Print this page

Lietuvoje veikti pradeda nauja investavimo platforma „Fundvest“. Vilniuje atidarytas centrinis estų startuolio biuras - daugiau informacijos pranešime.

By Winning Gruodis 12, 2022 367

Finansų maklerio įmonė „Fundvest“ Lietuvos rinkai pristato išmaniąją investavimo programėlę, suteikiančią prieigą prie Jungtinių Amerikos Valstijų ir Europos Sąjungos vertybinių popierių biržų.

Mobiliojoje programėlėje vartotojai gali įsigyti įmonių akcijų ir biržoje prekiaujamų fondų (angl. exchange-traded funds, ETFs) vienetų, išbandyti automatinio investavimo funkciją bei bendrauti su kitais programėlės naudotojais. Anot bendrovės įkūrėjų, „Fundvest“ išskirtinumas – skaidrūs ir mažesni nei konkurentų mokesčiai – naudotojai sudaryti sandorį gali už 0,35 proc. komisinį įkainį.

Vilniuje atidarytas bendrovės biuras kol kas didžiausias Baltijos šalyse, jis aptarnaus klientus, toliau kurs ir tobulins programinę įrangą, užsiims pinigų plovimo prevencija. „Fundvest“ veiklai Lietuvoje šių metų pradžioje pritarė Lietuvos bankas – įmonei suteikta B kategorijos finansų maklerio licencija.

„Lietuvos rinka yra pirmoji, į kurią žengiame pristatydami pilno funkcionalumo „Fundvest“ mobiliąją programėlę. Išsikėlėme ambicingą tikslą Baltijos šalių gyventojams suteikti inovatyvią ir skaidria kainodara paremtą mobiliąją aplikaciją, kuri leistų asmeninius finansus valdyti efektyviau. Nors pastaruoju metu mažmeninių investuotojų nuotaika, vertinant investicijų paklausą, nėra pati geriausia, pradėti rūpintis savo finansais blogo laiko nėra. Turto kainos šiuo metu sumažėjusios, o akcijos atrodo patraukliau nei prieš metus“, - sako „Fundvest“ įkūrėjas ir vadovas Rasmus Klaassen.

Bendrovės įkūrėjas teigia, kad reguliarus ir nuoseklus investavimas sukuria daugiau vertės nei vienkartinės spekuliacijos, tad „Fundvest“ programėlė yra geriausiai pritaikyta ilgalaikėms investicijoms.

Bendrovė „Fundvest“ veiklą pradėjo 2020 metais Estijoje kaip uždarojo tipo investicinis fondas – tuomet ji investicijas valdė naudodamasi rinkoje prieinamais bankų ir kitų finansų įstaigų investavimo įrankiais. Įmonę įkūrė trys ekspertai – finansų specialistas ir įmonės vadovas Rasmus Klaassen, technologijų vadovas Martins Untals ir verslo plėtros specialistas Sander Siim Vaher.

Anot R. Klaassen, išnagrinėję įvairių platformų kainodarą ekspertai pastebėjo daug trūkumų – aukštus įkainius už neaktyvius laikotarpius, papildomus mokesčius už investicijų valdymą ir jų saugojimą.

„Rinkoje nebuvo tokio įrankio, kuris patenkintų mūsų klientų poreikius. Pastebėjome didžiulę tokio sprendimo paklausą, tad ėmėmės patys kurti platformą šiuolaikiškam ir inovatyviam finansinių paslaugų vartotojui. Esu dėkingas visai tarptautinei „Fundvest“ komandai, kuri išpildė mūsų viziją su kaupu – tikiu, kad sukūrėme produktą, kuris bus patogus tiek pradedančiam, tiek jau patyrusiam investuotojui“, - teigia R. Klaassen.

Investavimo platformos sukūrimui ir veiklos plėtrai Lietuvoje bendrovė iš privačių investuotojų pritraukė 500 tūkst. EUR investiciją. Prognozuojama, kad pirmaisiais veiklos metais „Fundvest“ Lietuvoje išbandys apie 16 tūkst. naudotojų.

„Fundvest“ Lietuvoje jau veikia „Android OS“ ir „iOS“ aplinkose. Į išmanųjį telefoną ją galima parsisiųsti iš Google Play ir App Store parduotuvių.

Perkant vertybinius popierius „Fundvest“ taiko fiksuotą 0,35 proc. komisinį mokestį nuo sudaromo sandorio vertės bei 0,5 proc. valiutos keitimo mokestį, kai sandoris sudaromas ne eurais.

Rate this item
(0 votes)