Čia turėsite galimybę išsisaugoti 5 mėgstamas vietoves, kad greitai ir patogiai stebėtumėte tikslias orų prognozes.

Rate this item
(0 votes)
„Tele2“ tinkle jau veikia nauji dvylikaženkliai numeriai: padės spręsti numerių trūkumo klausimą

Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno

Mobilų telefoną naudojo net kelis dešimtmečius: kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?

Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“

Išlaisvinkite žaidimų galią su epiniu AOC 44,5 colių OLED monitoriumi

Iš savo patirčių nesimoko: tyrimas atskleidžia, kad tėvai apie grėsmes vaikams internete žino, bet abejingumas auga

Pasitikrinkite dar kartą: primena, kaip telefone įsijungti saugos pranešimus

Artėja technologijų cunamis: atskleistos keturios technologijų tendencijos, kurios pakeis pasaulį

„Samsung“ pristatė naujus populiariosios „Galaxy A“ serijos telefonus: ryškesnė naktinė fotografija ir flagmanų lygio duomenų sauga

Išrinktos geriausios Lietuvos „fintech“ įmonės, pristatytas ir šalies „fintech“ žemėlapis

Ar solidarumo mokestį mokės ir kriptoturto rinkos dalyviai?

Siekiama visiškai uždrausti „TikTok“ programėlę: kaip tai palies Lietuvos naudotojus?

„Samsung“ skelbia apie atnaujinimą, dėl kurio „Galaxy AI“ funkcijos pasieks ir ankstesnių įrenginių savininkus

„Sony” išleidžia didelės talpos bei spartos atminties korteles CEB-G480T/CEB-G240T

Ir grėsmė, ir galimybė: ko dar nežinome apie dirbtinį intelektą?

Tylioji epidemija: nerimą keliantys fizinio pasyvumo rodikliai užplūdo Europą