Login to your account

Username *
Password *

RRT paskelbė, kokią Lietuvos dalį dengia 5G tinklas

By Ryšių reguliavimo tarnyba Birželio 08, 2023 200

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) pirmą kartą paskelbė tikėtinas, t. y. teoriškai apskaičiuotas, judriojo ryšio operatorių 5G aprėpties zonas. Skaičiavimai atlikti pagal mobiliojo ryšio operatorių pateiktus ir tarnyboje iki 2023 metų gegužės 3 d. užregistruotus bazinių stočių duomenis. 

Apskaičiuotos aprėptys atspindi tikėtinus ir pakankamus priimti 5G atraminio signalo (SS-RSRP) lygius lauke, 1,5 m aukštyje virš žemės paviršiaus.  

„Skaičiavimai rodo, jog 5G tinklai jau dengia daugiau nei 80% Lietuvos teritorijos. Didžiausią aprėptį šiuo metu turi Telia Lietuva, AB tinklas, dengiantis daugiau nei 80% teritorijos. UAB „Tele2“ ir UAB „Bitė Lietuva“ aprėptis neviršija 10% teritorijos“, – teigia Jorūnė Mikulėnaitė-Baušienė, RRT elektroninių ryšių išteklių valdymo grupės vadovė. 

5G mobiliuoju internetu galima naudotis turint šią technologiją palaikantį įrenginį ir būnant 5G ryšio aprėpties zonoje. Pirminėje diegimo fazėje 5G tinklai veikia nesavarankišku (NSA) režimu ir yra stipriai susieti su esama 4G infrastruktūra. 

„Tai reiškia, kad valdymo informacija tarp bazinės stoties ir vartotojo įrenginio keliauja per 4G tinklą, o vartotojo duomenys per 5G. Todėl, norint gauti 5G paslaugą buvimo vietoje, yra būtinas ir 4G signalo padengimas“, – pabrėžia J. Mikulėnaitė-Baušienė. 

Aprėpties zonos skelbiamos RRT interneto svetainėje: https://www.rrt.lt/judriojo-rysio-tinklu-tiketinos-aprepties-zonos/ 

Primename, kad 2022 metais įvyko du RRT organizuoti 5G dažnių aukcionai. Dviejų aukcionų laimėtojų 5G tinklai jau metų pabaigoje dengė 70% teritorijos ir buvo pasiekiami 91% gyventojų.

5G technologija atveria platesnes inovatyvių ir pažangių paslaugų teikimo galimybes ne tik gyventojams, bet ir pramonei, verslui ir viešajam sektoriui. 5G technologiniai sprendimai geba aptarnauti didelį įrenginių skaičių ir padeda pagrindą daiktų internetui, gamybos procesų automatizavimui ir robotizavimui, savaeigių automobilių diegimui.

Rate this item
(0 votes)
„Tele2“ tinkle jau veikia nauji dvylikaženkliai numeriai: padės spręsti numerių trūkumo klausimą

Ekspertas besinaudojantiems nemokamu „Wi-Fi“ pataria vengti vieno

Ekspertė apie dirbtinį intelektą ir darbuotojų produktyvumą: „Svarbu suprasti, jog nėra vieno stebuklingo įrankio, kuris išspręstų visas problemas“

Mobilų telefoną naudojo net kelis dešimtmečius: kaip padidinti įrenginio ilgaamžiškumą?

Išlaisvinkite žaidimų galią su epiniu AOC 44,5 colių OLED monitoriumi

Iš savo patirčių nesimoko: tyrimas atskleidžia, kad tėvai apie grėsmes vaikams internete žino, bet abejingumas auga

Pasitikrinkite dar kartą: primena, kaip telefone įsijungti saugos pranešimus

Artėja technologijų cunamis: atskleistos keturios technologijų tendencijos, kurios pakeis pasaulį

Išrinktos geriausios Lietuvos „fintech“ įmonės, pristatytas ir šalies „fintech“ žemėlapis

„Samsung“ pristatė naujus populiariosios „Galaxy A“ serijos telefonus: ryškesnė naktinė fotografija ir flagmanų lygio duomenų sauga

Ar solidarumo mokestį mokės ir kriptoturto rinkos dalyviai?

„Samsung“ skelbia apie atnaujinimą, dėl kurio „Galaxy AI“ funkcijos pasieks ir ankstesnių įrenginių savininkus

ES reguliavimas „ChatGPT“ ir visam dirbtiniam intelektui: pliusų daugiau, nei minusų?

Siekiama visiškai uždrausti „TikTok“ programėlę: kaip tai palies Lietuvos naudotojus?

„Sony” išleidžia didelės talpos bei spartos atminties korteles CEB-G480T/CEB-G240T

Išgirskite pirmieji: dirbtinis intelektas pirmą kartą uždainavo lietuviškai