Print this page

Gera žinia mokytojams ir treneriams: startuolis palengvins būrelių administravimą

By Būrelio sąskaita Vasario 23, 2023 329

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad atsiskaitymas už būrelius daugiausiai galvos skausmo sukelia vaikų tėvams ir būrelių dalyviams, visgi dar daugiau sunkumų patiria būrelių vadovai, kuriems reikia užtikrinti sklandų ir efektyvų apskaitos procesą. Jį efektyvinti ir sutaupyti mokytojams laiko nuo šiol padės lietuviškas startuolis „Bureliosaskaita.lt“, sukūręs virtualų mokytojo asistentą. 

„Įvairių tyrimų duomenimis, būrelius vedantys mokytojai ar treneriai vidutiniškai sugaišta 8-12 val. per mėnesį vien administracinėms užduotims atlikti. Tai dalis jų iki šiol daro rankiniu būdu: žymėdami lankomumą užrašų knygelėje ar „Excel“ dokumente, skaičiuodami sąskaitas skaičiuotuvu bei siųsdami žinutes, laiškus ar dalindami lapelius kiekvienam dalyviui. Kaip mums pasakojo patys mokytojai – tai labai nepatogu, be to, nėra galimybės užtikrinti tvarkingo, įstatymus atitinkančio sąskaitų tvarkymo proceso“,– sako „Bureliosaskaita.lt“ CEO Gediminas Rumšas. 

Nors panašių įrankių rinkoje jau yra, pasak „Bureliosaskaita.lt“ komandos, ši platforma skirta vadinamiems laisviesiems mokytojams, treneriams ar mokykloms, kurios būrelių administravimo darbus atlieka pačios ir neturi galimybės naudotis brangiais mokykloms skirtais įrankiais ar neturi administratoriaus. Būrelio vadovai tinklalapyje gali pridėti būrelius ir jų dalyvius, o programa automatiškai kiekvienam jų apskaičiuoja sąskaitas, kurias galima išsiųsti vieno mygtuko paspaudimu. 

Idėja sukurti šį įrankį kilo G. Rumšui asmeniškai susidūrus su painiu atsiskaitymo už būrelius procesu iš tėvų pusės: „Sąskaitų išrašymo ir pateikimo procesas būreliuose labai skirtingas: vieni mokytojai duoda atsiskaitymo lapelius, kiti sąskaitas siunčia žinute ar elektroniniu paštu, vieni mėnesio pradžioje, kiti gale. Pačiam būna gėda, kai dėl to praleidžiu sąskaitos apmokėjimo terminą. Tačiau pradėjęs apie tai kalbėtis su mokytojais supratau, kad jiems situacija dar sudėtingesnė: daugelis būrelių vadovų turi atlikti buhalterio funkcijas ir gaišti valandų valandas su ugdymu niekaip nesusijusiems darbams.“

Taip kilo idėja pirmiausia padėti mokytojams automatizuoti sąskaitų skaičiavimo bei išsiuntimo darbus – kad teisingai apskaičiuotos sąskaitos tėvus visuomet pasiektų elektroniniu paštu, o mokytojams būtų paprasčiau sekti apmokėjimus, nereikėtų patiems rašyti ir priminimų. Be to, vis dažniau iš būrelių vadovų išgirstame apie griežtėjančius Valstybinės mokesčių inspekcijos reikalavimus dėl tvarkingos apskaitos, o ją sekti ir archyvuoti su šiuo įrankiu itin paprasta“,–  sako G. Rumšas. 

Tiesa, įtikinti mokytojus skaitmenizuoti dalį darbų nėra paprasta: „Mokytojai dažnai yra įpratę šiuos darbus daryti patys ir įpročius keistų nebent atradę ne tik paprastą, bet ir labai patikimą sprendimą. Be to, turi specifinių poreikių, nes, kaip pastebėjome, administravimo procesas pas visus labai skiriasi. Todėl didelis iššūkis yra atliepti jų poreikius, kad įrankis būtų patogus“,–  pasakoja platformos kūrėjai. 

Komandą šiuo metu sudaro trys žmonės. Jos nariai startuolių gyvenimu susižavėjo seniai – jau daugiau nei trejus metus komandos nariai dirba Inovacijų agentūros „TechHub“ startuolių pre-akceleratoriuje, kuriame patys padeda inovatyvias idėjas turintiems žmonėms paversti jas į realius produktus bei padėti startuoliams augti. Esą čia įgyta patirtis padėjo ir patiems pradedant verslą.

„Bureliosaskaita.lt“ mokytojus prisijungti prie šios platformos kviečia nuo 2022 rugsėjo mėn., šiuo metu įrankiu jau naudojasi apie 60 mokytojų iš visos Lietuvos. Artimiausias startuolio prioritetas – atsižvelgiant į mokytojų poreikius tobulinti platformą ir įtraukti naujus jiems reikalingiausius funkcionalumus, kaip kad integraciją su bankais sąskaitų apmokėjimui, galimybę pagrindiniam naudotojui sukurti kelias jam priklausančias paskyras ir kt.

Rate this item
(0 votes)

Related items