Print this page

Šie mokslo metai gali būti lengvesni: koks įrenginys padės susikaupti mokantis?

By Tele2 Rugsėjis 02, 2022 320
Šie mokslo metai gali būti lengvesni: koks įrenginys padės susikaupti mokantis? Pixabay

Dabar studentai į paskaitas nešasi ne vien užrašų knygutes ir rašiklius – šį klasišką duetą papildė išmanieji įrenginiai, kurie labai praverčia studijų metu. Jie studentams užtikrina ne tik efektyvesnį mokymosi procesą, bet ir padidina produktyvumą bei padeda geriau įveikti kasdienes užduotis.

Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto Arnoldo Lukošiaus teigimu, per pastaruosius nuotolinių studijų metus išmanieji įrenginiai tapo dar svarbesni nei iki šiol. Jei anksčiau kompiuterį studentai dažniausiai naudodavo užduočių atlikimui, tai dabar jie atstoja net auditorijas, kuomet paskaitos yra dėstomos nuotoliniu būdu. Specialisto teigimu, studentui pravers ne tik kompiuteris – nepakeičiamais pagalbininkais gali tapti ir kiti išmanieji įrenginiai.

Rašto darbams. Nešiojamas kompiuteris – ko gero svarbiausias studentų įrenginys, dėl savo mobilumo praverčiantis mokantis universitete ir atliekant užduotis namuose. Jis reikalingas ne tik referatams rašyti, bet ir dalyvauti virtualiose paskaitose ar bendrauti su šeima, kad ir kur būtumėte.

Studentams pravartu atkreipti dėmesį ir į planšetinį kompiuterį. Susiejus su beviele klaviatūra ir pele, šis įrenginys gali visiškai atstoti ir nešiojamą kompiuterį. Planšetinį kompiuterį galima susieti ir su išmaniuoju rašikliu – juo ne tik bus patogu piešti, jei studijuojate su dizainu susijusias studijas, tačiau ir užsirašinėti paskaitų metu. Tai itin tvarus sprendimas, nes visi jūsų užrašai nuguls skaitmeniniame lape. Planšetiniuose kompiuteriuose integruota funkcija geba ranka rašytą tekstą paversti skaitmeniniu, o tai reiškia, kad visi jūsų konspektai akimirksniu virs į tekstą, kurį vėliau galėsite panaudoti rašto darbuose.

Failų saugojimui. Svarbius rašto darbus ar studijų metais sukauptą mokymosi ir konspektų medžiagą saugiai laikyti galima išoriniame kietajame diske arba didelės talpos USB atmintinėje. Išoriniai diskai ar atmintinės leidžia pasidaryti darbo kopijas ir laikyti jas ne pagrindiniame kompiuteryje, o kitame įrenginyje. Tokiu būdu, jei jūsų nešiojamasis kompiuteris sugestų arba jį pamestumėte, vis tiek galėsite pasiekti visus reikiamus failus.

Ryšiui palaikyti. Nors nemokamą „Wi-Fi“ tinklą dabar galima rasti daugelyje viešų vietų, IT saugumo ekspertai įspėja, kad juo naudojantis gali kilti saugumo grėsmių. Puikia išeitimi gali tapti tai, ką kiekvienas iš mūsų nešiojamės kišenėje – išmanusis telefonas, kuris yra lyg nešiojama interneto stotelė. Jums tereikia pasirūpinti dviem dalykais: talpia baterija pasižyminčiu įrenginiu ir jūsų poreikius atliepiančiu GB planu.

Jei dalintis internetu tenka itin dažnai, o telefono baterijos likutis senka akyse, patikimą ir nenutrūkstamą ryšį užtikrinti gali mobiliojo interneto modemas. Dabar mobiliojo interneto modemui prireiks tik energijos šaltinio – tai reiškia, kad savo patikimu internetu galėsite naudotis tiek namuose, bendrabutyje, tiek universiteto patalpose.

Susikaupimui. Studijų metais ramybę ir tylą atrasti sunku ne tik universitete, bet ir bendrabutyje ar bute, kurį dalinatės su kitais žmonėmis, tad triukšmą slopinančios ausinės tampa tikra būtinybe. Šis įrenginys leidžia susikoncentruoti į mokslus, bet kur klausytis paskaitų ar gali padėti ramiai išsimiegoti naktį. Naujausių modelių ausinės turi itin kokybišką triukšmo slopinimo funkciją ir itin ilgai veikiančią bateriją.

Greitam įrenginių įkrovimui. Turint keletą įrenginių, neretai kyla sunkumų dėl jų įkrovimo. Studijų metais dalinantis būstą su kitais žmonėmis naudinga turėti įrenginių įkrovimo stotelę, kad vienu metu galėtumėte krauti kelis iš jų. Stotelė išsiskiria geru įkrovimo pajėgumu ir suderinamumu su visų prekių ženklų įrenginiais. Dar vienas studijų metais itin naudingas įrenginys – išorinė baterija, kuri gali išgelbėti pačiose netikėčiausiose situacijose, kai elektros lizdas yra nepasiekiamas.

Rate this item
(0 votes)

Related items