Print this page

Dirbtinis intelektas įsitvirtina meno pasaulyje: kaip keliais paspaudimais telefone sukurti paveikslą?

By Tele2 Sausio 09, 2023 248

Šiuolaikiniame skaitmeniniame pasaulyje paveikslą galima nutapyti net nepaėmus į rankas teptuko – dirbtinis intelektas (DI) dabar suteikia galimybę kiekvienam vartotojui savo telefone kurti meno kūrinius vos keliais paspaudimais. Programėlės su DI technologija sukuria skaitmeninius vaizdus iš vos kelių žodžių, jūsų įkeltos nuotraukos ar net vaizdo įrašo.

„Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, Arnoldas Lukošius dalinasi nemokamomis DI programėlėmis, kuriomis galėsite kurti bet kokio pobūdžio vaizdus nuo iliustracijų iki animacinių filmukų.

Paveikslai vos iš kelių sakinių

„starryai – Create Art with AI“. Aplikacijoje veikiančios DI technologijos paverčia tekstą meno kūriniais. Pradėsite įvesdami norimą frazę, pridėdami jaustukų ar net norimų vaizdų, kuriais remsis technologija. Turėsite pasirinkti vieną iš 2 DI variklių („Altair“ ir „Orion“) bei vieną iš 16 meno stilių. Čia galima nustatyti ir dar detalesnius parametrus, kad skaitmenį vaizdą galėtumėte atsispausdinti ir įsirėminti namie. Pagal jūsų nurodymus programa vos per kelias minutes sukurs vaizdą. Kai paveikslas bus paruoštas, į išmanųjį gausite pranešimą, kad galite jį peržiūrėti. Nemokamai čia sukursite 5 paveikslus, jeigu norėsite programa naudotis toliau, reikės įsigyti mokamą jos versiją.

„Dream by Wombo“. Programėlė leidžia vartotojams kurti neribotą kiekį įvairių stilių meno kūrinių iš jūsų parašyto teksto. Susikūrę paskyrą parašykite sakinį ir pasirinkite vieną iš stilių, pavyzdžiui, fantastinis, šventinis ar mistinis. Aplikacijoje galite pridėti net bazinį paveikslėlį, kurį DI naudos kaip nuorodą. Bet kuriuo proceso metu galėsite patobulinti užduotį ar formulavimą, kad gautumėte reikiamą rezultatą. Įrankis leidžia naudotojams išsaugoti savo meno kūrinius ir dalytis jais su draugais bei šeimos nariais.

Animacijos ir paveikslai iš nuotraukų

„Lensa – AI Art Image Generator“ („Lensa AI: photo & video editor“ „iPhone“ naudotojams). Išmanus įrankis leidžia ne tik koreguoti nuotraukas, bet ir jas paversti meno kūriniais, neužimant papildomo laiko ar vietos įrenginyje. Įkėlus 10 pasirinktų jūsų nuotraukų, DI technologija veikianti aplikacijoje per trumpą laiką jas pavers spalvinga animacija. Programėlė pateiks apie 200 skirtingų jūsų „magiško avataro“ vaizdų, kuriuos galėsite išsaugoti bei naudoti kaip profilio nuotrauką socialiniuose tinkluose.
„DeepArtEffects AI Photo Editor“. Aplikacija veikia su vienu pažangiausiu dirbtiniu intelektu ir leidžia vartotojams kurti meno kūrinius, naudojant savo nuotraukas arba išsaugotus vaizdus. Įkėlus nufotografuotą vaizdą ar asmenukę, per kelias minutes vaizdai bus paversti į garsiuosius dailės paveikslus. Čia galima rinktis iš daugiau nei 100 meno stilių, daugybės efektų ir technikų – vos keliais paspaudimais nuspręsite į ką pavirs jūsų nuotrauka – pieštuku pieštu eskizu arba tapytu paveikslu.
Vaizdo įrašų koregavimas

„FaceMagic: Ai face swap videos“. „Deepfake“ (liet. „vaizdo ir turinio klastotė“) technologija daugeliui žinoma kaip vienas iš kibernetinių sukčių įrankių, tačiau ji gali būti naudojama ir geriems tikslams, pavyzdžiui, kurti menui. Aplikacijoje veikiantys įrankiai leidžia vaizdo įrašuose, nuotraukose ar „GIF“ paveikslėliuose uždėti savo atvaizdą. Dėl aplikacijos technologijų jūsų veidas perdarytuose vaizdo įrašuose atrodys itin tikroviškai – čia stebėsite save su tikromis veido emocijomis ir judesiais. Vos per kelias sekundes virsite garsaus filmo herojumi ar paveiksle vaizduojamu žmogumi. Programėlėje sukurtais vaizdais itin lengva pasidalinti socialiniuose tinkluose.

„PicSo – Turn Videos into Anime“. Animacinių paveikslėlių ir vaizdo įrašų kūrimui skirtas įrankis siūlo vartotojams daugybę unikalių stilių bei funkcijų. Čia veikiantis DI sukurs vaizdą iš jūsų parašyto teksto ar įkeltos nuotraukos bei vaizdo įrašo. Vos keliais paspaudimais galėsite iš savo asmenukės ar nuotraukų su augintiniais sukurti animacinių personažų filmuką. Turėsite visus įrankius keisti gautą vaizdą pagal norimą stilių ar efektus.

Rate this item
(0 votes)

Related items