Login to your account

Username *
Password *

Kovodama su kibernetinėmis atakomis „Bitė“ investuoja 5 mln. eurų į tinklų apsaugą

 

„Bitė“ investuoja 5 mln. eurų į naujos kartos tinklo diegimą ir apsaugos technologijas. Įmonė tapo pirmąja Baltijos šalyse ir viena pirmųjų Europoje į interneto ir duomenų perdavimo tinklą integravusia „Nokia Deepfield Defender“ technologijas. Naujasis sprendimas padės užtikrinti stipresnę tinklo ir žmonių apsaugą nuo vis dažnėjančių kibernetinių atakų.

„Į modernų „Nokia“ technologijų diegimą „Bitė“ investuoja 5 mln. eurų. Šios investicijos padės pagerinti ir esamų paslaugų kokybę sukuriant pagrindą būsimoms 5G tinklo inovacijoms“, – pranešime žiniasklaidai teigia Modestas Ropė, „Bitė Lietuva“ naujos kartos tinklo direktorius.  

Vadovas neslepia, kad vis didesnes investicijas skatina ir augančios kibernetinės grėsmės. Kaip pasakoja M. Ropė, šiandien kaip niekad svarbu apsaugoti žmones nuo vis dažnėjančių pavojų internete.  

„Šis saugumą užtikrinantis sprendimas – ypač svarbus tinklų infrastruktūrai. Jau kurį laiką sparčiai diegiame naujos kartos 5G technologiją. Nuolat stebime ir augantį klientų duomenų sunaudojimą. „Nokia Deepfield Defender“ technologija yra integruota į interneto ir duomenų perdavimo tinklą bei paremta dirbtinio intelekto sprendimais. Technologija veikia „Nokia” naujos kartos FP5 procesorių pagrindu ir 800GE duomenų magistralėmis aprūpintuose maršrutizatoriuose, užtikrina aukštus saugumo standartus bei efektyvų duomenų srauto perdavimą, apdorojimą realiu laiku“, – pasakoja M. Ropė.

Viena pirmųjų Europoje

„Nokia Deepfield“ viceprezidentas ir generalinis direktorius Jeffas Smithas išskiria, kad „Bitė“ – pirmoji Baltijos šalyse ir viena pirmųjų Europoje, sujungusi „Nokia 800GE“ maršrutizavimo technologiją ir „Deepfield Defender“ naujos kartos apsaugą.

Kalbėdamas apie šį įmonės sprendimą ekspertas priduria, kad tai – išskirtinė galimybė apsaugoti tinklą ir jo vartotojus nuo kibernetinių atakų srauto. 

„Dirbtinio intelekto valdoma technologija „Deepfield Defender“ leidžia aptikti grėsmes realiuoju laiku ir operatyviai mažina jų poveikį. „Nokia“ DDoS saugumo sprendimas suteiks „Bitei“ išskirtinę galimybę visą tinklą apsaugoti nuo sudėtingų kibernetinių atakų ir užtikrinti neprilygstamą apsaugos lygį savo klientams“, – pasakoja Jeffas Smithas, vienas „Nokia Deepfield“ vadovų.

M. Ropė priduria, jog naujos „Bitės“ investicijos itin aktualios ir visos Lietuvos verslo klientams bei viešojo sektoriaus įstaigoms. Nauja technologija padės ne tik apsaugoti siunčiamus ir gaunamus tinklo duomenis, bet ir leis naudotis privalumais išvengiant didelės finansinės naštos. Šios technologijos – ne tik inovatyvios bei būtinos tinklo plėtrai, bet ir atitinkančios atsakingo, tvaraus verslo požymius.

„Deepfield Defender“ integravimas į mūsų tinklo infrastruktūrą – šuolis į priekį, padėsiantis siekti dar aukštesnių paslaugų bei tinklų saugumo standartų“, – įsitikinęs „Bitės“ naujos kartos tinklų direktorius M. Ropė.

Šiuo metu „Bitė“ išgyvena transformaciją iš „telco“ į „techco“ – telekomunikacijų operatorius virsta skaitmeninių paslaugų bendrove. Transformacijai svarbios ir rekordinės – net 100 mln. eurų siekiančios investicijos į naujos kartos tinklo statybas bei turimų tinklų modernizavimą.

Rate this item
(0 votes)