Login to your account

Username *
Password *

Meistriškumo dešimtmetis: LG OLED televizoriams sukanka 10 metų

By Fabula Birželio 12, 2023 202

Šiais metais LG mini 10 metų OLED televizoriaus sukaktį, per tą laiką iš esmės pakeitusį vaizdo kokybę. LG OLED (organinių šviesos diodų) televizoriai ypatingai paplitę Europoje bei užima 51 % didžiausios pasaulyje aukščiausios kokybės televizorių rinkos. Kviečiame susipažinti su nepaprastais LG pasiekimais OLED technologijos srityje ir sužinoti, kaip jie paveiks ekranų pramonę ateityje. 

Išradimų dešimtmetis

Oficialiai bendrovės OLED kelionė prasidėjo 2013 m., tuo metu pristačius pirmąjį LG OLED televizorių pasaulyje. Siekiant geriausios žiūrėjimo patirties, per pastaruosius 10 metų, LG nuolat plėtė savo galimybių ribas, tobulino OLED televizorių technologijas, plokštes, gerino vaizdo kokybę, patvarumą ir bendrą našumą.

Geresnė vaizdo kokybė

LG pradėjus naudoti OLED technologiją, labai pagerėjo vaizdo kokybė. Laikui bėgant, OLED televizoriai tampa vis plonesni, lengvesni ir ekologiškesni, taip suteikiant kuo įspūdingesnį vaizdą. Dėl nepriekaištingos juodos spalvos, begalinio kontrasto santykio, ryškių spalvų ir detalių, LG OLED televizoriai užtikrina geriausią žiūrėjimo patrtį net ir išrankiausiems klientams.

Verta paminėti, kad prieš dešimtmetį, pradėjus naudoti OLED televizorius, jų plokštės buvo pripažintos skleidžiančiomis daug mažiau mėlynos šviesos nei tuometiniai standartiniai skystųjų kristalų ekranai. Nuo to laiko, kai OLED televizorius buvo pavadintas pirmuoju pasaulyje „TUV Rheinland Eyesafe“ sertifikuotu mažai mėlynos šviesos skleidžiančiu televizoriaus ekranu, „LG Display“ ir „Eyesafe“ pradėjo naują erą.

Patvarumo padidinimas

LG pradėjus dirbti su OLED technologija, padidėjo ir plokščių patvarumas. Naudodama pažangiausias technologijas, tokias kaip pikselių lygio pritemdymas ir sudėtingą plokštės  topologiją, LG išsprendė tokias problemas kaip vaizdo išlaikymas ir įšdegimas. Dėl šios priežasties OLED televizoriai pasižymi ilgaamžiškumu ir užtikrina ilgalaikę naudotojų patirtį mėgautis puikiais vaizdais.

Tarp daugelio novatoriškų bendrovės OLED gaminių verta paminėti 2017 m. sukurtą popieriaus plonumo televizorių bei 2020 m. sukurtą lygių neturintį susukamą televizorių, kurio ekranas gali nusileisti žemyn ir pasislėpti televizoriaus stove. 2019 m. LG pirmoji išleido 88 colių 8K OLED televizorių, o šiais metais pristatė didžiausią pasaulyje OLED televizorių – naują 97 colių belaidį modelį.

Pastaraisiais metais, siekdama sukurti naujo lygio gyvenimo būdo vertę bei pasiūlyti kuo įvairesnę naudotojo patirtį, pritaikytą segmentuotiems naudotojų poreikiams, LG pristatė naujas OLED „Lifestyle Screen“ naujoves.

Pavyzdžiui, LG OLED FLEX, lankstomas žaidimų televizorius, suteikia vieno ekrano sprendimą, kurį galima keisti iš plokščio į lenktą, priklausomai nuo vartotojo poreikių. Tuo tarpu unikalūs, išskirtiniai LG OLED „Objet Collection“ televizoriai suteikia grožio ir stiliaus bet kokiam namų interjerui.

Didžiausi pasiekimai

Per pastaruosius 10 metų LG buvo pripažinta lyderiaujančia ir nuolatinį dominuojančia bendrove OLED televizorių rinkoje.

Tuo pat metu LG OLED jau 11 metų iš eilės (2013–2023 m.) buvo apdovanotas kasmet vykstančioje CES parodoje kaip Geriausi Inovacija, taip pat sulaukė daugybės pagyrimų iš pagrindinių leidinių, įskaitant kelis „Geriausio metų televizoriaus“ titulus.

Judėjimas pirmyn

Rinkos tyrimų bendrovės „Omdia“ duomenimis, pirmąjį 2023 m. ketvirtį OLED televizorių rinkoje triuškinamai pirmavo LG, užimdama maždaug 60 proc. rinkos pagal bendrą siuntų skaičių. Šiuo metu LG OLED televizoriai parduodami daugiau kaip 130 šalių, todėl jie yra plačiausiai paplitę OLED televizoriai pasaulyje. Praėjusiais metais bendras LG OLED televizorių (nuo jų pirmojo pateikimo rinkai 2013 m.) siuntų kiekis viršijo net 15 mln. vienetų ir LG tapo pirmuoju OLED televizorių gamintoju, pasiekusiu šią įspūdingą ribą.

Akivaizdu, kad bendrovės įsipareigojimas diegti naujoves leido sukurti ekranus, kurie sužavėjo žiūrovus visame pasaulyje. Pastaruosius 10 metų LG buvo ekranų rinkos lyderė ir nuolat kėlė vaizdo kokybės, patvarumo ir našumo standartus. Džiaugdamiesi šiuo pasiekimu, LG nekantriai laukia būsimų pasiekimų, kurie pagerins vartotojų žiūrėjimo patirtį ir atskleis visą OLED technologijos šlovę.

Rate this item
(0 votes)