Print this page

Automobilio degalams išleidžiate „kosminius“ pinigus? Yra būdas sutaupyti

By Co Agency Spalio 04, 2022 344
Automobilio degalams išleidžiate „kosminius“ pinigus? Yra būdas sutaupyti Shutterstock
 
Išaugusios elektros, prekių, paslaugų ir degalų kainos daugeliui kelia galvos skausmą. Visgi yra būdų sutaupyti: viena populiariausių navigacijos programėlių išleido atnaujinimą, kuris padės pasirinkti ekonomiškiausią kelionės automobiliu maršrutą.  

„Tam, kad vairuodami išnaudotume kuo mažiau degalų, naudinga pasitelkti išmaniąsias navigacijos programėles, ypač vykstant į vietą, kurios gerai nepažįstame. Viena populiariausių ir patikimiausių navigacijos programėlių pasaulyje „Google Maps“ išleido naudingą atnaujinimą. Naujoji funkcija vairuotojams rekomenduoja ekonomiškiausią kelionės maršrutą, atsižvelgiant į automobilio variklio tipą“, ‒ pranešime žiniasklaidai sako „Bitės Profas“ Andrius Archangelskis.

Sutaupysite kuro neprarasdami laiko

„Nemokamoje „Google Maps“ („Android“, „iOS“) programėlėje nuo šiol galite pasirinkti savo automobilio variklio tipą: dyzelinis, dujinis, hibridinis ar elektrinis. Atnaujintos programėlės funkcija apskaičiuos efektyviausią kelionės maršrutą kuro sąnaudų ir numatomo atvykimo laiko prasme. Tai reiškia, jog navigacijos rekomenduojamas ekonomiškiausias maršrutas kelionės tikslą leis pasiekti per tokį patį ar panašų laiko tarpą, tačiau sutaupyti“, ‒ sako „Bitės Profas“.

Parsisiuntę ir atidarę „Google Maps“ programėlę, į ekrano viršuje esantį paieškos lauką suveskite adresą, kurį norite pasiekti, spauskite „Nuorodos“. Tada matysite visus jums siūlomus maršrutus ir rekomenduojamą ekonomiškiausią maršrutą, pažymėtą medžio lapo ikonėle. Šalia rekomenduojamo maršruto matysite, kiek procentų kuro sutaupysite ji pasirinkę, lyginant su alternatyviais maršrutais.

A. Archangelskis priduria, jog programėlėje pasirinkus elektromobilį, taupiai degalus naudojantis maršrutas gali turėti spūsčių, o pasirinkus dyzelinį arba benzininį variklį, navigacija pasiūlys ekonomiškiausią maršrutą vengiant spūsčių ir palaikant kuo pastovesnį greitį.

Anot jo, šis programėlės atnaujinimas sukurtas remiantis JAV Nacionalinės atsinaujinančios energijos laboratorijos ir Europos aplinkos agentūros informacija bei „Google Maps“ pastebėtomis vairavimo tendencijomis.

Rinkitės ekonomišką vairavimo stilių

Visgi vien pasirinkti geriausią maršrutą neužtenka. Kuro sąnaudoms įtaką taip pat daro, pavyzdžiui, vairavimo stilius. Tiesa, žinant ir laikantis vos kelių taisyklių pavyks vairuoti kur kas ekonomiškiau nei iki šiol.

Automobiliai mažiausiai degalų sunaudoja, jei važiuojama 85-105 km/h greičiu. Dėl to naudinga pasirinkti tokį navigacijos programėlės siūloma maršrutą, kuriuo būtų patogu važiuoti būtent tokiu greičiu.  

A. Archangelskis priduria, kad taip pat derėtų atkreipti dėmesį į programėlėje rodomų maršrutų spalvas. Žalia reiškia, kad jokių eismo trukdžių nėra, oranžinė ‒ eismo srautas vidutinis, o raudona ‒ spūstis. Negana to, kuo raudona spalva tamsesnė, tuo eismo greitis kelyje lėtesnis.  

Ekspertas primena, kad naudotis telefonu vairuojant draudžiama. Tam, kad saugiai naudotumėtės navigacijos programėlėmis prieš kelionę suveskite duomenis, pasirinkite maršrutą, tada mobilųjį įrenginį įstatykite į specialų laikiklį ar padėkite į saugią vietą prieš tai įjungę garso funkciją. 
Rate this item
(0 votes)

Related items