Print this page

Jūsų „Chrome“ naršyklė pakibo ir netikėtai išsijungė? Kaip paprastai įkelti prarastus puslapius

By Tele2 Kovas 14, 2023 244

„Page Unresponsive“ yra pranešimas, po kurio visi atverti langai jūsų naršyklėje tiesiog ima ir išsijungia. Tai gali tapti tikru košmaru, ypač, jei prieš tai valandų valandas praleisdavote reikiamų puslapių paieškai ar ilgai pildėte apklausą internete. „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius sako, kad „Chrome“ naršyklėje visus juos galima nesunkiai atkurti vos keliais paspaudimais.

„Kartais „Chrome“ naršyklėje atidaryti puslapiai netikėtai užsidaro kartu su neišsaugotu svarbiu dokumentu. Tuomet reikia sukti galvą, kaip prarastus duomenis atstatyti į pradinę būseną, o tai iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip komplikuota problema. Taip nėra – išsijungusius puslapius atkurti gana paprasta“, – sako A. Lukošius.

Kaip išvengti „Page Unresponsive“ situacijos

Dažniausiai „Chrome“ užstringa ir išsijungia tuomet, kai joje atidaryta per daug puslapių. Taip atsitinka todėl, kad interneto naršyklė vienu metu naudoja nemažai resursų. Tai reiškia, kad naršyklė, kuri dažnai stringa, yra nuolat alinama atidarytų puslapių ir programų. Ji strigti gali pradėti ir tuomet, kai nėra atnaujinta.

Kai naršyklė užstringa, joje atidaryti interneto puslapiai automatiškai užsidaro visi kartu. Numatyti šią situaciją galima iš anksto – tai rodo lėčiau įsijungiančios arba labai stringančios svetainės. Sulėtėjus „Chrome“ naršyklei „Mac“ ar „Windows“ kompiuteriuose, vertėtų pabandyti uždaryti nereikalingus puslapius, išjungti veikiančias, bet nenaudojamas programas ir naršyklės plėtinius.

Kai naršyklės puslapius netikėtai išjungi... pats

Labai dažnai nutinka ir taip, kad visus naršyklės langus išjungiame patys. Jie išsijungia paspaudus neteisingus mygtukus ir kartais to net visai nenorint, o dažniausiai – net ir pačiu blogiausiu metu. Kiekvieno gamintojo kompiuteryje tai atsitinka paspaudus skirtingas mygtukų kombinacijas.

„Apple“ gamintojo „MacBook Air“ kompiuteryje visi naršyklės langai išsijungia paspaudus mygtukus „Command+Q“. Tuo metu funkcija „Command+Tab“ greitai pakeičia programą, o „Command+W“ uždaro tą naršyklės langą, kuris yra atvertas. „Command“ ir „W“ yra visai šalia mygtuko „Q“, todėl netyčia sumaišius šiuos šalia esančius mygtukus, galima akimirksniu išjungti visus atvertus puslapius.

„Windows“ sistemos naudotojai gali išjungti visus naršyklės langus paspausdami kombinaciją „Alt+F4“. Kita vertus, „Windows“ kompiuteriuose, kaip ir bet kurio kito modelio kompiuteriuose, visi naršyklės langai gali išsijungti dėl kitų priežasčių – kompiuterio perkaitimo, neatnaujintų sistemų, virusų.

Atkurti prarastus langus galima vos keliais paspaudimais

Atkurti prarastus puslapius galima paprastai – visai nebūtina to daryti rankiniu būdu. „Apple“ kompiuteriuose tereikia nuspausti kombinaciją „Command+Shift+T“ o „Windows“ kompiuteriuose reikėtų paspausti „Ctrl+Shift+T“. Kai nuspausite šias kombinacijas, anksčiau uždaryti skirtukai vėl atsidarys.

Yra ir kitas būdas grąžinti išjungtus skirtukus – tiesiogiai per naršyklę. Tereikia išjungti ir dar kartą įjungti užstrigusią naršyklę. Kai ji persikraus, atsimins visus langus, kurie buvo išjungti.

A. Lukošiaus teigimu, jeigu ir tai nepadeda atstatyti užstrigusios naršyklės, reikėtų patikrinti, ar kompiuteryje neatsirado virusų. Tai padaryti galima atsisiuntus ir įdiegus specialias antivirusines programas. Dažnai stringantis kompiuteris taip pat signalizuoja, kad turėtų būti perkrautas.

Rate this item
(0 votes)

Related items