Print this page

Finansų ministrė G. Skaistė: tolesnė „Fintech“ sektoriaus sėkmė priklauso nuo atviro visos ekosistemos bendradarbiavimo

By Finansų ministerija Vasario 09, 2023 373

„Lietuvai pasiekus proveržį „Fintech“ sektoriuje svarbu ir toliau išlaikyti stiprias pozicijas tarptautiniame žemėlapyje, užtikrinant kokybinę sektoriaus plėtrą ir stiprinant atvirą bendradarbiavimą tarp rinkos dalyvių, priežiūros institucijų bei visuomenės“,  pažymėjo finansų ministrė Gintarė Skaistė šiandien vykstančioje finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centro „Rockit“ bei asociacijos „Fintech Hub LT“ organizuojamoje konferencijoje „Fintech Day“.

„Fintech sektoriaus plėtra remiasi pasitikėjimu. Todėl svarbu priimti tai, kad esame neišvengiamai priklausomi vieni nuo kitų – finansų sektorius nuo sparčiai besivystančių technologijų, o pastarosios nuo talentų bei mokslo ir inovacijų pažangos. Žvelgiant plačiau – priežiūros institucijos siekia užtikrinti palankią, aiškią ir prognozuojamą „Fintech“ aplinką, kuri nestabdo inovacijų plėtros, bet kaip tik jas įgalina. Būtent nuo visų „Fintech“ ekosistemos dalyvių priklauso tolimesnė šio sektoriaus sėkmė“, – sakė G. Skaistė.

Todėl, anot ministrės, siekiant stiprinti pasitikėjimą „Fintech“ ekosistemoje, būtina telkti „Fintech“ bendruomenę, vystyti atvirą dialogą ir diskusijas tiek sektoriaus viduje, tiek ir išorėje. Atsižvelgiant į tai, šiuo metu finalizuojamos ateinančių penkerių metų „Fintech“ plėtros gairės, o į jų rengimo procesą įtraukti suinteresuoti rinkos dalyviai ir institucijos.

„Suvienijome jėgas ir kartu su rinka bei atsakingomis institucijomis baigiame rengti „Fintech“ plėtros gaires. Nuo pat proceso pradžios kvietėme suinteresuotus rinkos dalyvius ir institucijas teikti pasiūlymus bei pastabas, skatinome diskusijas. sudarytoje darbo grupėje, kuri atliko išsamią sektoriaus analizę ir pateikė rekomendacijas“, – kalbėjo finansų ministrė.

Jos teigimu, Lietuva sieks įsitvirtinti kaip aukštos pridėtinės vertės „Fintech“ centras Europoje, o pagrindinės gairių kryptys apims kokybinę „Fintech“ sektoriaus plėtrą, inovatyvius sprendimus kuriančių įmonių pritraukimą į Lietuvą, dėmesį kompetencijų stiprinimui ir talentų pasiūlai, šalies saugumo ir patikimumo stiprinimą bei Lietuvos atpažįstamumo didinimą tarptautinėje arenoje.  

Planuojama, jog parengtos gairės visuomenei bus pristatytos 2023 m. II ketvirtį.

Rate this item
(0 votes)

Related items