Print this page

Didžiausia kriptovaliutų birža „Binance“ kuria pasaulinę patariamąją valdybą

By INK Agency Rugsėjis 23, 2022 446

Didžiausia kriptovaliutų birža „Binance“, valdanti vieną iš Lietuvos pelno mokesčių lyderių, bendrovę „Bifinity“, skelbia subūrusi žinomus viešosios politikos, valdymo, finansų ir ekonomikos ekspertus iš skirtingų valstybių. Tikimasi, kad ši valdyba padės spręsti sudėtingus reguliavimo, politikos ir socialinius klausimus, su kuriais susiduria kriptovaliutų sektorius bei skatins tvarią blokų grandinės technologijų raidą.

„Binance“ pasaulinei patariamajai valdybai vadovaus buvęs ilgametis JAV senatorius ir ambasadorius Kinijoje Maxas Baucusas.

„Pastaruosius penkerius metus „Binance“ buvo viena tų priešakinių bendrovių, kurios padėjo kurti naują, jaudinantį blokų grandinių, kriptovaliutų ir Web3 pasaulį.

Per tą laiką mums teko spręsti daugybę sudėtingų klausimų, apie kurių egzistavimą anksčiau niekas net negalvojo. Daugiausia dėmesio skyrėme atitikties sprendimams, apsaugantiems kriptovaliutų naudotojų interesus, lygia greta intensyviai kūrėme socialiai naudingas inovacijas.

Patariamoji valdyba – dar vienas didelis žingsnis šia linkme, nes ji leis su visu pasauliu dalintis šiuolaikinių finansų ir blokų grandinės technologijų teikiamais privalumais“, ‒ sako „Binance“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Changpeng Zhao.

„Bifinity“ vadovas Saulius Galatiltis teigia, kad blokų grandinių technologijos proveržis pirmiausiai pasiekė finansų pasaulį, tačiau tai – tik pradžia.

„Lietuvoje jau dabar akivaizdi nauda, kurią atneša šis proveržis ‒ kriptoturto ekonomikos srityje veikiančios bendrovės vien pelno mokesčio už praėjusius metus sumokėjo dešimtis milijonų eurų.

Web3, kriptovaliutų ir blokų grandinių technologijos itin novatoriškos, ir tam, kad visuomenė galėtų pilnai išnaudoti jų potencialą, jas reikia derinti su teisiniu reguliavimu ir atitikties reikalavimais. Tai – labai rimtas iššūkis ir jam įveikti reikia daug patirties bei visapusiškų kompetencijų. Patariamoji valdyba jų turi su kaupu“, ‒ įsitikinęs S. Galatiltis.

„Binance“ pasitelks kolektyvinę patariamosios valdybos patirtį ir kompetenciją, kad spręsdama sudėtingiausius ir jautriausius reguliavimo bei atitikties klausimus, kurie kyla kriptovaliutų, blokų grandinių ir Web3 sektoriui, prisidėtų prie tvarios jo plėtros.

„Visada į pirmą vietą kėlėme mūsų paslaugos vartotojus ir tai buvo viena pagrindinių mūsų beprecedenčio augimo priežasčių.

Dabar, turėdami patariamąją valdybą, galime pasitelkti aukščiausio pasaulinio lygio ekspertizę, kad sėkmingai veiktume sudėtingomis reguliavimo sąlygomis. Toks „Binance“ ir pirmaujančių ekspertų iš valdybos bendradarbiavimas darkart paliudija mūsų susitelkimą į atitikties reikalavimus, skaidrumo didinimą bei bendradarbiavimą su reguliavimo institucijomis visame pasaulyje, kai jos kuria protingas taisykles“, ‒ teigia Ch. Zhao.

Be Maxo Baucuso, patariamojoje valdyboje bus dar 10 ekspertų iš Pietų Korėjos, Didžiosios Britanijos, Meksikos, JAV, Nigerijos, Prancūzijos, Pietų Afrikos Respublikos, Brazilijos, Vokietijos. Visi jie – savo srityje žinomi ekspertai, dalyvavę tokių kompanijų kaip „Hyundai“, „Samsung“, „Barclays Capital“, „Raytheon Corporation“, „Lloyd’s of London“, „Erste Group Bank“, „Deutsche Bank“ ir kt. valdyme bei patarinėję JAV, Pietų Korėjos prezidentams, buvę Europos komisijos, centrinių bankų valdymo organų nariai ir vadovai.

Lietuvoje veikianti bendrovė „Bifinity“ aptarnauja didžiausios pasaulio kriptoturto bendrovės „Binance“ ekosistemą ir jos klientams padeda konvertuoti įprastinius pinigus į ir iš kriptovaliutų. Už praėjusius metus „Bifinity“ į šalies biudžetą sumokėjo 27 mln. Eur pelno mokesčio.

Rate this item
(0 votes)

Related items