Login to your account

Username *
Password *

Lietuvių sukurta programėlė padės įskasdieninti paramą Ukrainai

Naujienoms apie karą Ukrainoje tampant kasdienybe, ir parama jai turi būti įkasdieninta“, - sako Ieva Nomeika, kartu su broliu suvienijusi jėgas ir sukūrusi paramos Ukrainai programėlę, skirtą el. parduotuvėms.

Jos gali pasirinkti – arba paramai skirti dalį savo apyvartos, arba kviesti pirkėjus greitai ir paprastai paaukoti Ukrainai apsiperkant internetu. Visos per programėlę suaukotos lėšos bus skiriamos paramos fondams.

Programėlės „Bucha.app“ autoriai – I. Nomeika su broliu Agniu Stelingiu – pasakoja, kad idėja gimė ieškant, kaip pagelbėti karo niokojamai šaliai.

„Kai kurie verslai kepė bandeles, pardavinėjo paveikslus, marškinėlius, o surinktas lėšas aukojo Ukrainai. Karantino metu labai išaugo elektroninė prekyba, bet pradėję ieškoti įrankio, kuris ją sujungtų su pagalba Ukrainai, neradome. Tad nutarėme panaudoti žinias, kurias sukaupėme kurdami IT ir el. prekybos projektus, ir sukūrėme programėlę, kuri leidžia el. parduotuvėms remti Ukrainą – arba pačioms skirti lėšų nuo apyvartos, arba kviesti pirkėjus paaukoti”, - apie programėlės atsiradimą pasakoja I. Nomeika.

Ji pasakoja, kad naujienoms apie karą tampant kasdienybe, norėjosi sukurti patogų įrankį, galintį „įkasdieninti“ ir paramą.

„Pirkimas internetu mums visiems jau įprastas procesas. Esame tikri, kad tokiu įprastu turi tapti ir aukojimas nuo karo nukentėjusiems. Kol kas orientuojamės į mažesnius verslus, kuriuos kviečiame įsidiegti šį įskiepį, nes tikime, kad net ir smulkūs verslai gali tapti herojais. Tačiau turime minčių ir plėstis“, - sako ji.

Programėlė kol kas veikia „Shopify” platforma besinaudojančiose parduotuvėse. Visi per programėlę surinkti pinigai yra skiriami „Blue and Yellow“ bei „Pagalbos sparnas“ organizacijoms.

Šios paramos fondai ukrainiečiams padeda nuo 2014-ųjų, kai prasidėjo Rusijos karių išpuoliai. Jono Ohmano įkurta „Mėlyna ir geltona“ koncentruojasi į karinę pagalbą, kuri keliauja tiesiai į frontą kariams. „Pagalbos sparnas“ suteikia ukrainiečiams humanitarinę pagalbą bei į Lietuvą atveža ukrainiečius vaikus, kurie kariniame konflikte neteko tėvų.

Užtikrina skaidrumą

Programėlė sukurta taip, kad patogiai ja naudotis galėtų ir verslai, ir internetu apsiperkantys pirkėjai. Verslui, besinaudojančiam programėle, nereikia mokėti prisijungimo, naudojimosi ar jokio kito mokesčio – kiekvienas pirkėjų paaukotas centas keliaus pelno nesiekiančioms organizacijoms, o skaidrumo užtikrinimui  pateikiamos lėšų panaudojimo ataskaitos.

Norint pradėti naudotis šia paslauga tereikia užregistruoti savo verslą bei pasirinkti, kokiu būdu ir kokias sumas klientas galės aukoti. Pirkėjas gali pridėti prie pirkinių krepšelio pasirinktą sumą pinigų, paaukoti pasirinktą procentą nuo viso pirkinio vertės arba kiekvieną kartą apsipirkdamas aukoti fiksuotą sumą.

Verslai, programėlės kūrėjai bei prie jos veikimo prisidedantys žmonės dirba neatlygintinai. „Bucha.app“ sukurta taip, kad paaukotą sumą galima matyti, tačiau ją patvirtinus, pinigai iškart persiunčiami į specialią sąskaitą pelno nesiekiančioms organizacijoms, tiesiogiai dirbančioms su ukrainiečiais.

Ragina įkasdieninti paramą

Ir pirkėjas, ir pardavėjas gali matyti, kokią sumą aukoja per „Bucha.app“. Už surinktas lėšas bus perkamos šarvuotos liemenės, šalmai, kariniai drabužiai, amunicija, transporto priemonės, medicinos reikmenys ir viskas, ko labiausiai reikia Ukrainos kariams.

Programėlės kūrėja pažymi, kad jos pavadinimas buvo išrinktas pasirodžius informacijai apie karo nusikaltimus Bučos mieste, kur rusų kariai žudė ir prievartavo beginklius civilius ukrainiečius.

„Negalime eiti į fronto liniją, bet galime pasipriešinti žiaurumams siųsdami finansinę paramą. Tai turėtų tapti mūsų kasdienybe – net ir maža kiekvieno paaukota suma mums susivienijus gali tapti didele pagalba. Lietuvoje tai jau matėme. „Bucha.app“ skirta tiems verslams ir jų klientams, kurie supranta kad aukoti reikia nuolat, kad karas niekur nedingo. Ukrainos žmonėms pagalbos reikia dabar ir mes ją galime suteikti“, – sako I. Nomeika.

„Bucha.app“ atsisiųsti galima el. prekybos platformoje „Shopify“.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Trečiadienis, 27 Liepa 2022 07:35
Kriptovaliutų apmokestinimo aspektai. Kaip „prikasus“ pelno, nesulaukti VMI dėmesio

Kaip susikurti asmeninį kino teatrą po atviru dangumi? Ekspertas dalijasi, kokios įrangos gali prireikti

„Samsung“ pristatė 2024 m. televizorių liniją: centre – „AI TV“ dirbtinis intelektas geresniam vaizdui ir garsui

„Instagram“ ruošia kritikuojamą funkciją: leis realiu metu matyti draugų buvimo vietą

Primena, kam būtina atsinaujinti SIM kortelę: dėl vykstančių pokyčių kai kurie gali likti nepasiekiami

Ekspertai rekomenduoja: mobilieji žaidimai, kuriuos privalo išbandyti kiekvienas 

Daugiau galimybių investuoti: per „Paysera“ nuo šiol galima investuoti į „InRento“ siūlomus NT nuomos projektus

Elektromobilių vairuotojus Kaune pasitinka pokyčiai: atsiskaitymas už įkrovimą – mobiliąja programėle

Įvardijo, kokias didžiausias klaidas daro keliautojai: nepasitikrinę ryšio nustatymų, galite būti nepasiekiami

Prie ekranų vaikai praleidžia ilgiau, nei manote: įveikti tėvų kontrolės nustatymus jiems – juokų darbas

Masyvūs žemi dažniai. „Sony“ pristato naują garsiakalbių ir ausinių seriją ULT POWER SOUND

 „Samsung“ užmezgė partnerystę su jauniausia šių metų Lietuvos olimpiete – pasaulio čempione Dominika Banevič

Paprastai ir aiškiai: kodėl įspėjamuosius pranešimus kartais gauna ne visi gyventojai?

„Samsung“ pristatė naujus populiariosios „Galaxy A“ serijos telefonus: ryškesnė naktinė fotografija ir flagmanų lygio duomenų sauga

Mobilų telefoną naudojo net kelis dešimtmečius: kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?

Išlaisvinkite žaidimų galią su epiniu AOC 44,5 colių OLED monitoriumi