Print this page

Kaip geriausiai apsaugoti savo išmanųjį telefoną nuo smūgių?

By Promo service Lapkritis 10, 2022 299

Bene dažniausiai mobiliųjų telefonų savininkus ištinkanti bėda – sudužęs ekrano stiklas arba smūgio sugadintas pats ekranas. Specialistai pataria kaip to išvengti ir kokios galimybės sutaisyti telefoną, jei tokia nelaimė vis tik nutiko.

Ekranas dūžta ne visada 

Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios parduotuvės „Mobilus centras“ vadybininkė Monika Bložienė pastebi, kad telefonų naudotojai dažnai neteisingai įvardija problemą, sakydami, kad mobiliajam telefonui „sudužo ekranas“.

„Jei nukentėjo tik lietimui jautrus stikliukas, tai matosi išoriškai – jis yra sudužęs, skilęs ar kitaip pažeistas, bet telefoną ir toliau galima valdyti liečiant ekraną. Jei nukentėjo pats ekranas, dažniausiai valdymas yra neįmanomas: ekranas užgęsta arba yra matomos išsiliejusios juostelės“, - aiškino pašnekovė.

Kita vertus, dabar dažniausiai keisti vien stikliuko neapsimoka – daugeliu atveju keičiamas visas komplektas: lietimui jautrus stikliukas kartu su ekranu.

Geriausia – apsauginis stiklas su apvadu

Pasak M. Bložienės, ekrano keitimui galima naudoti tiek originalų, tiek analogą, nes didelio skirtumo, kurį galėtų pajusti naudotojas, nėra.

„Raiškos, atspalvių ar apšvietimo skirtumo klientas „plika akimi“ tikrai nepajus. Tiesa, yra išskirtiniai gamintojai tokie, kaip „Samsung“, kuriems kito pasirinkimo kaip originalas nėra. Kitų gamintojų telefonams galime naudoti analogus. Pavyzdžiui, „iPhone“ didžioji dalis keičiami analogais arba vadinamaisiais „refurbais“. „Refurbas“ – tai originalus dužęs, bet atnaujintas ir vėl veikiantis ekranas“, - pasakojo „Mobilaus centro“ atstovė.

Pasak jos, ekrano apsauginė plėvelė apsaugo tik nuo subraižymų. O nuo dūžių apsaugo tik apsauginis stiklas. Šie būna trijų rūšių: paprastas apsauginis stiklas, kurį užsiklijavus lieka minimalus krašteliai neuždengto ekrano; pilno dengimo stiklas, dar vadinamas 5D, kuris visiškai padengia ekraną ir pilno dengimo stiklas su plastikiniu arba guminiu apvadu.

„Pastarieji visiškai dengia ekraną ir dar savo kraštuose turi plastikinį arba guminį apvadėlį, kurio dėka dėl smūgių netrupa apsauginio stiklo krašteliai. Jie yra ilgaamžiskesni ir patvaresni, todėl mes klientams visada rekomenduojama įsigyti būtent šiuos apsauginius stiklus“, - sakė M. Bložienė.

Reikia saugoti ir kamerą

Kartais nuo smūgio nukenčia ne tik ekranas, bet ir telefono vaizdo kamera. Čia vėlgi reikėtų išsiaiškinti ar skilo tik kamerą dengiantis stikliukas, ar pati kamera. Šiuo atveju galima keisti tik stikliuką arba ir stikliuką, ir kamerą.

Kad apsaugotumėte savo telefoną, reikėtų jam naudoti visapusišką apsaugą, kurią sudaro: apsauginis stiklas, dėklas ir apsauginis stiklas kamerai. Taip nuo smūgių yra apsaugomas pagrindinis ekranas, kamera ir šonai bei korpusas.

Beje, pasirenkant dėklą galima susikurti ir tam tikrą stilių savo įrenginiui, pasirenkant atitinkamas medžiagas, spalvas ir panašiai.

„Dėklai būna guminiai, silikoniniai, plastikiniai ir dar iš keleto medžiagų. Renkantis dėklą, reiktų atkreipti dėmesį, kad jis nebūtų slidus ir , kad uždengtų kuo daugiau Jūsų įrenginio. Korpuso šonus ar net „užeiti“ šiek tiek ant ekrano kraštelių.

Patys populiariausi šiuo metu yra silikoniniai ir tai suprantama. Jie nėra stori – taip klientas jaučia įrenginio natūralų dydį ir svorį. Puikiai dengia visus korpuso kraštus, o krentant įrenginui dėklas smūgį patikimai amortizuoja.

Rate this item
(0 votes)

Related items