Print this page

Naudojate kasdien, o kada valėte? Ekspertas atskleidžia, kaip išvalyti ausines jų nesugadinant 

By Bitė Spalio 14, 2022 337
 
Kai kuriuos įrenginius, pavyzdžiui, ausines, naudojame kone kasdien, tačiau apie tinkamą jų priežiūrą susimąstome gerokai rečiau. Tam, kad ausines dėvėti būtų higieniška, malonu ir jos ilgiau tarnautų, jas reikėtų reguliariai valyti. Vis tik mažai žinoma, kaip tai padaryti tinkamai.

„Atkreipkite dėmesį į tai, kaip dažnai naudojate ausines, ką tuo metu veikiate ir kur būnate. Jei ausines kasdien naudojate darbui ar laisvalaikiui, jas rekomenduojama valyti reguliariai, geriausia – kartą per savaitę, jei ausines naudojate sportuodami ‒ kaskart po treniruotės“, ‒ pranešime žiniasklaidai sako išmaniųjų įrenginių ekspertas, „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

Pasirinkite tinkamas priemones

„Mūsų išmanieji įrenginiai – nešvaresni už daugelio žmonių kasdien liečiamus paviršius, tokius kaip kuro pistoletas degalinėje, šiukšlių konteinerio dangtis ar lifto mygtukas, parodė „Išmaniųjų higienos“ tyrimo, atlikto „Bitės“ iniciatyva, rezultatai. Todėl privalome pasirūpinti tinkama kasdien naudojamų išmaniųjų įrenginių, tarp kurių ir ausinės, priežiūra“, ‒ sako M. Vrubliauskas.

Jei naudojate laidines ausines, prieš pradėdami valyti, atjunkite jas nuo įrenginio, pavyzdžiui, telefono ar kompiuterio. Belaides ausines užteks tik išjungti. Tada pasiruoškite reikalingas valymo priemones.

„Tam, kad švariai išvalytumėte ausines reikia vandens, minkštos mikropluošto šluostės, ausų krapštuko, izopropilo alkoholio ir šepetėlio, pavyzdžiui, dantų“, ‒ sako „Bitės Profas“.

Jo teigimu, kiekvieną savaitę ausinių pagalvėles ar antgalius reikėtų nuvalyti bent su šluoste ‒ iš pradžių vos drėgna, o po to – sausa.  

Valydami būkite atsargūs


„Pirmiausia, jei ausinės juos turi, nuimkite guminius antgalius. Tuomet ausų ar dantų krapštuku jas išvalykite. Tokiu pat būdu galite valyti ir ausines be guminių antgalių, tačiau būkite itin atsargūs, kad jų nepažeistumėte“, ‒ įspėja išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Tada šepetėliu švelniai nuvalykite nešvarumus, prikibusius prie ausinių. Jų kištuko angą nukreipkite į apačią, kad nešvarumai iškristų ir nepatektų į pačias ausines.

Galiausiai, ausines nuvalykite vos drėgna šluoste. Tada antgalius nusausinkite sausa šluoste, įsitikinkite, kad ant jų neliko jokios drėgmės ir, jei reikia, pritvirtinkite prie ausinių.

Nepraleiskite dėklo ir aksesuarų

Jei naudojate belaides ausines, pavyzdžiui, „Apple AirPods“ ar „Samsung Galaxy Buds“, vertėtų nepamiršti reguliariai valyti ir jų įkrovimo dėklą. Ilgai nevalomas įrenginys tampa ne tik nehigieniškas, tačiau dėl šios priežasties gali net sugesti, pavyzdžiui, nešvarumais apsinešusi įkrovimo jungtis.

„Atkreipkite dėmesį į tai, ką nurodo ausinių gamintojas. Pavyzdžiui, „Apple“ rekomenduoja ausines ir dėklo vidų valyti sausa šluoste. Daugelio kitų ausinių dėkle esančias įkrovimo vietas ir jungtis galima nuvalyti su šiek tiek izopropilo alkoholiu sudrėkintu ausų krapštuku. Vata turėtų būti sudrėkinta ne per daug, svarbu, kad nelašėtų. Galiausiai, palaukite kol dėklas gerai išdžius“, ‒ sako M. Vrubliauskas.

Išmaniųjų įrenginių ekspertas priduria, kad tokiu būdu galima nuvalyti ir ausis dengiančių ausinių įkrovimo jungtis, jei atrodo, kad jos kraunasi nepastoviai. Tačiau valant jungtis reikėtų būti ypač atsargiems, o geriausia šį darbą palikti profesionalams.  
Rate this item
(0 votes)

Related items