Login to your account

Username *
Password *

„Fintech Hub LT“, „FinTech Poland“  ir „Women Go Tech“ pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą dėl bendradarbiavimo stiprinimo ir lyčių atotrūkio mažinimo technologijų sektoriuje

By Brandnomika Kovas 07, 2024 159

Fintech Hub LT, FinTech Poland  ir Women Go Tech pasirašė tarpusavio supratimo memorandumą, kuriuo siekiama dalytis žiniomis, patirtimi ir tobulinti talentų ugdymo programas. Susitarimo tikslas – stiprinti technologijų sektorių regione ir inovacijas remiančių organizacijų bendradarbiavimą, reaguojant į dabartinę geopolitinę situaciją.

Memorandumo pasirašymas – svarbus žingsnis, siekiant toliau mažinti lyčių skirtumus ir kurti tvaresnį ir dinamiškesnį technologijų sektorių Vidurio ir Rytų Europoje.

Kovo 6 d. Lietuvos ambasadoje Lenkijoje pasirašytą susitarimą lydėjo konferencija „Women Go Tech: įžvalgos apie lyčių skirtumo mažinimą ICT sektoriuje“, skirta moterų įvairovei ir jų vaidmeniui technologijų sektoriuje, ypač fintech srityje. Renginys suvienijo pirmaujančius sektoriaus ekspertus ir profesionalus.

Džiaugiuosi galėdama pranešti, kad asociacija Fintech Hub LT, kurios valdybos nare buvau pastaruosius dvejus metus, užmezga strateginę partnerystę ir pasirašo memorandumą su Fintech Poland ir Women GO Tech. Vos 12 proc. pasaulio fintech steigėjų ir bendrakūrėjų yra moterys. Apskritai moterys sudaro tik 34 proc. mokslo, technologijų, inžinerijos ir matematikos srities darbuotojų, o moterų, užimančių vadovaujančias pareigas technologijų srityje, procentinė dalis sumažėjo. Dėl šios priežasties labai svarbu, kad technologijų ekosistema ir viešojo sektoriaus dalyviai veiktų kartu ir aktyviai remtų aktyvesnį moterų dalyvavimą šiame sektoriuje. Tik drauge kovodami su nusistovėjusiomis išankstinėmis nuostatomis padėsime pamatus pokyčiams. Mano karjeros siekiai visada buvo susiję su įvairovės, integracijos, inovacijų skatinimu ir iššūkių priėmimu. Labai džiaugiuosi pasiekta pažanga Lietuvoje.  Eurostato duomenimis, technologijų ir mokslo srityse aktyviai dirba net  64 proc. lietuvių moterų, o tai Lietuvai leidžia pirmauti visoje ES“, – sako Erika Maslauskaitė, Fintech Hub LTvaldybos narė ir informacinių technologijų kompanijos Deverium“, kuriančios inovatyvius produktus bei platformas mobiliems įrenginiams, vadovė. 

Mes labai džiaugiamės pasirašytu susitarimu. Tikime, kad bendromis pastangomis galėsime skatinti talentų įvairovę mūsų regione. Dalijimasis patirtimi ir nuolatinis bendravimas leis mums aktyviai įsitraukti į technologijų sritį ir kartu kurti naujus standartus. FinTech Polandtaip pat tiki kompetencijų svarba ir lygiomis galimybėmis tobulėti, atsižvelgiant į pomėgius, interesus ir prieinamumą. Lenkijoje darbo užmokesčio skirtumai nėra aktuali problema. Prieiga prie technologinių darbo vietų taip pat yra atvira. Pagrindinis iššūkis – įtikinti moteris išbandyti savo galimybes kitose srityse, o ne tik tose, kurios stereotipiškai laikomos joms tinkamomis“, – komentuoja Kasia Jedlinska iš FinTech Poland.

Po pandemijos ICT sektorius tapo vienu didžiausių darbdavių ES. Prognozuojama, kad iki 2030 m. šiame sektoriuje trūks apie 8 mln. talentų. Pripažindami šio poreikio aktualumą, esame pasiryžę suteikti moterims galimybę ne tik užpildyti šią nišą, bet ir tobulėti bei užimti svarbų vaidmenį ICT sektoriuje. Pasitelkdami strateginę partnerystę ir bendradarbiavimo iniciatyvas, suteikiame moterims galimybę klestėti techninių profesijų kelyje, skatinti inovacijas ir formuoti technologijų ateitį, – sako „Women Go Tech generalinė direktorė Jarūnė Preikšaitė.

Rate this item
(0 votes)
Last modified on Ketvirtadienis, 07 Kovas 2024 11:31