Print this page

Lietuvos „fintech” startuolis „DeepFin” pritraukė 685 tūkst. eurų investicijų

By Pranešimas spaudai Spalio 31, 2022 375
„Deep Fin” komanda: Algirdas Šakmanas, Gabija Gertienė, Ipolitas Janeliūnas „Deep Fin” komanda: Algirdas Šakmanas, Gabija Gertienė, Ipolitas Janeliūnas


Lietuvių sukurtas „fintech” startuolis „DeepFin”, individualią veiklą vykdantiems freelanceriams ir smulkiam verslui pasiūlęs išmanų finansinį asistentą, pritraukė beveik 700 tūkst. Eurų investiciją iš Skandinavijos bei Lietuvos investuotojų.

Sudomino Lietuvos ir užsienio investuotojus

Į trečius metus veikiantį „Fintech” startuolį „DeepFin“ 685 000 eurų investavo rizikos kapitalo fondas iš Suomijos „SuperHero Capital,”, taip pat lietuvių „Iron Wolf Capital” bei verslo angelai.

„Šis dėmesys mūsų startuoliui rodo tikėjimą mūsų komanda ir produktu. Pritrauktos investicijos leis mūsų sukurtą išmanų asistentą paversti dar patogesniu. Savo esamiems klientams galėsime pasiūlyti papildomų funkcionalumų.

Taip pat turėsime galimybę plėstis ir pasiekti užsienyje esančius savarankiškai dirbančius asmenis. „DeepFin” automatizuoja svarbiausius finansinius procesus. Verslo finansų valdymas nebėra darbas, tai paprastas ir automatizuotas procesas. Tad iki šiol bijojusiems finansinės apskaitos, nebelieka priežasties neišbandyti savęs savarankiškai dirbant”, - sako UAB „DeepFin” generalinis direktorius Algirdas Šakmanas.

Pasiūlė unikalų sprendimą įmonėms ir freelanceriams

„DeepFin” veiklos vadovė Gabija Gertienė pastebi, kad susidomėjimas produktu auga ir tai diktuoja rinkos tendencijos. „Vien Lietuvoje yra beveik 230 000 žmonių, dirbančių nepriklausomai, ir šis skaičius sparčiai auga. Mūsų klientų bazė yra labai įvairi - tai ir kurjeriai, programuotojai, statybininkai, grožio specialistai.

Europoje taip vykdančių veiklą yra netoli 40 mln, taigi, potencialas skaitmeniniams produktams šioje rinkoje yra didžiulis”. Pastebima, jog „Gig“ ekonomikoje savarankiškai dirbantys asmenys (pvz. kurjeriai, pavežėjai ir pan.), jungiasi prie įvairių platformų, kurios pastaruoju metu Lietuvoje kitose šalyse labai populiarėja.

Šiuo metu skaičiuojama, kad visoje Europoje aktyviai veiklą „Gig“ platformose vykdo 28 mln. žmonių. Prognozuojama, kad jau 2025 m. šis skaičius pasieks 45 mln. Tai reiškia, kad „DeepFin“ poreikis didėja kasdien“, - sako G.Gertienė.

Tokios tendencijos stebimos ir Lietuvoje. „DeepFin” kūrėjai, pasiūlę išmanų asistentą, orientavosi į savarankiškai dirbančius asmenis, tačiau pastebėjo, kad tai aktualus sprendimas ir įmonėms.

„Daug bendraujame su įmonių vadovais ir sužinojome, kad vis daugiau įmonių dirba su savarankiškai dirbančiais asmenimis bei susidomi mūsų produktu - tai joms leidžia supaprastinti savo verslo procesus. Įmonė gali įsigyti „DeepFin” licencijas, kad laisvai samdomi specialistai galėtų mūsų produktu naudotis nemokamai.

Mūsų komanda apmoko freelancerius, kaip vesti apskaitą, o „DeepFin” išmanusis asistentas automatizuoja įmonės apskaitos valdymą bei sutaupo nemažai laiko ir lėšų. Mes taip pat siekiame, kad žmonės gilintų žinias apie indvidualią veiklą ir kuo mažiau laiko praleistų prie administracinių, laiką eikvojančių, užduočių.“, - sako G.Gertienė.

Sprendžia svarbią individualią veiklą vykdančių asmenų problemą

Tarp „DeepFin“ jau išbandžiusių freelancerių yra ne tik kurjeriai ir maisto išvežiotojai, bet ir statybininkai, programuotojai, kiti laisvai samdomi specialistai. Naudodamiesi programėle, jie gali automatizuoti finansų valdymą.

„DeepFin“ programėlė tiksliai apskaičiuoja verslo mokesčius, palengvina pajamų deklaraciją. Programėlė leidžia patogiai ir paprastai valdyti finansinę apskaitą, gyvai matyti ateinančius atsiskaitymus. Tai suteikia galimybę smulkiam verslui sumažinti administravimo naštą, o sutaupytą laiką skirti verslo vystymui.

„Iki šiol daugelis individualiai dirbančių specialistų turėdavo savo finansus tvarkyti patys. Nes tokios paslaugos, kaip profesionali buhalterinė apskaita, yra brangios ir dažniausiai orientuotos į įmones. „DeepFin” buvo sukurtas tam, kad atlieptų savarankiškai dirbančių specialistų poreikius. Didėjantis susidomėjimas rodo, kad pavyko pasiūlyti patogų sprendimą”, - sako G.Gertienė.

„DeepFin“ yra išmanusis finansinis asistentas – mobili programėlė vykdantiems individualią veiklą. „DeepFin“ vizija – palengvinti savarankiškai dirbančių žmonių kasdienybę, nuimant nuo jų pečių administracinę finansų valdymo naštą, kad jie galėtų susikaupti ties tuo, ką daro geriausiai, t.y. kurti vertę savo klientams. Neseniai šį startuolį išbandė ir „Bolt” bei „Wolt“ partneriai.

„Iron Wolf Capital“ yra lyderiaujantis ankstyvosios startuolių stadijos kapitalo fondas, kurio dydis siekia 21 milijoną eurų. Fondas investuoja į novatoriškas, potencialą augti turinčias komandas ir įmones. „Iron Wolf Capital“ administruoja „Invega“, o fondo lėšos yra finansuojamas pagal Ekonomikos ir inovacijų ministerijos rizikos kapitalo priemonę „Ankstyvosios stadijos ir plėtros fondas II“ (European Regional Development Fund (ERDF)).

Rate this item
(0 votes)

Related items